13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCNA închide Taraf TV. Prigoană anunţa că va contesta decizia

CNA închide Taraf TV. Prigoană anunţa că va contesta decizia

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să nu prelungească licenţa audiovizuală a Taraf TV, relatează Mediafax. Licenţa televiziunii care difuzează manele şi muzică de petrecere expiră în 15 februarie.

Honorius Prigoană, acţionarul majoritar al societăţii Real Top Media TV SRL, care deţine Taraf TV, a declarat că va contesta decizia CNA care a hotărât, joi, să nu prelungească licenţa televiziunii, fapt care implică închiderea acesteia.

"Noi vom face o contestaţie, sperăm ca hotărârea să fie revotată şi să fie revotată în favoarea noastră. Noi vom depune o contestaţie şi vom vedea, până se termină toată procedura nu vreau să fac alte comentarii pe această temă", a spus Honorius Prigoană.

Silviu Prigoană, care a fost în trecut acţionar al Taraf TV, dar care şi-a cedat acţiunile fiilor lui, Honorius şi Silvius, a declarat că hotărârea CNA trebuie respectată şi că instanţa va decide, dacă se va ajunge până acolo.

"Asta este viaţa, nu e problema mea. Eu am făcut cesiune de acţiuni de trei ani. Este treaba avocaţilor de la companie, nu este a mea. Eu am semnat actele de cesiune, la revedere (…) M-am retras din companie şi nu am niciun fel de părere despre lucruri care nu-mi aparţin (…) Nu cred că e treaba mea să comentez, dar, dacă CNA a luat o hotărâre, trebuie respectată. Există instanţe, probabil se va ajunge şi în instanţă, e treaba lor. Nu e problema mea. Fiecare dintre părţi trebuie să aplice legea, nimic altceva. Dacă una dintre părţi se consideră nemulţumită, să apeleze la instituţiile statului", a spus Silviu Prigoană.

CNA a analizat, joi, solicitarea societăţii Real Top Media TV SRL de prelungire a licenţei audiovizuale de satelit pentru televiziunea muzicală Taraf TV.

Asociaţii societăţii Real Top Media TV SRL sunt: Silvius Prigoană (30%), Honorius Adrian Prigoană (30%), Rareş Gărduş (20%), Dumitru Mihalache (10%) şi Gheorghe Minea (10%).

"Pentru" prelungirea licenţei Taraf TV au votat doar cinci membri ai CNA (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu), în timp ce "împotriva" prelungirii au votat Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu şi Radu Călin Cristea.

Pentru ca Taraf TV să poată funcţiona şi după 15 februarie, ar fi trebuit ca pentru prelungirea licenţei să voteze minimum şase membri ai CNA.

Potrivit discuţiilor din şedinţa CNA, cei mai mulţi membri ai Consiliului au considerat că videoclipurile cu manele care sunt difuzate permanent pe Taraf TV încalcă legislaţia audiovizualului, prezentând femei care mimează actul sexual şi în alte ipostaze degradante. De asemenea, într-un videoclip apărea un minor înconjurat de femei îmbrăcate sumar.

Licenţa audiovizuală a Taraf TV expiră pe 15 februarie, motiv pentru care la acel moment televiziunea trebuie să înceteze emisia.

Rareş Gărduş, acţionar al societăţii care deţine Taraf TV, a declarat pentru MEDIAFAX că va contesta decizia luată de Consiliu.

De altfel, şi Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că reprezentanţii societăţii Real Top Media TV SRL au la dispoziţie două săptămâni în care să conteste decizia CNA. "În aceste două săptămâni se uită la post, pot să se corecteze şi pot să vină la contestaţie", a spus Laura Georgescu.

Totodată, în şedinţa de joi, CNA a decis să aplice o amendă de 15.000 de lei televiziunii Taraf TV. În plus, Consiliul a aplicat o decizie de intrare în legalitate în privinţa videoclipurilor difuzate de Taraf TV, fapt care presupune că aceste clipuri nu mai pot fi difuzate pe post înainte de ora 23.00. Însă, în condiţiile neprelungirii licenţei televiziunii Taraf FM, această decizie privind videoclipurile poate fi aplicată numai până la 15 februarie.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă