24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Tolontan, despre Oprea: Suntem într-o stare de revoltă asemănătoare cu...

REVISTA BLOGURILOR: Tolontan, despre Oprea: Suntem într-o stare de revoltă asemănătoare cu cea din ianuarie 2012

Pe blogurile de luni, citim despre scandalul privind moartea agentului de poliție care deschide coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea. În timp ce Adelin Petrișor comentează că decorarea post-mortem a agentului a fost făcută pentru ”liniștea” minidtrului, Tolontan arată că se impune demisia ministrului, dar și eliberarea Televiziunii Publice. 

Adelin Petrișor a comentat scandalul care îl înconjoară pe ministrul de Interne GabrielOprea, după ce un polițist a murit în timp ce făcea parte din coloana lui oficială. Petrișor arată că ridicarea în grad a agentului Bogdan Gigina fost ”pentru liniștea lui Oprea”. ” Am fost impresionat de această tragedie, am toată compasiunea pentru familia agentului, însă nu prea înțeleg de ce să fie ridicat în grad, de ce gardă de onoare…Unde ar fi vitejia, sacrificiul de sine, curajul? Da, omul își făcea datoria și alerga pe o vreme urâtă în fața coloanei unui demnitar care nu suportă să-și piardă ore din viață prin ambuteiaje, așa cum facem noi muritorii de rând. Agentul a mai avut și ghinionul să întâlnească o groapă și a murit într-un accident urât. Și totuși de ce avansare în grad post-mortem și gardă de onoare? Nu cumva gradul și salvele au fost folosite de “generalul” Oprea tot pentru liniștea lui? Nu cumva au fost acordate tocmai pentru a le închide gura celor din familie și pentru a le demonstra polițiștilor că cineva are grijă de ei?”, a scris jurnalistul.

Cătălin Tolontan a scris pe blogul său că românii se află într-o stare de revoltă asemănptoare cu cea din ianuarie 2012, în ceea ce privește scandalul din jurului lui Gabriel Oprea.  ”Dacă premierul Marii Britanii își afișează pe site programul zilnic, de ce nu știm la 4 zile de la moartea agentului Gigină care era programul oficial al ministrului de interne al României, Gabriel Oprea?! Pentru că pînă la urmă aceasta este întrebarea care se pune: avea Oprea dreptul la riscul vieții acestui polițist și era în programul oficial în acel moment? E un drept elementar al guvernaților să știe cu ce se ocupă guvernanții. De aceea, nu doar empatia din jurul morții unui tînăr, ci și insistența pentru acest drept firesc mișcă acum apele. Și încă un gînd. Dacă o televiziune de nișă, precum Digi, a reușit să nu lase subiectul să dispară, cum ar arăta România în cazul în care TVR ar fi cu adevărat liberă și în serviciul public?!”, a comentat jurnalistul. 

Pe blogul biziday.ro, citim tot un comentariu despre ministrul Gabriel Oprea. Ina Gabriela Funețan notează că ”dacă “accidentul ușor” al primului polițist din coloana lui Oprea s-ar fi soldat cu proteste ale polițiștilor, cu luări de poziție ale sindicatelor, cu mediatizare ca cea a morții lui Bogdan Gigină, poate că acesta din urmă trăia și azi”. ”Cum e posibil ca ministrul Oprea să mai fie în funcție și azi? Cum a fost posibil să ajungă în această poziție – de lider peste Siguranța și Încrederea cetățenilor- un om care nu coboară din mașină să vadă ce s-a întâmplat cu subordonatul său accidentat? Câtă încredere mai putem avea în acest general care nu a avut minima decență să-și dea demisia, după ce s-a aflat că utilizarea ilegală a subordonaților săi pe post de deschizători de drumuri era regula și nu excepția?”, se arată pe blogul biziday.

Robert Turcescu a arătat cum funcționează ”rețeaua postacilor” din UNPR. Turcescu a analizat, pe blogul lui, mai multe mesaje postate de Cosmin Ciorei, preşedintele Organizaţiei de Tineret a UNPR Olt şi consilier local si cu Laura Diana Dobrescu, zisp ”Zuzu”, preşedintele Organizaţiei Studenţilor UNPR Olt, în contextul scandalului lui Gabriel Oprea. Domnul Ciorei conduce o unitate de postaci uneperisti in grupul închis de pe Facebook numit „Progresistii 2015”. ”Rețineti, Ciornei anunțîă că „va monitoriza activitatea„! Dar ce scria senatorul UNPR Ion Toma atât de important? Eh, sînt convins că nici prin minte nu v-ar fi trecut: un mesaj de susținere pentru… domnul Oprea, evident! Și, foaaaarte important, Toma dădea și semnalul de lupta impotriva gropilor, semnal receptat instant de Antena 3 Comentariile postate rapid pe pagina lui Toma amintesc de mesajele din Epoca de Aur”, a comentat Turcescu. 

Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre echipa României la gimnastică. ”Numai că, vedeți voi, atunci când v-ați simțit mândri pentru prima dată de ele, ați devenit parte din ceea ce îmi veți permite să spun că se numește ECHIPA ROMÂNIA. Așa că, de fiecare dată când înjurați un sportiv român că nu v-a oferit satisfacția unei victorii, vă înjurați de fapt pe voi. Și nu faceți altceva decât să vă arătați nedemni de a face parte din această echipă mare și frumoasă, a românilor pentru care România nu este ceva de conjuctură, de rezultat, ci patria în care trăiesc și de care sunt mândri nu doar la victorie, ci mai ales la înfrângere. Atunci când un sportiv român câștigă, o face și pentru noi, ceilalți. Dar și când pierde o face și pentru noi, ceilalți. Caracterul adevărat presupune să ne asumăm și înfrângerea, nu doar victoria”, a comentat bloggerul. 

Pe blogul victorkapra.ro, aflăm mai multe informații din culisele filmului românesc ”Box” de la regizorul Florin Șerban. „Povestea realizării Box e interesantă: pentru rolul principal masculin, regizorul a căutat vreme de doi ani actorul (profesionist sau neprofesionist) potrivit, luând la pas sălile de sport. Într-un final, după ce i-a trecut prin mână 2000 de oameni, l-a găsit, în persoana tânărului Rafael Florea. Box a obținut prestigiosul premiu al Federației Internaționale a Criticilor și Jurnaliștilor de Film (Fipresci) la Festivalul de la Karlovy Vary 2015 și urmează unui alt film de succes pe care regizorul român l-a semnat, Eu cînd vreau să fluier, fluier – recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Berlin”, a scris bloggerul. 

 

Cele mai citite

Record în 2024 pentru Canalul Mânecii: Peste 10.000 de migranţi l-au traversat ilegal

Peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii, de la începutul anului 2024, pentru a ajunge în Regatul Unit. Aceasta reprezintă o creştere...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă