27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Noi informaţii în ancheta jurnalistică despre Gala Bute şi reţinerea...

REVISTA BLOGURILOR. Noi informaţii în ancheta jurnalistică despre Gala Bute şi reţinerea lui Neculai Onţanu

Blogurile de joi au în centrul atenţiei reţinerea lui Neculai Onţanu, dar şi noi informaţii despre Gala Bute.

Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor despre Gala Bute şi titrează: “Contre la Înalta Curte. DNA spune că ministrul economiei a cerut companiilor din subordine să cotizeze la Gala Bute, banii ajungînd la Rudel Obreja. Apărarea susține că ”Gala și sponsorizarea au fost asumate de Guvern”.

Jurnalistul explică cronologia ultimelor evoluţii din dosar: “Înalta Curte a decis ca Elena Udrea și Ion Ariton să rămână sub control judiciar. Cronica unei noi zile din dosarul Gala Bute. Termenul de azi de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost scurt. Două ore. Ion Ariton și-a început declarația de inculpat afirmând că e nevinovat. Fostul ministru al Economiei este acuzat că a determinat 10 companii din subordine să sponsorizeze ilegal Gala Bute. În cazul Ariton, cheia acuzării e aceea că beneficiarul real a fost nu Federația Română de Box, ci firma Europlus Computers SRL, deținută de Rudel Obreja. Companiile de stat nu pot sponsoriza societăți comerciale private. Iar argumentul forte al apărării este că ministrul a făcut ce și-a asumat Guvernul și ce i-a cerut explicit premierul Emil Boc. Și că a acționat legal.

Moise Guran încearca un exerciţiu de gramatică financiar, de la perfectul simplu la Ford şi autostrăzile olteneşti: “Perfectul simplu e academie, nu e țărănie. Natural pentru olteni, perfectul simplu să ştiţi că vine  la pachet şi cu o oarecare stare de veselie, care nu-i întotdeauna potrivită, că uite, mie îmi veni ideea cum să vi-l dau gratis de la o ştire care nu prea era de bine. 

Jurnalistul scrie că “Umbrit în atenţia generată de evenimentele de la Bruxelles, anunţul oficial al companiei Ford Europa de începere a producţiei modelului Eco Sport a fost mai degrabă o ştire dezamăgitoare decât una pozitivă. Asta o dată pentru că oricum anunţul era aşteptat, dar era aşteptată o dată de începere a producţie la începutul anului viitor, nu la finalul lui. Iar asta e dezamăgirea”.

Sub titlul “Eu, domnul Onțanu și DNA-ul”, Adelin Petrişor povesteşte contextul reţinerii edilului de la Sectorul 2: “Conduceam liniștit prin zona Sisești. Era ora 19 și drum era destul de aglomerat. Vorbeam la telefon cu prietenul Dan Gecui. Nu săriți să mă pârâți polițiștilor.  [Ontanu] Foloseam handsfree-ul. La un moment dat, chiar în parcarea restaurantului Doi Cocoși, am văzut că un bărbat încearcă să treacă. Era primarul sectorului 2, Neculai Onțanu. Am frânat, i-am făcut semn să treacă și am zis în glumă:

– Treceți, domnule primar. Poate vă cheamă DNA la audieri și vă grăbiți.

Gecui s-a hlizit puțin și el și cam asta a fost. Neculai Onțanu a fost chemat la DNA la fix 24 de ore de la hăhăiala noastră. A fost acuzat de luare de mită și a fost reținut. Oare am început să văd cu puterea minții dosarele Codruței Kovesi sau procurorii anticorupție mă interceptau și au luat discuția în serios?”

Zoso.ro se întreabă de ce nu își găsesc tinerii parteneri şi încearcă un răspuns: “Bucureștiul e un oraș al oamenilor singuri. La fiecare ieșire și la fiecare masă exista o poveste cu oameni singuri, care nu își găsesc jumătatea. Într-o lume a informației, tinerii nu au informații despre cum să găsească ceea ce caută, cum arată, cum miroase și ce gust are ceea ce caută”.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...
Ultima oră
Pe aceeași temă