7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Turcescu acuză barometrul Avangarde de manipulare. Care este motivul

REVISTA BLOGURILOR: Turcescu acuză barometrul Avangarde de manipulare. Care este motivul

Pe blogurile de joi, citim despre majorarea alocaţiilor pentru copii, şoferii români din perioada interbelică şi maşinile BMW, dar şi despre jurnaliştii care au apărut în barometrul Avangarde privind gradul de notorietate al jurnaliştilor şi analiştilor canalelor de ştiri. 

Moise Guran scrie motivele pentru care susţine că dublarea alocaţiei pentru copii nu este o idee bună. Jurnalistul argumentează că,  consumul de alcool în România este, pe medie, de aproape două ori mai mare faţă de cât era acum 10 ani, şi ă de multe ori alocaţia nu ajunge la copii, sau nu este folosită în interesul lor, ci la părinţii copilului care dau acei bani pe alcool. “Cum ar fi să le dăm deduceri celor care muncesc şi nu bani, ci ajutoare sub formă de mâncare, hăinuţe, rechizite, celor care au copii dar nu muncesc?”, se întreabă Guran. “Și eu sunt de acord, nu v-ar strica aceşti bani, vă trebuie, dar hai să îi luăm altfel, să îi luăm într-o formă în care să nu mai ajungă ţuică de pufoaică, ci banii să ajungă la copii!”, le spune Moise Guran părinţilor. 

Adelin Petrişor prezintă fotografii inedite din perioada interbelică cu maşinile  BMW. Astfel, el explică că, BMW nu a intrat în România după Revoluția din 1989. Mașinile bavarezilor circulau pe drumurile capitalei inclusiv în perioada interbelică. De asemenea, BMW este legat de numele unor mari piloți români. Petre Cristea a alergat cu BMW 328 și a obținut victorii internaţionale remarcabile. Numele lui este prezentat la loc de cinste în muzeul BMW din München. 

Pe blogul tolo.ro, citim de ce nu a scăpat BRD de directorii compromişi. Astfel, aflăm că, în decembrie 2013, o sursă declara pentru Gazeta Sporturilor, sub condiția păstrării anonimatului:”BRD a avut, începînd de prin 2007, cîţiva oameni care se ocupau de șmecherii cu politicienii. Acesta e adevărul oricît ar nega banca! Tot adevărul e că, după 2012, banca a încercat din răsputeri să scape de oamenii ăștia și să-și restaureze prestigiul”. Pe 5 decembrie 2013, ziarul publica felul în care banca Societe Generale a fost complice în Gala Bute. Instituția nu doar că a acordat creditul de 10 milioane de lei împotriva propriilor norme către Rudel Obreja, prin intervenția la vîrful BRD direct de la cabinetul Elenei Udrea, dar a și presat apoi ministerul pentru recuperarea lui.

Turcescu scrie că cercetarea sociologică intitulată Barometru de Opinie realizata de AVANGARDE, firma sociologului şi analistului Marius Pieleanu este o manipulare. În acest barometru de opinie este măsurat gradul de notorietate al jurnaliştilor şi analiştilor canalelor de ştiri. Astfel, Turcescu reclamă faptul că în acest barometru sunt omişi Hurezeanu, Prelipceanu şi alţi jurnalişti, printre care şi el, iar reprezentanţi ai presei sunt numiţi Badea, Gâdea şi Cristian Tudor Popescu. În total,  opt  de la Antena 3, apoi trei de la B1 TV, trei de la Realitatea şi analiştii Ciuvică, CTP, Cristoiu şi Chireac. 

 

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă