12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Guran, Dragnea și Legea defăimării: Mă înspăimântă nivelul rudimentar al...

REVISTA BLOGURILOR. Guran, Dragnea și Legea defăimării: Mă înspăimântă nivelul rudimentar al societății noastre

Bloggerii comentează, vineri, despre măsurile luate de Administrația Penitenciarelor pentru a-i împiedica pe deținuți să mai vorbească la telefon, despre Legea defăimării a lui Liviu Dragnea și despre noul proiect online al criticului literar Dan C. Mihăilescu. 

Zoso.ro scrie despre Administrația Penitenciarelor, care vrea să cumpere aparate de bruiat pentru a opri deținuții să mai dea telefoane. El critică măsura, dând vina pe angajații care ”nu-și fac treaba”. 

Moise Guran scrie, vineri, despre Legea defăimării: ”Diferenţa dintre Liviu Dragnea şi un internaut orecare ce aduce cuiva o defăimare este că, în cele mai multe cazuri, internautul crede că e dreptul său la liberă exprimare să înjure, iar Liviu Dragnea crede că este dreptul său să-şi inventeze instanţe care să-l apere. Ambii greşesc. Ceea ce Liviu Dragnea se face că nu ştie, dar eu sunt convins că ştie, este că o înjurătură pe internet este la fel de gravă ca una pe stradă, la şcoală sau în Parlament. Instanţele au stabilit că şi Facebookul este spaţiu public, cu atât mai mult un blog, un site sau un ziar on-line”. Moise Guran a criticat valul de înjurături primite de Dragnea după ce a anunțat măsurile cuprinse în Legea defăimării – ”Ceea ce mă înspăimântă este nivelul rudimentar al societăţii noastre, gradul scăzut de civilitate şi bun simţ, de la cel al userului anonim şi până la cel de lider politic”. 

Pe blogul lui Viktor Kapra citim, vineri, despre „Cartea de la ora 5”, emisiunea online a criticului literar Dan C. Mihăilescu. 

Kapra a notat că emisiunea urmărește să creeze o comunitate online a oamenilor care citesc și a apreciat deschiderea criticului literar la sugestiile ”Dan C. Mihăilescu se dovedește deschis publicului online și dincolo de romanele contemporane uneori ermetice care fac obiectul principal de activitate al criticilor;  miercuri, a prezentat o carte despre istoria vampirilor”. 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă