14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Două ambulanţe private ar fi fost întoarse din drum,...

REVISTA BLOGURILOR. Tolontan: Două ambulanţe private ar fi fost întoarse din drum, în noaptea incendiului din Colectiv

Pe blogurile de joi citim despre două ambulanţe private, cărora le-ar fi fost interzis accesul în zona intervenţiei, în noaptea incendiului din clubul bucureştean Colectiv, dar şi despre teama de schimbare a clasei politice din România.

Pe blogul lui Cătălin Tolontan citim despre două ambulanţe BGS şi Sanador, cărora autorităţile nu le-ar fi permis să intervină în zona în care se aflau victimele incendiului din clubul Colectiv.

“Astăzi, putem publica date care confirmă că o mașină a BGS a fost în acea noapte, la aproximativ o oră după catastrofă, chiar pe strada care mărginește zona intervenției. Și n-a fost singura ambulanță privată de la fața locului! O mașină de la Sanador a reușit chiar să pătrundă dincolo de primul cordon. Ambele ambulanțe private au fost însă blocate, pînă la urmă, de poliție, care le-a întors și le-a trimis, goale, pe drumul lor […] Cu puțin timp înainte de mașina BGS, o ambulanță de la Sanador a fost mai norocoasă sau mai îndrăzneață. ”Cei de la Sanador au pătruns în zona unde medicii interveneau pe răniți. La un moment dat, mașina lor se vede și pe imaginile TV, dar nimeni n-a dat importanță atunci”,povestește o altă sursă. Cei de la ISU au sesizat-o și poliția a întors-o dincolo de cordonul de protecție. ”Chiar în momentul în care ambulanța de la Sanador ieșea, BGS mai făcea o încercare scurtă să intre și a renunțat”, potrivit Tolo.ro.

Moise Guran scrie, pe blogul său, despre teama de schimbare a clasei politice din România, în contextul în care preşedintele Iohannis i-a îndemnat, miercuri, pe politicieni, în discursul ţinut în Parlament, la reconciliere cu cetăţenii şi la mobilizare pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor în aleşi. 

“Sunt înclinat să intuiesc, în lipsa de poziţii publice ale preşedintelui, exact spaima generală de schimbare a clasei politice. Nu îmi place că n-avem timp de o reformă constituţională, ca cetăţean contest ignorarea de către politicieni a referendumului din 2009, cel prin care am stabilit că vrem Parlament unicameral şi un număr de maximum 300 de parlamentari, consider un mare pas înapoi revenirea la votul pe liste şi mi se pare o mârşăvie înfiorătoare alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Toate acestea reprezintă cadrul general în care se desfăşoara viaţa politică de la noi. Și acest cadru va ţine, în continuare, departe de scena politică oamenii decenţi ai acestei ţări. În anul care urmează, tot între cristiane şi tăriceni vom avea de ales, căci vidul de popularitate actual este de fapt doar o pauză, un joc de imagine pe care ei îl fac dacă de reforme serioase n-avem timp. Tot cu legi necitite, incompetenţă şi superficialitate ne vom alege şi, după aceea, nu are rost să ne facem iluzii. Iar responsabilitatea principală pentru asta o vor purta Iohannis, care îşi vede acum partidul lider nemeritat în sondaje, dar şi Cioloş, dacă Cioloş a înţeles că nu trebuie să supere pe nimeni ca să-i supravieţuiască Guvernul”, precizează Biziday.

Pe blogul Victor Kapra citim despre forumurile din Roma Antică, care reprezintă cele mai timpurii exemple de mall-uri, întrucât în forumuri erau localizate piețele comerciale. Astfel, “cel mai vechi „mall” din România (din care să fi rămas ceva ruine) ar putea fi Edificiul roman cu mozaic din Constanța. E vechi de aproape 1800 de ani. Putem vedea încă un șir de magazii-prăvălii de unde locuitorii din acele vremuri ai Tomisului cumpărau mărfuri sosite cu corăbiile din întreg imperiu, plimbându-se alene printre coloanele de piatră. În astfel de spații oamenii din antichitate își petreceau timpul aproape ca noi astăzi în mall-uri: cutreierau magazinele și făceau cumpărături, se întâlneau pentru o vorbă, gustau câte ceva. În vremurile noastre, populația urbană a crescut foarte mult, oferta de mărfuri la fel, iar posibilitățile de entertainment, ca și așteptările oamenilor sunt cu totul altele”, se precizează de blog.

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă