18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Studiu online despre bloggerii români

REVISTA BLOGURILOR: Studiu online despre bloggerii români

Bloggerii sunt scoși la raport în timp ce părinții sunt luminați pe Facebook. Asta numai după o lecție strașnică de digital media venită de la fondatorul BuzzFeed la care probabil Zoso a ajuns cu una din cele 5.985.085 mașini despre care spun că sunt înmatriculate în România. Vă prezentăm Revista blogurilor de azi:

Bloggerii sunt scoși la raport. Nu vă gândiți însă la ceva nefiresc. Se face un studiu despre bloggerii din România. Iar aceștia sunt invitați să completeze chestionarul despre care vorbește Cristian Florea pe blogul său:

Alex şi Costin au făcut un chestionar dedicat bloggerilor. La sfârşitul lui iulie, pun datele chestionarului într-un eBook şi vom putea şti cam la ce nivel se află blogurile din România în momentul de faţă. Dacă ai un blog, completează şi tu chestionarul. Cu cât sunt mai mulţi respondenţi, cu atât ne putem baza mai mult pe corectitudinea informaţiilor de la final.

Saramon ne prezintă o lecție de digital media, de la fondatorul BuzzFeed, Jonah Peretti. Jonah Peretti este co-fondatorul lui Huffington Post și fondatorul lui BuzzFeed, deci ar trebui să știe câte ceva despre media, digital media sau social media. Bloggerul Felix Salmon a stat cu el de vorbă timp de șase ore și a publicat interviul integral pe medium.com.
În peste 20.000 de cuvinte, Peretti ține o lecție despre digital media, despre viitorul conținutului pe internet, despre cum creezi conținut viral, dar și despre viață. Este un interviu pe care orice pasionat de social media sau web ar trebui să-l citească.

Cristian China Birta, cunoscut mai bine drept ”Chinezu”, ne face cunoștință cu părinții luminați pe Facebook. Cu ceva vreme în urmă vă anunţam că am acceptat cu mare, mare drag să fac parte din echipa de bloggeri care susţine iniţiativa Idei de Viitor powered by Philips. Spuneam atunci că multe şi mari şi mărunte am făcut eu pe lumea asta, dar nimic nu se compară cu cele trei rezultate fabuloase ale trecerii mele pe acest pământ, adică cei trei copii minunaţi, lumina sufletului meu şi centrul universului pentru mine 🙂

Zoso vorbește despre câte mașini sunt în România și ce mărci sunt acestea. Cu ajutorul unor date publice, Emil a făcut o statistică a mașinilor înmatriculate în România la finalul anului 2013. Datele rezultate sunt mai jos.
În România sunt înmatriculate 5.985.085 mașini, dintre care 1.5 milioane marca Dacia, 700.000 marca Volkswagen, 500.000 marca Opel, 350.000 marca Ford și 288.000 marca Renault.

Și de pe același blog ne putem face o idee despre puterea presei. Ce îi omoară cel mai tare pe slugile turnătorului Voiculescu este că ei latră și latră și cer ca DNA, procuratura și alții să vină la judecata lor, a poporului (pentru că ei reprezintă poporul, pe toți cei 7 milioane de votanți cu nu la referendumul de anul trecut; de ce se uită doar 5% din ăia 7 milioane la ei e altă discuție) e că instituțiile astea nu se simt deloc să vină să facă sluj. Nu răspund imediat la acuzațiile tâmpe și aiuristice aruncate în spațiul public de niște slugi proaste și proaste de gură.

Cele mai citite

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă