17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cum ar putea duce operația de ligamente a lui Ponta...

REVISTA BLOGURILOR. Cum ar putea duce operația de ligamente a lui Ponta la demiterea primului ministru

Pe blogurile de marți, citim despre operația lui Victor Ponta și cum ar putea duce la demiterea lui, o fabrică din România unde deșeurile sunt transformate în combustibili, dar și despre retragerea unei investiții Apple din România. 

Moise Guran scrie despre operația de ligament a lui Victor Ponta și recuperarea de care va avea nevoie odată ce a fost operat. Jurnalistul argumentează că prin decizia premierului de a se opera în Turcia în ziua în care trebuia să fie la DNA pentru a da explicații în dosarul penal în care este cercetat are două consecințe: amânarea procesului și oportunitatea unui concediu medical prelungit, care ar putea fi urmat de o demitere pe motive medicale. ” În funcţie de operaţie delegarea lui Oprea se poate prelungi, dar, mare atenţie, delegarea nu se poate prelungi dincolo de data de 23 iulie, căci Articolul 110 din Constituţie prevede că Guvernul este demis dacă primul ministru nu îşi poate exercita atribuţiile mai mult de 45 de zile”, a scri Guran. De asemenea, 45 de zile este timpul recomandat de doctori pentru recuperare după o operație de ligamente. 

Zoso critică o știre a ZIarului Financiar care anunța că Apple a renunțat la o investiție în România, după ce un vicepreședinte al companiei a făcut șapte ore de la Brașov la București. Bloggerul arată că nu acesta este motivul real al retragerii Apple întrucât România are forță de muncă ieftină și internet de viteză mare. 

Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre o fabrică din România unde deșeurile sunt transformate în combustibil. Deșeurile care vin la ecovalor sunt procesate prin niște metode chimice și transformate în resurse alternative, care sunt folosite la fabricarea cimentului sau a altor produse. Procedeul prin care se realizează aceste operațiuni se numește co-procesare. Care este ”o metodă sigură de gestionare a deşeurilor, care recuperează integral energia şi conţinutul de minerale din deşeuri, pentru o utilizare benefică, ca şi combustibil pentru generarea de energie şi ca aditivi în produsele fabricate”. ”Nu sunt multe astfel de unități de procesare la noi în țară. Deși ar trebui să fie. Zeci. Sute. Așa, ca o punere în context, în Suedia doar 10% din gunoi nu este procesat prin această modalitate. De aceea mai avem mult până departe. Și tocmai de aceea mă bucur că isprăvi precum ecovalor funcționează. Și pot fi luate ca exemplu”, a comentat bloggerul. 

 

 

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă