16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Moise Guran, despre amnistia fiscală: Ne-a mai furat cineva, încă...

REVISTA BLOGURILOR: Moise Guran, despre amnistia fiscală: Ne-a mai furat cineva, încă o dată, ţara de sub noi

Pe blogurile de joi, citim despre amnistia fiscală și efectele ei, dar și despre primul termen de judecată în dosarul ”Gala Bute”. 

Pe blogul biziday.ro, citim despre efectele legii amnistiei fiscale. ”Primul ei efect este acela că pot veni la licitaţiile publice şi firmele care fuseseră excluse din cauza datoriilor istorice, a dobânzilor şi penalităţilor mari. Al doilea efect este acela că vor scăpa de sute de milioane de euro, pe care ar fi trebuit să vi le dea dumneavoastră, contribuabililor, aceia care au fost chiar prinşi de mult, dar încă nu au dat un sfanţ”, a scris Moise Guran. ”Stimat popor! Ia, bună dimineaţa! V-aţi trezit? E timpul să vă treziţi! Că deja e seara, iar cât dormeam, ne-a mai furat cineva, încă o dată, ţara de sub noi. Prin ordonanţă de urgenţă! Una numai bună de a intra în vigoare azi, fără a mai putea fi oprită, fără a fi fost pusă o secundă în dezbatere publică, dar care are meritul de a-i face complici pe toţi cetăţenii României care se descurcă mai greu cu plata impozitelor şi taxelor”, a arătat Guran. 

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul tolo.ro, că vineri începe procesul în dosarul ”Gala Bute”. ”Dosarul a trecut de camera preliminară, unde atît la prima judecată, cît și la contestația completului de doi judecători, instanța a considerat că urmărirea penală a fost legal făcută și că poate începe procesul. Din toate cele 16 cereri și excepții ale apărării Elenei Udrea, judecătorii nu au admis nici una! E posibil ca, în momentul intrării pe fond, unii dintre inculpați să-și recunoască vinovăția, susțin surse care cunosc dosarul. Nu e vorba de Elena Udrea, ci în principal de denunțătorii săi. În acest caz, instanța va aprecia dacă îi lasă în dosar pe cei care recunosc faptele sau dacă disjunge cauza, ceea ce poate duce la o întîrziere a judecății. În dosar sînt 8 inculpați: Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Botoroagă”, a notat jurnalistul. 

De pe blogul victorkapra.ro, aflăm care sunt salariile în social media. Astfel, salariul mediu lunar al unui manager Social Media în România a crescut de la 680 euro în 2013 la 713 euro în 2015. Mai mult, aproape jumătate dintre cei care lucrează în Social Media câștigă între 500 și 1000 euro lunar, iar cel mai mare salariu în Social Media declarat anul acesta este 3.400 euro. Analiza a fost realizată de Evensys și Career Advisor. 

Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre ”Noaptea Devoratorilor de Teatru”. Evenimentul va avea loc în noaptea din 17 spre 18 octombrie la Muzeul Țăranului Român, la Clubul Taranului, și va fi bogat în spectacole de teatru, expoziții, concerte, lansări de carte, discutii, dar și de un concert al trupei Nightlosers. Printre spectacolele de teatru – recital invitate, se numără: XXE, Edith Piaf, Do mi no, Cinci ore cu Mario, Ce ne spunem cand nu ne vorbim, Back to Amy si altele. Cărțile prezente pentru lansare vor fi cinci la număr și toate scrise de autori români care provin din domeniul teatrului: actorii Oana Pellea – Jurnal si Florin Piersic jr – Opere Cumplite, volumul 2 ( Editura Humanitas), Tudor Chirila – Exercitii de echilibru (Editura Polirom), Alina Nedelea – Soseaua Catelu 42 (Editura All) si regizorul Chris Simion cu cel mai nou roman al sau, 40 de zile (Editura Trei).

Cele mai citite

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă