17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Fuga de acasă, viața în bordei sau un meci între...

REVISTA BLOGURILOR: Fuga de acasă, viața în bordei sau un meci între Koreea și Algeria nu ar trebui să sune așa rău cum sună

Ne-am aștepta ca meciurile frumoase să se joace cu precădere între echipe de calibru, cunoscute la nivel mondial. Sau dacă nu, cel puțin aici în Europa. Sau poate echipe de club, la fel de renumite. Iată însă că se poate juca fotbal și în țări cu mai puțină tradiție. Să zicem Koreea, sau Algeria.

Claudiu Ciobanu scrie despre ”un stadion prea mare pentru un meci atât de mic. Korea-Algeria, un joc neașteptat de frumos”. partida Korea-Algeria a fost o surpriză neaşteptat de frumoasă, confirmând ceea ce am spus în articolul anterior despre discrepanţa mare între meciurile de la World Cup, partidele spectaculoase alternând cu cele plate.

Mihaela Ivan ne spune cum a fugit de acasă. Dar nu o figă clasică, ci una relevatoare, prin intermediul căreia a văzut lucrurile dintr-o altă perspectivă. Oamenii, ca animalele, de altfel, fug de teamă, să se apere, să caute ceva, să atragă atenția… Fuga este un semnal, o revoltă, un scut. Miercuri noapte am fugit de acasă!

Adela Pârvu ne arată să se poate trăi și în bordeie. Chiar bine de tot, aproape de un.. ”lux modest”. Spectaculoase case îngropate, în armonie cu pământul. Arhitectul care a proiectat  aceste locuințe spune despre ele că nu sunt case de pâmânt sau sub pământ, ci în armonie cu planeta noastră. Este vorba despre elvețianul Peter Vetsch care din 1978, de când și-a înființat propriul birou de arhitectură, a conceput peste 40 de astfel de clădiri organice.

Cristian Florea ne învață cum putem atrage atenția asupra semnelor de circulație. În China au vrut să facă o campanie cu ajutorul căreia să-i determine pe şoferi să conştientizeze cât de importante sunt absolut toate semnele de circulaţie de pe drum, aşa că au luat oameni accidentaţi din neatenţia şoferilor şi i-au aşezat în stradă ţinând în mână exact semnele de circulaţie pe care le-au ignorat acei şoferi când i-au lovit. Totodată, ideea e câştigătoare a Leului de Aur la Festivalul Cannes Lions 2014, cel mai mare festival dedicat campaniilor de comunicare. Şi tagline-ul e foarte puternic: „Signs are there for a reason”.

Iar Dragoș Asaftei încheie revista blogurilor de azi cu o serie frumoasă de fotografii realizate din gyrocopter în zona Harghitei. Trecuseră mai bine de doi ani de când m-am urcat pentru prima oară într-un gyrocopter. La invitația lui Lorand, omul și pilotul din spatele gyromania.ro, zburam în primăvara lui 2012 cu un astfel de aparat. Apoi a urmat pe durata verii fotografierea Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc din același gyrocopter. A fost o experiență tare frumoasă.

Cele mai citite

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă