4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Moise Guran, despre Codul Fiscal: Isărescu NU are dreptate

REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran, despre Codul Fiscal: Isărescu NU are dreptate

Pe blogurile de marți, citim despre noul Cod Fiscal, despre importanța Facebookului în viețile oamenilor, modul în care a fost calomniat Andrei Pleșu pe un blog, dar și o istorie a automobilului.  

Pe blogul biziday.ro citim despre noul Cod Fiscal. Moise Guran arată că guvernatorul Băncii Naționale a României Mugur Isărescu nu are dreptate. ”Intervenția de săptămâna trecută, cea în care Isărescu desființează literalmente Codul Fiscal, arată că Isărescu crede că ceva mult mai important și mai periculos planează asupra țării noastre și că, deși inițial Isărescu a fost de acord, acum nu mai este, pentru că pur și simplu noul Cod Fiscal nu mai este oportun. Cu adevărat mișto e faptul că Isărescu confirmă practic ipotezele mele anterioare, de fapt tot eu pe acest site am și emis opinia că “salvarea băncilor românești cu capital grecesc din România este cheia bătăliei pentru noul cod fiscal“ ”, a scris Guran. 

Pe blogul victorkapra.ro aflăm că Facebook a devenit principalul cotidian țării pentru cele aproximativ 7-8 milioanele de români cu acces la Internet, agenție de știri importantă, un referrer esențial pentru ziare și televiziuni. ”Dacă le-aș fi spus colegilor jurnaliști  în 2009 – când am părăsit oarecum industria publishingului – că în câțiva ani principalii oameni politici din România, precum președintele și premierul, vor ignora adesea presa oficială și vor prefera să își facă declarațiile politice pe frivola rețea socială Facebook, probabil că ar fi râs copios. Dar tocmai aceasta este realitatea astăzi: Iohannis, Ponta, Băsescu, Udrea și alții asemenea aleg din ce în ce mai mult să comunice cu poporul pe Facebook, prin declarații (unele importante) amestecate printre poze cu pisici, hamburgeri sau plaje grecești. Care Facebook este citată cu seriozitate apoi, drept sursă, de către ziare și televiziuni”, a scris bloggerul. 

Zoso.ro prezintă o evoluție a automobilului. ”Trăim vremuri interesante, automobilistic vorbind. Am scăpat, cei mai mulți dintre noi, de blestemul Daciei 1310 și am pus piciorul în mașini normale. Se testează primele mașini care se conduc singure. Se fac tot felul de trucuri pentru a se încadra mașinile în noile reglementări europene și americane”, potrivit bloggerului. Astfel, normele pentru gazele emise de motoare se schimbă, din septembrie 2014 Euro6 a devenit norma. Asta înseamnă R&D sporit pentru motor și motoare făcute sa fie mai economice. Cea mai bună soluție a fost adoptată repede: motoare mai mic, turbo. Așa au apărut motoarele de 1.4 și 1.6 pe mașini care în mod normal aveau motoare de 2 sau 2.5 litri.

Cristian China Birta scrie, pe blogul cristianchinabirta.ro, despre scandalul care a izbucnit în jurul lui Andrei Pleșu de la o postare pe blog în care se prezenta o poveste falsă. ”Petronela a șters postarea cu pricina. Iar mie așa ceva mi se pare de o tristețe decisivă. De fiecare dată când văd că un blogger șterge ce a scris. Căci asta mie îmi spune 1. că a scris fără o documentare temeinică 2. că nu este în stare să își asume greșeala. Iar așa ceva, in my book, discreditează bloggerul respectiv”, a precizat bloggerul. 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă