10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Guran: Care sunt efectele scăderii TVA la alimente

REVISTA BLOGURILOR. Guran: Care sunt efectele scăderii TVA la alimente

Bloggerii scriu, miercuri, despre cum se reflectă scăderea TVA-ului la alimente, asuprea economiei, dar şi despre conflictele din fotbalul românesc.

Moise Guran scrie, pe blogul său, despre efectele scăderii TVA-ului la alimente.

“În 2015 veniturile bugetare au reușit o creștere nominală de 16%, mult peste ceea ce era programat, dar dezamăgitoare pe partea fiscală, veniturile de acest tip ne reușind să depășească 20% din PIB. Ca să vă dați seama cât de departe suntem de un nivel civilizat al evaziunii fiscale, ar trebui să știți că abia pe la 30% venituri fiscale în PIB ne vom apropia, cât de cât, de… Bulgaria. Așadat nivelul evaziunii rămâne mare, în ciuda faptului că în 2015 ceva miraculos totuși s-a produs… o creștere nominală de 12,5% a încasărilor din TVA, o creștere ce merită analizată căci ea a avut loc într-un an de reducere a TVA-ului la alimente de la 24 la 9%”, scrie Guran.

Adrian Georgescu scrie, pe blogul său, despre pregătirile pentru Euro 2016.

“Turneul final a început din timp, prin meciuri deloc amicale între compatrioți. Selecționerul se ceartă cu antrenorul formației campioane, un altul apare și spune ce-ar fi făcut el dac-ar fi fost pus în situație. Recunoașteți tiparul? E competiția veșnică a bărbaților, fie că se poartă prin metode câinești de trasare a teritoriului, fie prin îmbrânceli, într-o cârciumă obscură de la capătul lumii. Ștefan Bănică junior de la FRF, care ar trebui să vorbească, tace duios și înțelept. El conduce fotbalul românesc prin bule, ca peștele în acvariu. Iar când vorbește, îți dorești să fi tăcut. Dar nu vi se pare ciudat că, în România, nu știm ce gândesc fotbaliștii? Nimeni nu i-a întrebat ce părere au, dacă vor, unde vor? „Îi vreau la lot!”, strigă selecționerul. „Nu-i dau!”, se răstește antrenorul echipei campioanei. Parcă ar fi vorba din bibelourile din vitrina bunicii. Parcă s-ar certa doi copii pe surprizele din gumele Turbo”, scrie Adrian Georgescu.

Victor Kapra scrie despre lansarea Gondolei Carp Sinaia, între Cota 1400 și Cota 2000, care va avea loc joi.

 

“Joi, 11 februarie, va fi lansata Gondola Carp, cea mai spectaculoasă instalație de transport pe cablu din România. Noua Gondolă unește cele două zone schiabile ale stațiunii Sinaia:  cea de joasa altitudine (Cota 1400) și cea aflată la mare altitudine (Cota 2000). Instalația atinge cea mai mare altitudine din România, 2.050 m, iar in zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălțime față de sol înregistrată de o astfel de instalație, 120 m. Mai mult, noua gondola este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni. Instalatia are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră și un traseu cu o lungime de 2000 de metri.Gondola Carp a costat 9 milioane de euro, iar lucrările au durat șapte luni. Au lucrat specialiști români, italieni și austrieci”, scrie bloggerul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă