9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Noi precizări în controversa deschiderii Arenei Naționale

REVISTA BLOGURILOR. Noi precizări în controversa deschiderii Arenei Naționale

Pe bloguri citim, marți, despre controversa deschiderii Arenei Naționale, dar și despre discursul ținut, luni, de președintele Klaus Iohannis în Parlament.

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul său, că noul șef al IGSU, generalul Ovidiu Vasilică a dezinformat atunci când a declarat că trebuie elaborată o documentație „laborioasă”, pentru ca ISU să aprecieze dacă va da sau nu avizul de funcționare al Stadionului Național. Astfel, tolo.ro arată că ISU făcuse, deja, testul de foc.

„Generalul Ovidiu Vasilică, noul șef al IGSU, a fost întrebat cînd se va redeschide arena. Ofițerul sosit de la jandarmi a declarat în pragul stadionului că „E vorba de a face o serie de testări la foc. După aceea, trebuie să elaboreze o documentație foarte laborioasă care se cheamă agrement, acel agrement este supus într-o comisie tehnică, după care ISU București-Ilfov va da sau nu va da avizul”. Ghinion! Avem actele. Și le are și ISU. Pe fiecare dintre ele și pe toate laolaltă! E util să le vadă și oamenii. Testul de foc fusese deja făcut, tocmai la laboratorul IGSU. Șeful pompierilor a dezinformat pentru că, probabil, a fost la rîndu-i, dezinformat. Organizațiile care consideră că le sînt parașutați șefi au capacitatea de a-i ironiza prin neinformare. Așadar, testul (documentul 1) era deja făcut în momentul în care inspectorul șef susținea că el trebuie făcut! Rezultatul testului a fost Cs2d0. Iar „documentația foarte laborioasă care se cheamă agrement” are 14 pagini și este și ea gata (documentul 2). Sigur, agrementul va intra într-o comisie tehnică a specialiștilor agreați de Ministerul Dezvoltării, dar comisie din care IGSU nu face parte. ISU ceruse deja să o vadă și o avea cînd șeful lor cel mare o cerea la televizor! Simplificînd, agrementul pentru membrana Duraskin echivalează cu o atestare a conformității materialului pentru piața românească. În momentul avizului, va fi îndeplinită cererea IGSU  de a avea agrement. (documentul 3). Nu vor da nici acum autorizație. Dar faptul că membrana are agrementul nu înseamnă că pompierii vor da autorizație”, scrie Tolontan.

Moise Guran scrie, pe blogul său, despre discursul ținut, luni, de președintele Klaus Iohannis în Parlament.

„Între timp, președintele țării ajunge la Parlament și dă un mesaj de seriozitate electorală. Adică să fim serioși, domle, să nu mai respingem cererile DNA-ului când prinde infractori parlamentari și, mai zice președintele, să nu fim populiști! Venită după ce Parlamentul a respins arestarea lui Mădălin Voicu, muștruluiala prezidențială a fost ca o predică în pustie… Și, oricum, și președintele Iohannis și-a ales discursul ca nuca-n perete, după ce el însuși a făcut săptămâna trecută o dovadă fie de populism fie de neseriozitate exact în legătură cu Justiția… Deci… absurd…”, scrie Guran.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă