13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cum comentează Moise Guran declarațiile jignitoare ale ministrului demisionar Ioan...

REVISTA BLOGURILOR. Cum comentează Moise Guran declarațiile jignitoare ale ministrului demisionar Ioan Rus

Vineri, citim pe bloguri comentariile jurnalistului Moise Guran despre declarațiile grave lansate de ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, la adresa românilor din Diaspora, dar și care sunt primele impresii ale lui Adelin Petrișor cu privire la noul model lansat de BMW.

Moise Guran a comentat, pe blogul personal, declarațiile jignitoare ale ministrului demisionar al Transportului, Ioan Rus, despre românii din Diaspora. Invitat la o emisiune la Digi24, Ioan Rus a vorbit despre Masterplanul pentru Transport, însă discuția a degenerat și ministrul a ajuns să facă afirmații grave despre miile de români care muncesc în străinătate. ”Rus încerca să explice la Digi 24 cât de important este Masterplanul pentru Transport, căci el ar crea locuri de muncă în România, fapt ce i-ar putea determina pe românii plecaţi în străinătate să se întoarcă acasă. Acum, eu sunt gata să bag mâna în foc că, după construcţia cu “nevasta curvă şi copiii golani”, n-a mai recepţionat nimeni nimic, s-au întunecat toate privirile şi, poate, o parte a telespectatorilor şi-a aruncat televizorul prin geamuri”, a explicat Guran. În acest context, jurnalistul a ținut să sublinieze că revolta stârnită în urma declarațiilor lui Rus are o doză de ipocrizie. ”A fost nepoliticos ce a spus, dar, dincolo de nepoliteţea lui, trebuie să recunoaştem şi noi toţi că revolta noastră maschează perfect interesul atât de mic pe care societatea românească îl are faţă de soarta unor copii care cresc fără părinţi. Şi revolta de azi are aşadar în ea o mare cantitate de ipocrizie.”, a comentat Guran.

De pe blogul lui Adelin Petrișor aflăm că jurnalistul s-a numărat printre primii români care au văzut noua Serie 7. El a avut, astfel, ocazia să vadă noul model lansat de BMW chiar înainte de lansarea din Germania. Deși spune că nu este un fan al limuzinelor, Adelin Petrișor a recunoscut că acest model l-a impresionat. ”Nu sunt un fan al limuzinelor. Acestea sunt pentru milionarii care au șofer cu chipiu. Da, știu, pe la noi Gigi conduce Maybach-ul, în timp ce “badigardu’” mănâncă șaorma pe locul din dreapta, însă aceasta e excepția, nu regula.  [seria 7] Deci nu mă dau în vânt după astfel de mașini, însă Seria 7 chiar m-a impresionat. Mașina arată foarte bine din orice unghi, iar liniile o fac să pară mai mică, mai compactă. În interior este ca orice limuzină: confortabilă și plină de tehnologie”, a spus jurnalistul.

Cătălin Tolontan a vorbit, pe blogul personal, despre conferința ICEEfest. Astfel, jurnalistul a prezentat primele impresii de la evenimentul la care a participat, alături de colegii de breaslă. ”Ca ziarist, prima zi de ICEEfest poate fi rezumată astfel: sîntem în epoca agnostică a media. Nimeni nu deține soluția. Dar nu e același lucru să o gîndești tu și să o auzi dinspre The New York Times, El Pais, The Huffington Post, Vice sau Kurier”, a explicat jurnalistul. Cătălin Tolontan a ținut să precizeze că unul din câștigurile majore aduse de ICEEfest  este  acelă că ajungi să ”refuzi provincializarea”. 

De pe blogul Zoso.ro aflăm care sunt drepturile șoferilor opriți în trafic. În acest context, bloggerul a explicat că poliţistul are obligaţii şi trebuie să respecte anumite proceduri, dar acest lucru nu duce la anularea sancţiunilor aplicate de acesta. ”Respectarea de către poliţist a procedurilor şi a obligaţiilor ce îi revin sunt chestiuni de bucătărie internă, iar verificarea şi sancţionarea unor eventuale încălcări este atributul exclusiv al sefilor ierarhici ai poliţistului, în niciun caz al conducătorului auto, al cetăţeanului de pe stradă sau al contribuabilului ce are impresia că poliţistul e angajatul său şi e dator să-i cânte în strună”, a spus bloggerul. În ceea ce privește cazurile de anulare a proceselor verbale de constatare a contravenţiilor, bloggerul a spus că acestea sunt prevăzute expres în legislaţie, mai exact în Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, nu după cum îşi închipuie orice habarnist.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă