8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Cum se apără Moise Guran, după comentariile legate de majorarea...

REVISTA BLOGURILOR. Cum se apără Moise Guran, după comentariile legate de majorarea alocaţiilor

Luni, citim pe bloguri despre proiectul de lege adoptat în Parlament, care prevede majorarea alocaţiilor, despre proiectul prin care bloggerii au răspuns întrebărilor legate de activitatea de outsourcing, dar şui despre motivul pentru care procurorul din Capitală a luat mită.

Moise Guran a scris, pe blogul personal, un nou articol despre proiectul de lege aprobat în Parlament, care prevede majorarea alocaţiilor. Articolul a apărut ca un răspuns la criticile apărute în mass-media cu privire la comentarile făcute pe acest subiect “Am încercat să atrag atenția asupra situației copiilor (numeroși zic eu, dar nu știm exact câți) la care nu ajung alocațiile, oricât de mari ar fi acestea”, a declarat jurnalistul. În acest context, Guran a subliniat că, o dată bifată problema alocațiilor, până prin 2020 nu-și va mai aminti nimeni de copiii care trăiesc în sărăcie. “Nu regret o secundă din ceea ce am spus, aș fi făcut această emisiune indiferent de riscuri sau de prejudecățile pe care trebuie să le înfrunt. Am folosit toate mediile de care dispun – tv, radio, internet, pentru a trezi societatea noastră din festivismul majorării alocațiilor”, a subliniat Guran. Mai mult, jurnalistul a precizat că acestei societăți bolnave pur și simplu nu îi pasă de copiii respectivi, nu atâta vreme cât ea, societatea, i-a decis o creștere de alocație. “A se scuti! pare să spună atitudinea mărinimoasă, dar atât de sociopată în esență, a celor care spun că ajutoarele sociale trebuie date indiferent că ele finanțează sau nu alcoolismul parental”, a mai precizat indignat jurnalistul. Ca răspuns la acuzaţiile lansate la adresa lui, Moise Guran a adus în discuţie problema alcoolismului şi cum îi afectează pe copii dependenţa părinţilor. “Vreţi, nu vreţi, v-aţi pus problema alcoolismului în România, aţi căutat poate statistici, v-aţi întrebat voi înşivă câţi copii au părinţi alcoolici, care sunt efectele asupra lor şi aşa mai departe. Nici n-am vrut altceva şi acuzele despre o închipuită atitudine fascistă-nazistă-extremistă pe care eu aş avea-o e fix pix. Să revenim deci la copiii României şi la dramele lor atât de cunoscute şi atât de ignorate”, a conchis jurnalistul.

Pe blogul Cristianchinabirta, citim despre proiectul prin care bloggerii au răspuns întrebărilor legate de activitatea de outsourcing. Bloggerul a precizat că o să fie două echipe de bloggeri (aveți mai jos lista cu ei), care au răspuns la liniile speciale. Echipele eu fost coordonate coordonate de bloggerul Victor Kapra și de Cristian China Birta. În cadrul proiectului au fost puse la bătaie cinci premii în valoare de 50 euro, oferite prin tragere la sorţi.

Zoso.ro a scris, pe blogul său, despre cazul procurorului de  la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a fost prins în flagrant, duminică, de procurorii DNA, în timp ce primea 2.000 de euro de la un inculpat pentru a interveni în rezolvarea dosarului său. Bloggerul a explicat de tipul acesta de oameni acceptă să ia mită.”Oamenii ăștia au nevoi presante, pentru că s-au întins mult mai mult decât le era plapuma. Școli private pentru copii, rate la viloaie de neam prost, leasing la mașini de neam prost, un stil de viață care cere bani și care nu era susținut din salariu. Așa că oamenii ies pe interval. Mai cu frică, mai cu precauții, dar ies. Și nu se vor opri. Pentru că plinul la mașină și rata la casă nu cad din cer”, a transmis bloggerul.

Adelin Petrişor a prezentat, pe blogul personal, discuţia pe care a avut-o cu o studentă la jurnalism, despre motivaţia de a alege o astfel de carieră. Astfel, tânara i-a dezvăluit jurnalistului că el a fost motivul pentru care a ales facultatea de Jurnalism și acum lucrează în radio. Protrivit spuselor jurnalistului, Alexandra a fost impresionată de un reportaj făcut de Adelin Petroşor în Irak, prilej cu care a realizat că să ea vrea să îi calce pe urme.” Da, o astfel de destăinuire are menirea să-ți dea un puternic șut în fund ca să nu te mai plângi că nu sunt bugete, că e greu, că breasla e la pământ. Nu, nu ai voie să te lamentezi. Strângi din dinți, cauți povești noi, cauți sponsori, dacă televiziunea nu are bani și îi dai bătaie înainte. Ești obligat să faci asta. Mulțumesc și eu, Alexandra!”, a scris jurnalistul.

 

 

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă