11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialRadio România vrea să promoveze pe Euronews festivalul RadiRO, cu 22.000 de...

Radio România vrea să promoveze pe Euronews festivalul RadiRO, cu 22.000 de euro

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) vrea să încheie un contract de 22.500 de euro cu Euronews, pentru promovarea Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, informează Mediafax.

Comitetul Director al SRR a adoptat recent o dispoziţie în acest sens. Conform documentului, s-a aprobat încheierea unui contract de publicitate media cu Euronews pentru difuzarea a 66 de spoturi de 10 secunde la Euronews, în perioada 15 – 28 septembrie, la o valoare estimată de 22.500 de euro net, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Reprezentanţii Radioului Public au declarat, pentru Mediafax, că acest contract, între SRR şi Euronews, este încă în curs de negociere, termenii urmând să fie definitivaţi.

"Atribuirea se face, în cazul semnării contractului, prin procedura achiziţiei directe, în temeiul O.U.G. 34/2006 cu completările şi modificările ulterioare, fiind finanţat din publicitatea atrasă", au precizat reprezentanţii SRR.

Aceştia au explicat că Euronews ar urma să difuzeze "un spot ce prezintă cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio (RadiRo, n.r.), eveniment unic în Europa, care reuneşte la Bucureşti cinci orchestre radio, solişti şi dirijori de talie mondială, beneficiul de imagine al României fiind incontestabil".

Concertele festivalului vor face parte din stagiunea EuroRadio a European Broadcasting Union (EBU) şi vor putea fi descărcate de pe platformele EBU de ascultătorii tuturor posturilor publice din Europa. Aceleaşi concerte vor fi oferite şi pe platforma partenerilor SRR de la ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union).

Precedenta ediţie a festivalului RadiRo (din 2012) a fost promovată la televiziunea de muzică clasică Mezzo.

Întrebaţi de ce au ales în acest an Euronews pentru promovarea Festivalului RadiRo, reprezentanţii SRR au invocat audienţa pe care o are această televiziune de ştiri. "Negociem cu Euronews deoarece, conform studiilor de audienţă TelmarPeaktime / EurodataTV / peoplemeters, canalul de ştiri Euronews are 7,19 milioane de telespectatori pe zi în Europa, mai mult decât CNN International şi BBC World News cumulat. Spre deosebire de televiziunile transnaţionale Mezzo sau Arte, dedicate muzicii clasice şi având un public specific, Euronews se adresează unui public generalist, mult mai larg, având o arie de acoperire mondială", au explicat reprezentanţii Radioului Public.

Festivalul RadiRo, organizat de Radio România, este singurul eveniment de gen dedicat în exclusivitate orchestrelor radio.

Ediţia a II-a a RadiRo se va desfăşura în perioada 20 – 27 septembrie şi va aduce în premieră la Bucureşti cinci orchestre radio europene, dirijori şi solişti de primă mărime în peisajul muzical internaţional. Directorul de onoare al RadiRo 2014 este dirijorul Cristian Mandeal.

Cele mai citite

Neglijența lui Nicușor Dan: Cum sufocă plămânii Capitalei în loc să-i salveze

Nicuşor Dan, candidat independent şi primar în exerciţiu, îşi depune candidatura şi semnăturile de susţinere - INQUAM PHOTOS

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă