6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Turcescu susține că un europarlamentar român NU ştie să CITEASCĂ

REVISTA BLOGURILOR: Turcescu susține că un europarlamentar român NU ştie să CITEASCĂ

Pe blogurile de vineri, citim despre dosarul BRD şi cum este implicată Elena Udrea, un deputat cu probleme de citire, scurtmetrajul românesc “Ramona” şi premiul pe care l-a câştigat la Cannes, dar şi despre românul răpit în Burkina Faso. 

Pe blogul tolo.ro, citim despre faptul că BRD şi-a încasat dobânzile în Gala Bute din banii publici fraudaţi de prin clienţii politici ai Elenei Udrea. Autorul menţionează faptul că atunci când a publicat prima dată aceste informaţii, Elena Udrea a spus că se gândeşte să îl dea în judecată. Astfel, “pe 28 și 29 decembrie 2011, prin ordinele de plată 5071 și 5072, Termogaz plătește 3.000.000 de lei către Europlus Computers, compania lui Rudel Obreja. În aceeași zi de joi, 29 decembrie 2011, Rudel Obreja a achitat către BRD dobînzile pentru creditul de 10.000.000 de lei. Restul îl pune în depozite și, pe 8 februarie 2012, achită integral creditul la Societe Generale. Cadoul făcut de Termogaz provenea din banii plătiți de ministerul Elenei Udrea. Termogaz însuși a fost definiția clientului politic”, a subliniat Tolontan. 

Turcescu scrie despre deputatul Ştefan Burlacu, care conduce grupul parlamentar Grupul Democrat Popular (GDP) din Parlamentul European. GDP este format din membri ai formaţiunilor PND, PSRP şi PMP. Burlacu a fost SPP-ist înainte de a deveni politician. I-a păzit şi pe Ion Iliescu, şi pe Traian Băsescu. Jurnalistul prezintă două clipuri în care deputatul ia cuvântul în plen şi dovedeşte că are probleme de citire. “Fiind, probabil, prea ocupat să înveţe tehnici de luptă antitero, domnul Burlacu pare-se că a lipsit de la orele de citire, dar, după cum se vede, asta nu l-a impiedicat să ajungă deputat pe listele PP-DD în anul 2012”, scrie Turcescu. 

De pe blogul victorkapra.ro, aflăm ce trebuie să facă elevii români care doresc să studieze la Cambridge sau Oxford. Întrucât meditaţiile nu sunt suficente, pentru aceşti elevi există un program preparator înfiinţat de CATS College Canterbury, o şcoală specializată în cursuri de engleză pentru elevii străini şi în pregătirea acestora pentru examenele universitare. CATS College Canterbury (fostul Stafford House College, fondat în 1952) organizează un program de trei săptămâni, între 28 iunie şi 18 iulie, destinat elevilor din toată lumea care vor să înveţe exact ceea ce le trebuie ca să ajungă peste doi-trei ani candidaţii perfecţi pentru cele 24 de universităţi britanice din selectul Russell Group – Oxford, Cambridge, London School of Economics, Imperial College sau University College din Londra, Warwick, Southampton şi celelalte.

Cristianchinabirta.ro scrie despre scurtmetrajul românesc “Ramona”, care a câştigat “Premiul CANAL +” în cadrul secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes.“CANAL + Award” este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune. Astfel scurtmetrajul românesc “Ramona” urmează să fie difuzat de postul de televiziune CANAL +. “Violent, stilizat și fără dialoguri, “Ramona” încheie astfel trilogia „impromptu” realizată de Andrei Crețulescu și începută cu  scurtmetrajele “Bad Penny” (2013) și “Kowalski” (2014)”, notează bloggerul. 

Adelin Petrişor scrie că a stat de vorbă cu cel care a dat publicităţii revendicarea răpirii Lui Iulian Gherguţ în Burkina Faso. Mohamed Diopi este redactor-șef al Al Akhbar, o puternică agenție de știri din Mauritania care publică mai toate revendicările diverselor grupări teroriste din Africa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă