9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLegea privind invențiile de serviciu contribuie la încurajarea potențialului inventiv

Legea privind invențiile de serviciu contribuie la încurajarea potențialului inventiv

Promulgarea legii nr. 471/26.VI.2014 coroborată cu modificarea legii nr. 64/1991 pun bazele unei noi relații între angajații români care realizează invenții și angajatorii lor. Reglementările cunoscute până în prezent din legea nr. 64/1991 privind invențiile de serviciu au fost înlocuite cu reglementări noi, mai clar formulate, corespunzătoare standardelor europene și care pot contribui la încurajarea potențialului inventiv al angajaților români cu înaltă calificare. Mai cu seamă industria de automobile și furnizorii acesteia au recunoscut potențialul mare de pe piața muncii din România în domeniul cercetare-dezvoltare. Firmele din acest domeniu oferă condiții excelente pentru performanțe inginerești creative prin crearea de locuri de muncă în domeniul cercetare și dezvoltare. Legea 471/26.VI.2014 oferă tuturor angajatorilor din România posibilitatea de a încuraja activitățile inventive, de a le remunera adecvat și de a le proteja complet la nivel național și internațional prin înregistrarea brevetului de invenție și a modelului de utilitate

„Acest lucru va face mai puternică România ca amplasament investițional și mai atractivă în special pentru investitorii străini care au ca obiect principal de activitate cercetarea și dezvoltarea”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane.

Dorim pe această cale să le mulțumim pentru colaborarea constructivă tuturor celor implicați în această inițiativă legislativă, în special reprezentanților autorităților românești.

Relații economice bilaterale

Relațiile economice româno-germane sunt foarte bune. În România sunt active circa 8.000 de firme cu participație germană la capital (decembrie 2013), peste 10% din firmele străine înregistrate în România sunt companii germane, respectiv cu participație germană. Germania este din 2007 încoace cel mai important partener comercial al României și se situează pe locul al treilea în ce privește investițiile străine în România. În 2013 volumul schimburilor comerciale între România și Germania a fost de 19,5 ml. EUR (+ 8,9% față de 2012).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă