14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Dosarul Colectiv: Familia lui Alex Hogea ar fi fost minţită...

REVISTA BLOGURILOR. Dosarul Colectiv: Familia lui Alex Hogea ar fi fost minţită de medici

Pe bloguri citim, joi, despre medicii din spitalul în care a fost tratată ce-a de-a 60-a victimă din Colectiv care au modificat gradul de arsură în documentele medicale ale lui Alex Hogea, cât şi despre participarea cetăţenilor la actul de justiţie, care s-a dublat, în ultimii doi ani.

Pe blogul lui Cătălin Tolontan citim dezvăluirile părinţilor celei de-a 60-a victime din clubul Colectiv, Alex Hogea, care au dezvăluit că gradul de arsură ar fiului lor a fost modificat de doctori, înainte să se decidă transferul său la un spital din Bruxelles. Astfel, Alex Hogea nu a avut arsuri de 45-50%, ci de 30-35%.

”Modificarea s-a întîmplat abia cînd urmau să-l trimită în străinătate, unde medicii de la Bruxelles și-ar fi făcut propria măsurare a gradului de arsuri și românii nu aveau chef să se facă de rîs”, explică un doctor.  Ca să verifice autenticitatea, medicul de arși contactat de Gazetă a evaluat și harta corpului din fișele lui Alex. ”Mai degrabă spre 30% arsuri”, scrie Tolo.ro.

Toate documentele sînt prezentate public cu acordul familiei.

Pe blogul Biziday, Mosie Guran scrie că în despre DNA, care a reuşit, în zece ani, să comande definitiv 5000 de persoane, pentru fapte de corupţie. Mai mult, Guran precizează că participarea cetăţenilor la actul de justiţie s-a dublat, în ultimii doi ani, astfel că cetăţenii au făcut, în 2015, cu 40% mai multe sesizări decât în 2014, iar în 2014 cu 75% mai multe sesizări decât în anul precedent. 

“DNA-ul infomează în stilu-i alb, impersonal, că în ultimii zece ani a reuşit condamnarea definitivă a 5000 de persoane pentru mare corupţie. Este o cifră incredibilă pentru o structură de ceva mai mult de o sută de procurori, este adevărat însă, o instituţie care foloseşte destul de mult şi resursele poliţiei, dar şi pe cele ale SRI. Aceeaşi informare mai arată că, în 2015, cetăţenii au făcut cu 40% mai multe sesizări decât în 2014, iar în 2014 cu 75% mai multe sesizări decât în anul precedent. Practic, din 2013 şi până în 2015, participarea cetăţenilor la actul de justiţie şi, implicit, respingerea corupţiei ca fenomen, s-a dublat. M-am uitat pe statisticile DNA din ultima lună şi am aflat că, numai în octombrie 2015, au fost condamnaţi definitiv 95 de mari corupţi, dar acel tip de corupţi pe care nici nu-i mai dăm la televizor – printre ei un bancher, un notar, un inspector de la Fisc şi chiar un manager de la procuratură”, precizează Guran.

De pe blogul VictorKapra aflăm care au fost cele mai vizionate videoclipuri pe YouTube, în anul 2015. Astfel, artiştii români domină topul celor mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România: opt din cele 10 piese din top sunt creații autohtone. Colaborările dintre Delia și Carla’s Dream sunt cele care au stârnit cel mai mare interes în 2015 pe YouTube Romania, primele două poziții în top fiind rezultatul acestora.

La nivel global, cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube aparţin unor artişti ca Wiz Khalifa cu “See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack”, Maroon 5 cu “Sugar”, Ellie Goulding cu “Love Me Like You Do”, Major Lazer & DJ Snake cu “Lean On”, Taylor Swift cu “Bad Blood” ft. Kendrick Lamar, David Guetta cu “Hey Mama” ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack, Sia cu “Elastic Heart”, Fifth Harmony cu “Worth It” ft. Kid Ink, Adele cu “Hello”.

Pe blogul zoso.ro citim despre un echipaj al Poliţiei Române, care a oprit şoferi pe banda de urgenţă, pe autostrada A2.

“Un cetățean a fotografiat azi un echipaj al Poliției Rutiere care oprea șoferi pe autostrada A2 pe banda de urgență. Deși banda de urgență nu e pentru așa ceva. Deși nici ei nu au voie să stea acolo. Dar planul de amenzi trebuie făcut, chiar cu încălcarea legii”, scrie Zoso.

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...
Ultima oră
Pe aceeași temă