14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Ofertă de finanțare pentru IMM-uri

REVISTA BLOGURILOR. Ofertă de finanțare pentru IMM-uri

Luni, citim pe bloguri despre oferta de finanțare pentru IMM-uri lansată de Banca Transilvania, despre promoția de zboruri lansată de compania aeriană KLM, dar și despre campania caritabilă care ajută copiii în pericol de abandon.

Moise Guran a scris, pe blogul personal, despre Banca Transilvania, care pare să își asume rolul de bancă românească. Mai mult, banca vine cu o ofertă de finanțare pentru IMM-uri, care încurajează investiţiile dacă foloseşti peste 70% pentru achiziția de echipamente şi utilaje produse în România sau pentru servicii contractate cu firme româneşti. Jurnalistul a subliniat că, prin această iniţiativă, care se va derula pe parcursul întregului an, Transilvania vrea să susţină investiţiile şi companiile locale, reinvestirea profitului în locuri de muncă, precum şi producţia de bunuri şi servicii autohtone, încurajând astfel cele 426.295 de IMM-uri active în România să investească româneşte. În 2014, Banca Transilvania a acordat celor 177.000 de clienţi mici şi mijlocii credite noi în valoare de 6,8 miliarde lei, depăşind chiar valoarea 2008, înaintea crizei. Tot anul trecut, banca a deschis 15.000 de conturi IMM noi, iar rulajele prin Banca Transilvania au depăşit 100 de miliarde lei. Anul acesta, BT ţinteşte o creştere cu 8% a creditării IMM-urilor, a explucat Guran.

Blogul de călătorii Tedoo.ro ne prezintă oferta lansată de compania KLM. Este vorba despre o promoție pentru zboruri cu plecare din București pentru mai multe destinații din Asia, după cum urmează: București – Beijing: tariful anunțat de companie – 539 EUR, am găsit în sistem 534 EUR; București – Shanghai am găsit la 585 EUR; București – Bangkok: anunțat la 599 EUR, apare pe mai multe date la 595 EUR; București – Singapore, de asemenea anunțat la 599 EUR și l-am găsit la 595 EUR; București – Tokyo apare în sistem tariful de 595 EUR. Bloggerul explică că biletele pot fi rezervate atât e site-ul KLM România, cât și pe cel al companiei partenere, Air France. Promoția este valabilă până pe 15 mai pentru călătorii efectuate între 29 aprilie și 31 decembrie 2015. Compania nu anunță niciun interval de blackout. Locurile la tarifele de mai sus sunt limitate.

Cristian China Birta a scris, pe blogul său, despre cauza caritabilă menită să ajute copiii în pericol de abandon. Astfel, reprezentanții restaurantului italian Zucchero, împreună cu copiii de la Centrul de Plasament Pinocchio din sectorul 3, au creat, în premieră pentru o cauză caritabilă, o pizza în formă de inimă dedicată organizației Hope and Homes for Children România. Hope Pizza este deja prezentă în meniul restaurantului, iar 18% din profitul obținut prin vânzarea acestui produs va fi donat către organizație, a explicat bloggerul. Hope Pizza devine, astfel, un produs dedicat organizației Hope and Homes for Children România și programelor sale de dezinstituționalizare și prevenire a separării copilului de familie. La evenimentul de lansare de mâine vor veni vedete care sprijină copiii vulnerabili: Helmuth Duckadam, Amalia Enache – ambasador HHC, Simona Pătruleasa Ivanof, Iuliana Marciuc, Geanina Corondan, Anca Serea, Adina Halas, Monica Iagăr și alții. 

Adelin Petrișor a scris, pe blogul personal, despre experiența trăită la Disneyland Paris. Jurnalistul nu a fost impresionat de ceea ce a văzut acolo. ”Din punctul de vedere al unui adult, acolo ai parte de foarte mult kitsch la prețuri foarte mari”, a stransmis jurnalistul. Totuși, el a admis că se bucură ca a trait această experiență, mai ales pentru că fiica lui, Smaranda, a fost extrem de încântată de parc și de întâlnirile cu personajele Disney. Adelin Petrișor s-a declarat dezamăgit de faptul că mâncarea în Franța nu este bună. ”Nu am putut pricepe de ce mâcarea trebuie să fie și proastă și asta în Franța, o țară cu bucătărie excelentă”, a completat jurnalistul. În ceea ce privește distracția, jurnalistul a precizat că Disneyland are două secțiuni: parcul cu Castelul Disney, Pirații din Caraibe, Casa Prințeselor etc. și Studiourile Walt Disney. În acest context, el  spus că și adulții și copiii vor avea parte de distracție în ambele zone. ”Nu trebuie ratate în parc Parada personajelor de la 17,30 și focul de artificii  și proiecțiile de pe Castelul Disney de la ora 22. Adulții pot avea parte de multă adrenalină în roller coaster-ele “Indiana Jones™ and the Temple of Peril” și “Big Thunder Mountain” (m-am dat și cu Sma), ambele în parc, dar și  în “The Holywood Tower”, “Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith” și “RC Racer”, toate trei în Studiouri”, a subliniat jurnalistul.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă