15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Turcescu acuză DNA că a trimis comunicate contradictorii în dosarul...

REVISTA BLOGURILOR. Turcescu acuză DNA că a trimis comunicate contradictorii în dosarul Microsoft

Bloggeri scriu, miercuri, despre impozitele plătite de cetățeni, despre fotografiile făcute pe Dunăre de Google, despre gruparea Stat Islamic și despre inspectorii fiscali corupți. De asemenea, pe bloguri citim și despre comunicatele emise de DNA în dosarul Microsoft de-a lungul timpului, dar și despre filmul ”Tribut”.

De pe blogul victorkapra.ro aflăm că Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Astăzi, Google anunță publicarea în Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România. „Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării”, explică Dan Bulucea, country manager Google România.

Bloggerul Cătălin Tolontan spune că cetățenii vor plăti impozite doar statelor care nu înregistrează deficit, atunci va putea premierul Victor Ponta să nu dea declarații decât instituțiilor media care sunt pe profit, nu au datorii și-și plătesc toate impozitele și taxele la zi. Căci altfel, un stat pe deficit este un stat care rămîne dator, punându-i să plătească pe cei din viitor. Bloggerul susține că premierul nu este proprietarul informațiilor publice ci, precum presa însăși, doar păstrătorul lor temporar. În continuarea ideei, acesta susține că ”e ca atunci când se întreabă unii oameni ”cum de aveți curaj să publicați asta?”, iar răspunsul natural este: publicăm pentru că nu sunt informațiile noastre, ci ale publicului. Guvernul, ministerele, autoritățile, demnitarii și, în final, jurnaliștii care intră în posesia datelor, sînt custozii informațiilor, nu arendașii lor capricioși”.

De pe blogul adelin-petrisor.ro aflăm că gruparea Stat Islamic pierde teren în Irak. Bloggerul susține că forțele de securitate ale Bagdadului sunt deja în Tikrit și singurele lucruri care le îngreunează înaintarea sunt capcanele cu bombe lăsate de teroriști. Adelin Petrițor vorbește și despre noua țintă a teroriștilor: Mosul. 

Robert Turcescu ne explică cum își dă Direcția Națională  Anticorupție cu comunicatele în cap, în dosarul Microsoft. Pentru evidențierea acestui fapt, Turcescu prezintă primul comunicat emis de DNA în dosarul Microsoft, în data de 26 septembrie 2014. “Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului – Ministru, ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiţii nelegale, a contractului comercial de închiriere licenţe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaţionale Microsoft, a actelor adiţionale la acest contract, precum şi a contractelor aferente derulării Programul „Sistem Educaţional Informatizat” (SEI), Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi respectiv a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu derularea acestor contracte”, preciza DNA, în primul comunicat. Prin urmare, susține Turcescu, în septembrie 2014, DNA ne informa că dosarul Microsoft a pornit de la o acțiune a Corpului de Control al Primului- Ministru și că procurorii s-au sesizat din oficiu. În comunicatul de azi al DNA prin care sunt trimiși în judecată Cocoș, Sandu, Niro și Pinalti  vedem că au dispărut din rândul învinuiților Florica și Pescariu. 

Moise Guran ne explică, pe blogul său, de ce un inspector fiscal corupt nu şi-ar putea dori scăderea TVA. Guran susține că în ţara noastră, patronii se împart în două mari categorii – unii care lunar, când plătesc dările la stat, sunt aproape de apoplexie, iar alţii care, la intervale regulate de timp, plătesc Fiscului o amendă modică, dublată de o şpagă cam de aceeaşi valoare cu amenda, comisarului ce a aplicat-o. Primii sunt obsedaţi de ziua de salarii… Nu e nimic mai stresant pentru un angajator decât să n-aibă bani ca să îşi plătească salariile. Cei din a doua categorie sunt stresaţi tot timpul, deşi, teoretic, ei sunt protejaţi. Dar nu se ştie niciodată cine îţi calcă pragul.

Tudor Chirilă ne vorbește, pe blogul său, despre filmul ”Tribut”. ”Orice cuvinte scrise sau spuse despre Tribul un film într-o lume de surdo-muți în care nu se rostește niciun cuvânt dar se spune aproape totul despre natura umană n-ar face decât să mă împingă în derizoriu”, afirmă bloggerul.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă