10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cioloş, Fiscul şi o problemă de trei simplă

REVISTA BLOGURILOR. Cioloş, Fiscul şi o problemă de trei simplă

Blogurile de miercuri scriu despre bilanţul ANAF pe 2015, controversele legate de raportul Corpului de Control al Guvernului despre intervenţia la Colectiv, dar şi despre cazul Sebastian Ghiţă. 

Moise Guran scrie despre “Cioloş, Fiscul şi o problemă de trei simplă” şi detaliază “Dacă în ianuarie a scăzut TVA-ul, iar statul a colectat cu un miliard de lei mai mult decât în ianuarie 2015, dar pe primele două luni statul a colectat doar cu 400 de milioane de lei mai mulţi bani din TVA decât în primele două luni din 2015, rezultă că Fiscul trebuie felicitat sau mustrat pentru activitatea din februarie?”

Jurnalistul crede că: “ceea ce s-a întâmplat totuşi anul trecut şi nu s-a mai întâmplat anul ăsta, a fost debutul campaniei Antifraudă, aia cu vânătoarea bonurilor fiscale ce a isterizat ţara, facebookul şi buticarii. Și care, vedem acum pe date comparate, are o bună parte din meritele pentru care Cioloş felicită ANAF-ul. Problema cu campania de anul trecut este că într-o lună de la debutul ei, deci cam pe la final de martie, a început să chirăie lumea, facebookul s-a umplut de povești cu bunici vânate pentru niște urzici (știri care s-au dovedit a fi cel puțin parțial false) iar Ponta, sensibil, a și schimbat regulile, i-a obligat pe inspectori să fie mai blânzi, să nu mai închidă buticuri cu ruşinosul afiş în vitrină, că nu suntem domle în Congo, ba chiar i-a obligat să îi prindă de două ori dacă se poate pe buticari că nu dau bonuri fiscale, înainte să le atingă un fir de păr”.

Cătălin Tolontan se refera la raportul Corpului de Control al Guvernului despre intervenţia la Colectiv şi scrie că Corpul de Control a fost bulversat de faptul că nu există GPS pe maşinile de la SMURD. Jurnalistul a realizat un amplu interviu cu Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al Guvernului, care spune că: ”Orice român care a citit fraze din acest raport își dă seama că nu se bazează pe părerea unor oameni, ci pe cifre și fapte furnizate chiar de către autoritățile responsabile. Unele arată, din păcate, exact ce am scris acolo: improvizație, lipsuri și încălcarea procedurilor”.

Zoso face “două sublinieri din dosarele lui Sebi Ghiță” şi analizează articolul Sorinei Matei. Concluzia? “Ghiță e prost ca noaptea. Ce aud, că mă urmărește și supraveghează garda? HAI SĂ MERGEM LA RESTAURANT SĂ VORBIM CHESTII SECRETE!!! Că nu ne putem întâlni la casa mea privată și particulară din comuna de lângă Ploiești, care e păzită non stop de câini și paznici și căreia i se face “deparazitare” săptămânal, că de aia am bani!

Iar de faza cu ditai milionarul vieții te apuci să conduci mașină cu permis suspendat, ca ultimul coțcar cu patru clase, pana mea, probabil că e sublinierea perfectă de nivelul la care se află găinarii români: proști grămadă. A treia subliniere este că polițiștii de la rutieră sunt extrem de răzbunători, mai ales când vine șeful lor și le face mizerii”.

 

Cele mai citite

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...
Ultima oră
Pe aceeași temă