9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Cât costă performanțele sportive și ce trebuie să plătească sportivii,...

REVISTA BLOGURILOR: Cât costă performanțele sportive și ce trebuie să plătească sportivii, în afară de bani

O mare gimnastă a României își va lansa o carte, iar volumul este deja comentat în mediul online.

Jurnalistul Adelin Petrișor vorbește, pe blog, despre cartea scrisă  de  Maria Olaru – “Preţul aurului, sinceritate incomodă”. “Fosta mare gimnastă, campioană olimpică şi mondială, vorbeşte despre bătăile şi umilinţele la care sunt supuse sportivele de top. Maria Olaru a strâns poveştile din cei 11 ani de gimnastică într-o carte”, explică Adelin Petrișor.

El a vorbit despre acest subiect cu Maria Olaru, Octavian Bellu și Mariana Bitang. Volumul “Preţul aurului, sinceritate incomodă” va fi lansat sâmbătă la Bookfest.

Jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan scrie despre aceeși carte, a Mariei Olaru, dar prezintă, chiar pe blog, citate șocante din acest volum.

“Un copil povestește scandalurile din casă, gelozia, bătăile, sinuciderea tatălui, episoadele de beție ale mamei. Povestește și despre iubirea părinților, după care a tânjit și pe care, deseori, a simțit-o. Un copil ajunge în sala de gimnastică și ridică ochii către norocosul șir de antrenori, admirând-o și bătând-o. O relație tandră și nepermisă”, explică Tolontan.

Tot despre un subiect legat de sport scrie, pe blog, și Vali Petcu. Zoso ne spune cât costă, în mod real, pantofii de sport. Dacă poartă o marcă renumită, “un pantof de sport de 400 lei costă la poarta fabricii din Asia 100 lei”, dezvăluie Zoso.

Cristian China Birta prezintă, pe blog, un studiu referitor la plățile online în România.

“Când vine vorba de plata online în rate, românii aleg să achite, în medie, dublu faţă de suma alocată printr-o tranzacţie digitală integrală. Circa 750 lei este suma medie achitată online în rate anul trecut. Majoritatea plăţilor digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday”. Potrivit studiului, acesta reprezintă un comportament de consum normal, spune Chinezu.

Adrian Hădean, cunoscut atât ca blogger, cât și ca un artist al artei culinare, prezintă pe blog o rețetă specială: mistreț în tajine.

“M-am hotărât să gătesc mistrețul a cărui carne am decongelat-o lent, în frigider și pentru că aceasta nu a fost fezandată, am ales metoda de gătire lentă. Pentru că mistrețul îmi amintea de prințul din Levant în căutarea colților de argint, am decis că voi folosi un vas levantin, Tajine”, dezvăluie Adi  Hădean.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă