10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. La 23 august, procurorul general Augustin Lazăr a întors armele

REVISTA BLOGURILOR. La 23 august, procurorul general Augustin Lazăr a întors armele

Jurnalistul Cătălin Tolontan este critic la adresa procurorului general Augustin Lazăr și titrează, pe blog: “23 august, ziua în care procurorul general Augustin Lazăr a întors armele de la fapte la science fiction”.

“Întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atît de confuz încît multă lume a priceput că diluarea dezinfectanților Hexi Pharma a fost o chestie așa, o glumă de autobază, și că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale”, scrie Tolontan.

Cristian China Birta a aflat un lucru interesant și îl relatează pe blog: “O bere pe zi mai taie din colesterol, spun specialiștii”.

“Berea consumată moderat (330 ml/zi/femei și 660 ml/zi/bărbați), poate crește nivelul colesterolului bun”. De asemenea, uleiul de măsline și laptele din soia sunt recomandate în lupta cu colesterolul.

Cetin Ametcea pune, pe blog, o întrebare delicată: “Vrei arme nucleare pe teritoriul României?”, iar pentru a ne ușura alegerea el aduce exemplul Ucrainei.

“Ucraina era al 3 lea stat din lume după numărul de focoase nucleare. Nimeni nu se putea atinge în vreun fel de ei, pentru că, la urma urmei, aceasta este utilitatea armelor nucleare, de a menține status quo-ul și de a nu se distruge reciproc. 

Am văzut toți ce s-a întâmplat după ce Ucraina a renunțat la armele sale și cum și-au respectat rușii angajamentele luate. Ba, și mai mult, se vede cum partenerii din tratat, adică US și UK și-au respectat obligațiile ce le reveneau. Au condamnat ferm invazia rusă, au banat temporar niște rusnaci inutili, după care lucrurile sunt bune, îndeamnă toate părțile la calm și negocieri.

Prin urmare, în aceste condiții, mai credeți că niște rachețele cu încărcătură nucleară sunt ceva nasol pentru noi? Că ne transformă într-o țintă? Sau că ne dau mai multă securitate? În paranteză fie spus, știm toți că mizeria aia de știre e momentan doar o intoxicare rusă. Dar rămâne ideea”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă