14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Nicio acuză la adresa Elenei Udrea nu s-a cristalizat...

REVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Nicio acuză la adresa Elenei Udrea nu s-a cristalizat pe probe telefonice de la SRI

Pe bloguri citim, vineri, despre impactul deciziei Curții Constituționale asupra unor cazuri, precum cazul Gala Bute, dar și despre schimbările anunțate de Banca Central Europeană (BCE).

Cătălin Tolontan scrie, pe blogul său, că decizia Curții Constituționale, prin care SRI nu mai are dreptul de a constitui probe în dosare, nu va influența cazul Gala Bute.

„Indiferent dacă tribunalele vor anula sau nu înregistrările SRI din procesele pe rol, indiferent cum va decurge interpretarea deciziei Curții Constituționale, cercetarea celor aproape 50 de volume din arhiva Înaltei Curți arată că probele îndosariate în ”Gala Bute” nu conțin nici o înregistrare din iulie 2011, momentul meciului Bute – Mendy, și pînă în prezent. Nici o înregistrare telefonică, nici o înregistrare ambientală […] Nici o acuză la adresa Elenei Udrea, fie că e vorba de luare de mită sau de abuz în serviciu, nu s-a cristalizat pe probe telefonice de la SRI. E un dosar care rămîne, neatins, în picioare, viu disputat între apărare și acuzare”, scrie Tolontan.

Pe blogul lui Moise Guran citim despre Banca Central Europeană, care va refinanţa băncile din zona euro la dobânzi de – 0,4%.

„Adică le va plăti să ia bani cu împrumut, dar asta cu condiția să finanțeze de acești bani economiile din zona euro. 

„Adică le va plăti să ia bani cu împrumut, dar asta cu condiția să finanțeze de acești bani economiile din zona euro. Practic, aceasta este o modalitate de a păstra aşa, de sanki, o referinţă la zero, când, de fapt, adevărata dobândă de referinţă va fi asta, negativă. Ai zice că euro e mai ieftin decât hârtia igienică, dacă cineva te plăteşte să iei euro, în timp ce pe hârtia de toaletă trebuie să dai bani, nu să iei. Imediat, euro a început să scadă faţă de dolar, dar imediat după aceea au venit date din Statele Unite ce sugerează că nici americanii nu vor avea motive să crească dobânzile prea curând. Aşa că rezultatul imediat a fost o apreciere destul de abruptă a euro faţă de dolar şi, la scurt timp după aceea, o creştere şi faţă de leul nostru. La Bucureşti, euro a sărit de la 4,45 la 4,47 de lei, în vreme ce dolarul a picat de la 4,11 lei până aproape de 4 lei”, scrie Guran.

Zoso.ro explică motivul pentru care au loc multe accidente pe trecerile de pietoni din Brașov.

„Cred că de două ori pe săptămână la Brașov are loc un accident pe trecerea de pietoni. Orașul a fost sistematizat atât de bine încât au apărut probleme noi, una dintre ele fiind creșterea numărului de accidente pe câteva treceri de pietoni (sunt mereu aceleași, într-un exercițiu tâmp al nostru, care mergem pe ideea “mie nu mi se poate întâmpla”). Mi se pare stupid să ai 3-4 accidente în același loc și să nu plantezi acolo un echipaj. Și știți de ce nu o fac? Pentru că ar însemna să rețină permise de brașoveni, ori așa ceva nu se face. Mai bine echipajul stă la pândă în zonele unde trec turiști și amendează acolo.Și e inexistentă la toate trecerile de pietoni unde sunt parcate mașini și pur și simplu nu vezi pietonii.Pietonii nu au discernământ. Întâi că se aruncă precum orbii pe trecere, pentru că ei au prioritate, și n-au o minimă urmă de instinct de conservare, apoi pentru că au boala șirului indian. Sunt treceri aflate lângă stații de autobuz și oamenii fac un șir indian pe trecere, pentru că ei au voie și pentru că nu abuzează deloc de lipsa semafoarelor. Deloc deloc. Uneori, apucă să treacă și câte o mașină în toiul unor asemenea acțiuni de traversare”, scrie bloggerul.

 

 

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă