19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Cum operează Uber în jurul legii

REVISTA BLOGURILOR: Cum operează Uber în jurul legii

Pe blogurile de joi, citim despre reducerea TVA-ului la alimente, posibilitatea ca Victor Ponta să fie premier şi în 2016, dar şi despre cum va fi afectată aplicaţia Uber de noua lege a taximetriei. 

Pe biziday.ro, Ovidiu Eftimie critică presa pentru că a ignorat ştirea că de la 1 iunie s-a ieftinit preţul la alimente. Autorul scrie că, din cauza faptului că preţurile s-au ieftinit aşa cum era normal, şi nu s-a creat “isterie”, ştirea nu a fost luată în seamă de presă. “Când Victor Ponta, șeful tuturor zurbagiilor din Guvern, a anunțat că va reduce TVA-ul la alimente la 9%, toată lumea a dat în isterie, mai ales presarii, unii urlând că țara va intra în colaps economic, alții că nu se va vedea deloc pentru că retailerii sunt prea hrăpăreți și alții au urlat pur șisimplu, pentru că asta este singura voce jurnalistică pe care o au”, a scris Eftimie. 

Turcescu scrie că există posibilitatea ca în 2016, tot Victor Ponta să fie premier, întrucât liberalii “nu sunt capabili să rupă majoritatea parlamentară”. “Nu cred să existe în istoria politică recentă o situație similară în care un personaj mai mult decît dubios cum este actualul prim-ministru, să beneficieze de o asemenea protecție politică din interiorul propriului partid și, mai ales, din rîndul partenerilor politici. Pentru prima oară în istoria PSD pare că această formațiune politică a devenit prizonieră unui singur individ”, a argumentat jurnalistul. 

Pe blogul lui Adelin Petrişor citim despre avioanele  F16 ale Forțelor Aeriene Portugheze care zboară alături de MIG-urile 21 Lancer de la Baza 71. Este pentru prima dată în istorie când avioane ale altui stat participă la misiunile reale de poliție aeriană în spațiul românesc. Această măsură a fost luată de NATO pentru întărirea flancului estic. CSAT a aprobat ca avioanele portugheze înarmate cu rachete să participe la misiunile de poliție aeriană. 

Zoso.ro arată cum operează Uber în jurul legii. După ce Klaus Iohannis a promulgat o lege în care se stipula că pentru servicii de taximetrie este nevoie de autorizaţie de taxi, un şofer Uber a precizat că “noi suntem transport aerian de unicorni, nu ne încadrăm la așa ceva, legea asta nu e pentru noi, toți pasagerii să apeleze la noi”. Bloggerul spune că, şoferii Uber vor să obişnuiească lumea cu acest serviciu, pentru ca, pe urmă, aceşti să pună presiune pe legiuitori pentru a legaliza aplicaţia. 

Cristianchinabirta.ro scrie că locurile din şcolile profesionale au crescut. Astfel, numărul locurilor alocate pentru școlile profesionale cu durată de 3 ani, în anul de școlarizare 2015-2016, a crescut cu 2.400 de locuri față de anul anterior, până la 38.158, potrivit datelor Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT). “E de bine zic. Ne întoarcem la normalitate. la acea normalitate care ne spune că nu toți, într-o națiune, putem fi profesori de filosofie. Sau experți în greaca veche. Sau astronomi. Cineva mai trebuie să ia și la pilă lucrurile. La propriu. Ceea ce, ascultați ce vă spune un blogger bătrân, este esențial pentru o țară, pentru economia ei”, a conchis bloggerul. 

 

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă