8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialComisia de Etică a TVR anchetează afirmația lui Tănase. El a scris...

Comisia de Etică a TVR anchetează afirmația lui Tănase. El a scris pe blog că Ponta este votat de ”babe și bețivi”

Comisia de Etică a SRTv s-a autosesizat în cazul unei postări a directorului Stelian Tănase de pe blogul personal, în care a susținut că Victor Ponta este votat de "babe din sate părăsite şi beţivi de prin cârciumi rurale", relatează Mediafax.

Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR, a confirmat, vineri, pentru Mediafax, că acest subiect urmează să fie analizat de Comisia de Etică într-o şedinţă care va avea loc în cursul săptămânii viitoare.

La respectiva şedinţă urmează să fie invitat şi Stelian Tănase, a mai spus Horia Gruşcă.

"Noi avem un regulament specific făcut în perioada domnului Alexandru Lăzescu (fost preşedinte-director general al TVR, n.r.), care priveşte postările pe bloguri. Avem şi Codul de conduită în care se face referire şi la activitatea pe site-uri. Urmează să analizăm (afirmaţiile făcute de Stelian Tănase, n.r.) din perspectiva acestor reglementări, a regulamentului şi a Codului de conduită", a spus Horia Gruşcă.

El a mai spus că atât acest regulament privind blogurile, cât şi Codul de conduită al angajaţilor TVR "există de mai mulţi ani şi sunt făcute după modelul BBC".

Stelian Tănase a publicat, pe 13 noiembrie, pe site-ul personal, un comentariu intitulat "Cine a câştigat dezbaterile dintre candidaţi", în care a spus, printre altele, că Victor Ponta este votat de "babe din sate părăsite şi beţivi de prin cârciumi rurale".

"Dacă ar vota numai utilizatorii de online, Iohannis ar câştiga detaşat. Dar numericeşte vorbind, acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite şi beţivilor de prin cârciumile rurale, al celor strânşi pe marginea şanţurilor să povestească ce le scriu copiii plecaţi în occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăştia (spre deosebire de copiii lor) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune şi cîteva kilograme de mălai şi făină în sacoşa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot", a scris Stelian Tănase.

A doua zi, pe 14 noiembrie, parlamentarul PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură şi media din Senat, a declarat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Stelian Tănase "îşi bate joc de alegătorii care îi plătesc salariul".

Potrivit lui Georgică Severin, "atitudinea puternic părtinitoare din punct de vedere politic" a lui Stelian Tănase este "inacceptabilă", iar poziţia exprimată de şeful Televiziunii Române reprezintă "o dovadă clară a încălcării neutralităţii de care TVR ar trebui să dea dovadă". Totodată, Georgică Severin l-a îndemnat pe Stelian Tănase "la decenţă" şi i-a solicitat "să se abţină de la implicarea în campania electorală".

Afirmaţiile lui Stelian Tănase i-au atras atenţia şi directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu, care a declarat, pe 18 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că acestea sunt cel puţin de competenţia Comisiei de Etică a TVR. Gherghescu a spus că acesta este un caz în care şi membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al TVR ar fi trebuit să reacţioneze.

Gabriel Gherghescu a făcut aceste afirmaţii în contextul în care Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai CA al SRTv, din partea PNL, PDL, respectiv Administraţia Prezidenţială, au solicitat public demiterea lui Gabriel Gherghescu de la conducerea TVR 1, din cauză că ar fi deturnat în scopuri electorale formatul unei emisiuni informative, "Viaţa satului", din 26 octombrie, în care s-ar fi făcut publicitate electorală lui Victor Ponta.

În replică, Stelian Tănase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că Gabriel Gherghescu "i-a făcut reclamă" lui Victor Ponta în emisiunea "Viaţa satului" şi nu a fost echidistant în campania electorală, întrucât nu l-a chemat şi pe Klaus Iohannis.

De cealaltă parte, Gabriel Gherghescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a respectat legislaţia audiovizualului privind campania electorală, întrucât Victor Ponta a fost invitat în respectiva ediţie a emisiunii "Viaţa satului" în calitate de premier şi nu de competitor electoral.

Şi acest caz, cel al emisiunii "Viaţa satului" din 26 octombrie, a intrat în atenţia Comisiei de Etică a TVR, care urmează să formuleze în următoarea perioadă concluziile şi să le prezinte conducerii TVR.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă