10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Scandalul dezinfectanților: De ce nu publică MS lista spitalelor cu...

REVISTA BLOGURILOR. Scandalul dezinfectanților: De ce nu publică MS lista spitalelor cu probleme

Bloggerii scriu, vineri, despre scandalul dezinfectanților Hexi Pharma, dar și despre trimiterea în judecată a lui Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv.

Cătălin Tolontan continuă, pe blogul său, ancheta privind produsele dezinfectante Hexi Pharma. Astfel, el scrie că Parchetul a interzis Ministerului Sănătății să precizeze numele spitalelor în care au fost depistate probleme, în urma testelor efectuate.

Cele 150 de rezultate cu probleme, depistate de către spitale, sunt în acest moment refuzate publicului. Chiar dacă reprezintă doar 5%. Ministrul Achimaș a evitat miercuri să comunice numele spitalelor unde s-au găsit probleme. „Există o clusterizare a lor”, e tot ceea ce a spus ministrul, în traducere liberă însemnînd că în anumite orașe și județe s-au găsit grupate mai multe probe neconforme. Unde? „Nu putem spune, e o anchetă penală”, a răspuns ministrul. Joi, am insistat la Ministerul Sănătății să facă publică această listă. Mai ales că nu e o listă a panicii, de vreme ce ministrul a asigurat că s-au luat măsuri în fiecare spital unde există suspiciuni. „Unde s-au găsit probe neconforme, s-a mers până la stoparea folosirii produselor respective”, a promis Achimaș-Cadariu. Ieri am purtat următorul dialog cu un oficial din MS:De ce nu faceți, vă rugăm, publice datele? Nu putem, ne pare rău. De ce? Pentru că am primit o adresă de la Parchet în care ni se spune că aceste rezultate, precum și altele, sunt parte a anchetei penale? O secundă! De ce au procurorii acest drept, s-au făcut cumva testele la ordinul Parchetului, nu la ordinul ministrului Sănătății?! La ordinul ministrului Sănătății, evident. Dar avem acea adresă de la Parchet. Nu vă supărați, ce lege îi oferă procurorului puterea să secretizeze o chestiune de sănătate publică? Sincer, și eu cred că aveți dreptate. Dar așa a decis Parchetul. Ministrul a făcut mai mult decât e omenește posibil în acest caz, credeți-ne! Dar v-au cerut procurorii explicit să nu dați lista? După conferința de presă de miercuri, șeful corpului de control de la minister a fost sunat de procurorul de caz și i s-a spus să nu mai dea nici un fel de dată! Și vi se pare că asta poate fi decizia unui procuror de vreme ce vizează informarea publicului? Plus că spitalele sînt silite să acționeze pe furiș. V-am răspuns deja, îmi pare rău”.

Pe blogul lui Moise Guran citim despre trimiterea în judecată a lui Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv.

„Poate fi o întâmplare, deşi eu nu cred în ea, dar Direcţia Naţională Anticorupţie a ales să dea drumul dosarului Colectiv către instanţă pe data de 5 mai 2016, exact în ziua în care Curtea Constituţională ar fi trebuit să ia în discuţie neconstituţionalitatea abuzului în serviciu, o infracţiune prevăzută în legea anti-corupţie pe care au fost deja condamnaţi oameni grei, cum ar fi Adrian Năstase sau Liviu Dragnea, şi pe care îşi aşteaptă sentinţele alţi oameni grei, nişte foşti ai statului român, aşa cum ar fi Gabriel Oprea, Elena Udrea, Radu Mazăre şi… aţi ghicit, un anume Popescu Cristian Victor Piedone”.

Zoso scrie despre candidatura lui Donald Trump pentru învestitura republicană la alegerile prezidențiale din SUA: „Donald Trump a câștigat cursa pentru a fi numit candidatul republican la președinția Statelor Unite. Acum, Partidul Republican se uită îngrozit și caută soluții. Cum s-a ajuns aici e simplu: albii, care sunt majoritari în SUA, s-au săturat să fie umiliți pentru că sunt albi. Nu mai au voie să spună că negrii fură, că negrii nu muncesc, că mexicanii sunt ilegali și așa mai departe. Au fost forțați să tacă la ei în țară. Ăștia sunt oamenii normali, dar mai sunt naționaliștii, șomerii, needucații și alții. Toți au văzut în Tump o speranță. De aia nu contează că omul e un șarlatan. Și Vadim era unul, și Hitler era unul, și Bush era, și Ponta era. N-a contat asta pentru oamenii convinși că el e ultima speranță. Presa a scris zeci de articole despre cum Trump minte cu spume, la fel cum a scris și despre Ponta. Nu s-a întâmplat nimic, oamenii se închinau la ei ca la al doilea Dumnezeu, pentru că mințeau fără să clipească și fără să ezite. Așa se întâmplă când pătura de săraci needucați se mărește”.

De pe blogul Cristian China Birta aflăm despre Bucharest Open Wheelchair Tennis. „Vorbim despre 72 de sportivi din 20 de țări. Observați că le-am spus sportivi și nu în alt fel. Pentru că – fiți un pic atenți, vă rog – dacă acești oameni nu sunt cu adevărat sportivi, cu o mentalitate fantastică și cu o determinare formidabilă, atunci nu știu ce aș putea să vă spun ca să înțelegeți ce ce zic ce zic cu mult, mult respect…Bucureștiul este pus cu acest turneu pe o hartă selectă a tenisului internațional. Selectă și de coracon. Mai ales în condițiile în care – știți și voi – sunt niște probleme pe linia asta, cum ar veni”, scrie bloggerul.

 

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă