22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Cel mai periculos film din istorie. În cât timp s-a...

REVISTA BLOGURILOR: Cel mai periculos film din istorie. În cât timp s-a turnat și câți actori au fost răniți

Pe blogurile de luni citim despre o alternativă la cazările trandiționale oferită de site-ul Airbnb.com, despre tinerii matematicienii români, masacrul de la Srebrenica, închiderea liceelor unde promovabilitatea la Bac a fost zero, dar și despre cel mai periculos film care a fost realizat vreodată. 

Pe blogul tedoo.ro citim despre Airbnb.com, o companie californiană, care funcționează ca un site de booking hotelier clasic, doar că majoritatea proprietăților pe care le listează sunt deținute și gestionate de particulari. Unii pun la închiriere un pat sau o cameră, alții o un apartament sau o vilă cu piscină. Avantajele sunt că prețul este mai mic și faptul că ai contact direct cu gazda, care te tratează ca pe un oaspete nu ca pe un client. În Maroc, autorul povestește că ”domnul care se ocupa de apartament a avut grijă de mine de parcă i-aș fi fost nepot. M-a luat de la aeroport pentru o sumă modică, m-a dus în oraș să-mi închiriez mașină și nu s-a lăsat până n-am făcut rost de una, mi-a dat o mulțime de ponturi și întotdeauna s-a prezentat la ușă în 10 minute după ce l-am sunat, indiferent ce problemă aș fi avut. Am două regrete: că n-am făcut fotografii și că n-am reușit să mă bucur mai mult de facilitățile superbului apartament”. 

Victor Kapra scrie despre tinerii matematicieni români și cât de important este să îi susținem. ”Ștefan Spătaru, proaspăt absolvent al Liceului de Informatică din București, se află zilele acestea în Thailanda și se străduiește ca România să obțină un loc cât mai bun la Olimpiada Internațională de Matematică. A început să se pregătească din clasa a V-a și până acum  a câștigat medalie de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică 2014, medalie de bronz în 2012 la Olimpiada Internațională de Matematică, argint în 2013 și aur anul trecut. Alături de el, din lotul național al olimpicilor români mai fac parte alți cinci tineri : Marius Bocanu, Andrei Andronache, Simona Diaconu, Andrei Puiu și Ciprian Bonciocat”. Bloggerul ne îndeamnă să-i încurajăm pe olimpicii români zilele acestea, printr-un mesaj pe Facebook, pe Instagram sau pe blog. 

Adrian Georgescu arată care este cel mai periculos film din istorie. Scrierea scenariului, filmările și producția au durat, cu întreruperi, 11 ani. Filmul a costat mai mult de 17 milioane de dolari, iar încasările au fost de numai două milioane. ”Tot ce puteți vedea în pelicula “Roar” (Răget), apărută în 1981, a fost filmat „pe viu”, iar  70 de actori și membri ai echipei au fost vătămați de lei ori tigri. În mod miraculos, niciunul nu a fost ucis”, a comentat bloggerul. Pentru a obține banii necesari, soții Noel Marshall și Tippi Hedren și-au ipotecat o fermă, o casă în Beverly Hills, terenuri și alte bunuri. Au cumpărat peste 100 de animale –  lei, tigri, jaguari, pume, gheparzi și elefanți – de la grădini zoologice, persoane particulare și circuri. Doi dintre cei trei fii al lui Marshall precum și Melanie Griffith, fiica din prima căsătorie a lui Hedren, joacă în film.

Zoso.ro scrie că liceele care au avut promovabilitate zero la examenul de Bacalureat ar trebui închise. ”Până acum, Ministerul Educaţiei a decis diminuarea numărului de clase la liceele care au avut rezultate slabe. Luăm în considerarea desfiinţarea lor”, a spus Sorin Cîmpeanu. Dintre aceste licee unde niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat, 8 sunt licee private.  ”Excelent. Sper să fie închise toate și ministerul să nu dea înapoi în ultima secundă, cum face de obicei. Și sper ca profesorii elevilor de 10 să fie și ei premiați. Pentru că educația românească are nevoie de exemple pozitive. Ai elevi buni, e și meritul tău. Ai elevi proști? E și vina ta”, a conchis Zoso. 

Adelin Petrișor amintește că acum 20 de ani 8000 de musulmani bosniaci au fost uciși de oamenii lui Ratko Mladic la Srebrenica. ”Cele mai multe victime erau majore, însă printre cei măcelăriți  [srebrenica] cu sânge rece s-au numărat și băieți sub 15 ani și chiar câțiva nou-născuți. Da, nu este singurul episod sângeros al războaielor din Balcani. Da, nu doar sârbii au făcut astfel de mizerii. Descreierați au fost și de cealaltă parte a baricadei. Oricum, ar trebui să nu uităm atrocitățile gen Srebrenica și să ne gândim că acestea s-ar putea repeta în orice conflict. Din nefericire, neoameni se vor găsi mereu…”, a scris jurnalistul. 

 

 

 

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Curtea Penală Internațională cere arestarea șefilor Hamas dar și a premierului Netanyahu

Curtea Penală Internațională (CPI) cere arestarea principalilor lideri ai grupării Hamas dar și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Karim Khan, procurorul șef al CPI, a...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...
Ultima oră
Pe aceeași temă