12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Tolontan: Naționala a făcut 0-0 cu Grecia și i-a trecut...

REVISTA BLOGURILOR: Tolontan: Naționala a făcut 0-0 cu Grecia și i-a trecut glonțul pe lângă ureche

Pe blogurile de marți, citim două comentarii despre situația lui Sorin Oprescu, semnate de Adelin Petrișor și Moise Guran, dar și o analiză a celor două meciuri de aseară: România-Grecia și Irlanda de Nord-Ungaria. 

Moise Guran scrie, pe blogul biziday.ro, despre cum au fost complici cetățenii cu șpaga primarului Sorin Oprescu, aflat acum în arest preventiv. ”Primul este o comuniune famiglială între autorităţi şi privaţi. Am mai văzut asta, de fapt numeroase firme de construcţii din România s-au dovedit peste timp creaţii ale unor personaje politice sau din administraţie, deţinute doar cu numele de patronul din acte. Altfel spus, nu vorbim doar de o mafie ce dirija din primărie o liberă concurenţă la şpagă, vorbim de patronajul ei asupra acelei părţi din mediul de afaceri care, astfel, se face la fel de vinovat. Cum să accepţi să dai 75% din profitul brut. Dacă mai scazi 16% impozit, cu ce rămâi? Cu 10% din profit… deci cu ce marjă reală lucrează aceste firme? Nu ne mai pasă de mult cine şi ce şpăgi ia, atâta timp cât termină pasajul, cât ne asfaltează strada, cât timp ne bagă canalizare sau ne ia zăpada de pe stradă. Sunt bani de la buget, îşi spune cetăţeanul, dacă nu-i fură al meu, îi fură altul! Să fure, dar să şi facă!”, a comentat Guran. 

Pe blogul adelin-petrișor.ro, citim tot despre situația în care se află primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. ”Oprescu era popular și ar fi avut chiar șanse bunicele să ajungă președinte. El a vrut însă altceva și acum ar putea avea parte de una dintre cele mai urâte și triste ieșiri din viața publică…Indiferent dacă ne-a plăcut sau nu Oprescu, toți suntem acum triști. Parcă am vrea și noi să fim furați de oameni mai sofisticați, oameni care să folosească firme de prin paradisuri fiscale și nu de unii care iau bani cu sacoșa și îi țin sub pernă”, a comentat jurnalistul. 

În continuare, pe blogul tolo.ro, citim o analiză a meciului dintre România și Grecia de luni, în comparație cu meciul, care a avut loc în același timp cu cel din țară, dintre Irlanda de Nord și Ungaria. ”La București, Sînmărtean a executat superficial, fix în pieptul singurului grec plasat în zidul improvizat. Mingea a sărit spre mijlocul terenului și adio, ocazie! Pe gazonul din Belfast, ungurul Dzsudzsak a așteptat pînă cînd a simțit exact unde centrează. S-a concentrat ca și cum și-ar fi jucat ultima șansă! A dat tare, cu efect, în careul de 6 metri, unde portarul irlandez a scăpat mingea și, din înghesuială, cu un efort remarcabil, Guzmics a înscris. 0-0 la București, 0-1 la Belfast și totul se complică pînă la nebunie. Norocul proverbial al lui Iordănescu s-a materializat din nou! În minutul 90 plus 3, irlandezii egalează la o fază în care e rîndul portarului maghiar să respingă fatal, în fața propriei porți. Ca să fim siguri de calificare, avem nevoie de patru puncte în meciurile cu Finlanda și cu Feroe. Asta presupune totuși să marcăm. Că e mai greu să mergi la Europene dacă nu înscrii în ultimele cinci meciuri ale campaniei”, a comentat Tolontan. 

Pe blogul zoso.ro, aflăm de ce criza refugiaților a ”îngrozit” Europa. Bloggerul argumentează că, refugiații, în loc să se adapteze la viața din Europa ei aduc pe continent toate lucrurile care au dus la ”falimentul” societății lor. ”Duceți-vă oriunde în Europa și uitați-vă cum se comportă românii noștri. În loc să se adapteze și să devină cetățeni civilizați a țării adoptive, ei se comportă ca acasă”, scrie bloggerul. 

Pe blogul cristianchinabirta.ro, citim despre primul festival de prim ajutor din România, ”Face it!”. Bloggerul a comentat importanța unui astfel de festival. ”Nu poți să intervii cu adevărat dacă nu ai asistat la un curs de prim ajutor și dacă nu ai simulat toate acțiunile pe care trebuie să le întreprinzi într-o astfel de situație. Vă spun, spre exemplu, că masajul cardiac pe care ar trebui să îl faceți este unul foarte dur. Căci nu vorbim despre o mângâiere a toracelui, ci de exercitarea unei presiuni foarte mare care – și aici intervine uluiala multor cursanți – ar trebui să facă să pârâie sternul persoanei în agonie. Și v-am dat doar un exemplu”, a scris bloggerul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă