11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Moise Guran cere judecarea celor care au acoperit afacerile companiei...

REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran cere judecarea celor care au acoperit afacerile companiei Hexi Pharma

Bloggerii scriu, luni, despre medicul neurochirurg Leon Dănăilă, despre evenimentul aviatic care a avut loc la Clinceni, cu ocazia Zilei Internaționale a copilului, dar și despre scandalul în care este implicată firma Hexi Pharma.

Moise Guran susține, pe blogul său, că CSAT ar trebui să desecretizeze informările SRI, în cazul Hexi Pharma: „Dacă Hexi Pharma era sau nu o firmă acoperită a Serviciului de Informații Externe, probabil nu vom afla niciodată, dar dacă cineva de la SIE, un om, o persoană, indiferent de funcție, grad, religie sau apartenență politică a știut ce face această firmă și a ajutat-o să obțină contracte, opinia publică trebuie să afle. Cei de la SRI au încercat să scape pozând în incompetenți. Au zis că Hexi Pharma nu era de siguranță națională. Trebuie să știm exact cine și cum a decis asta, mă alătur celor care susțin că CSAT trebuie să desecretizeze informările SRI, mai ales dacă firma a fost punctual vizată de acest Serviciu. Dacă cei de la SRI au dat de cei de la SIE investigând acest caz și au acceptat că o firmă a SIE poate otrăvi spitalele din România, realitatea asta trebuie expusă. De asemenea, trebuie cercetat decidentul de la SRI indiferent de funcție, grad, religie sau apartenență politică. Cine a zis că e ok, în cazul ăsta nu e de siguranță, sau hai bă să ne oprim că-s frățiorii acela trebuie să plătească, de asemenea. Orice persoană sau autoritate care a oprit, acoperit (sau a împiedicat investigarea) sau s-a abținut de la a îndepărta această amenințare pentru populație trebuie devoalată, expusă și judecată! Acestea sunt abuzuri, conform legilor din România, iar oamenii respectivi trebuie să ajungă în fața Justiției.”

Victor Kapra și Cristian China Birta scriu despre poveștile pe care le-au ascultat la evenimentul „Connecting for Good”.

„În rândul din fața mea stă un legendar neurochirurg, profesorul Leon Dănăilă, cel care operează încă la 83 de ani. Poartă lavalieră de mătase, înnodată elegant la gât. Este primul medic român care a făcut intervenții chirurgicale pe creier sub microscop (1981) – o teribilă revoluție la acea dată. Până atunci „neurochirurgii băgau degetul în creier și rezultatul însemna multe decese și paralizii” – avea să ne spună mai târziu. Ochii îi strălucesc cu interes maxim către scenă, unde mult mai tânărul medic Sorin Târnoveanu, de la spitalul de copii Marie Curie, povestește despre cele mai noi echipamente medicale pe care le-a primit. Un sistem de micronavigație pentru operațiile pe creier: imaginile encefalului livrate de RMN sau tomograf sunt încărcate în sistem și acesta ghidează bisturiul medicului care excizează tumora. Precizia este de sub un minimetru. Nu se mai decupează primitiv craniul copilului – un orificiu minuscul este de ajuns, iar micul pacient se reface astfel foarte repede”, scrie Victor Kapra, pe blogul său.

Până atunci scoteam tumoarea cu degetul”, ne oferă domnia sa o lovitură a realității medicale de atunci. (…) Am obținut o bursă Fullbright în New York. Am obținut-o, deși nu eram membru de partid”, spune domnul doctor. Doar că bursa era pe cercetare, iar domnia sa dorea ceva aplicat. ”Așa că m-am dus la medicul coordonator și i-am spus că eu vreau să mă întorc în România ca să operez, nu ca să fac cercetare, așa că l-am rugat să mă bage în operații. S-a supărat un pic, dar m-a ascultat. Așa că am ajuns să asist la operații cu microscopul”, zice. Mai mult, pentru că activitatea asta aplicată depășea bursa, profesorul care l-a luat ”sub aripă” a reușit să obțină bani pentru activitatea domnului Dănăilă de la… Primăria New Yorkului”, scrie Cristian China Birta.

Adrian Georgescu explică cum va fi întinerit actorul Robert De Niro cu ajutorul tehnologiei: „Martin Scorsese va regiza din nou un film în care va juca Robert De Niro. Filmările la pelicula “I Heard You Paint Houses” (The Irishman) vor începe, probabil, în 2017, după ce au fost amânate de câteva ori de-a lungul ultimilor ani. Încă din 2008 Scorsese și De Niro voiau să realizeze acest film. Doi ani mai târziu, Al Pacino și Joe Pesci s-au alăturat proiectului și este posibil ca Bobby Cannavale și Harvey Keitel să facă parte din distribuție. De Niro îl va juca pe asasinul plătit Frank “The Irishman” Sheeran, care a declarat în câteva interviuri că, în anii ’70, ar fi omorât mai bine de 25 de oameni, la ordinele Mafiei și ale șefului de sindicat Jimmy Hoffa. Expresia din titlul filmului – „a zugrăvi case”-  înseamnă, în limbaj codificat, a ucide. Numai că Sheeran avea puțin peste 40 de ani în respectiva perioadă, iar De Niro va împlini în curând 73. Într-un interviu recent, actorul american a spus că Scorsese dorește să apeleze la tehnologia modernă pentru a-i întineri, pe ecran, pe De Niro și pe câțiva dintre colegii lui de platou. În acest scop, a contactat compania cea mai avansată în acest gen de efecte speciale, care se numește Lola VFX”.

Zoso.ro titrează: „De ce s-a sinucis Condrea: a fost atacat energetic de generali SRI”: „Ultima manea e că, iată, patronul Hexi Pharma s-a sinucis în zona unde, surpriză, locuiesc oameni, unii dintre ei generali SRI. SRI care nu-l fila pe Condrea, că el aparținea de alt serviciu. Dar iată, în războiul dintre servicii, un om a murit pentru a atrage atenția că fosta gagică a lui Smiley și Vlad Petreanu locuiesc în zonă. Plus fosta gagică a unui prieten. Cam mare coincidența, nu credeți? Fosta lui Smiley, moartea lui Condrea, hai că se vede legătura din avion: Smiley l-a omorât pe Condrea ca să o recucerească pe blonda aia”, scrie bloggerul.

Adelin Petrișor a publicat, pe blogul său, un reportaj de la Clinceni cu antrenamentele pentru mitingul aerian dedicat copiilor, care a avut loc sâmbătă.

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă