10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine moşteneşte imperiul lui Ilie Vonica

REVISTA PRESEI: Cine moşteneşte imperiul lui Ilie Vonica

Cupa Mondială din Brazilia debutează, joi seara, cu meciul Brazilia- Croația, o partidă care va precede grandioasa ceremonie de deschidere, Presa scrie pe larg despre acest campionat, dar nu sunt ocolote nici subiectele fierbinți din politică, economie sau justiție. 

Un milion de euro – despăgubirea record obţinută de la CNADNR de o tânără care şi-a pierdut braţul într-un accident, scrie Adevărul. Georgiana Ghegeliu (26 de ani) şi-a pierdut mâna dreaptă în 2006, într-un accident rutier. A dat în judecată CNADNR-ul iar Înalta Curte s-a pronunţat miercuri: va primi un milion de euro.
 Tot în Adevărul citim despre Primul Mondial ajutat de tehnologie. De ce nu vor mai exista „goluri fantomă“, dar vor avea mai multe reuşite din lovituri libere. Turneul din Brazilia se va baza în premieră pe „tehnologia de linia porţii“. Un sistem performant de camere video va urmări dacă mingea depăşeşte linia porţii, iar arbitrul este avertizat în acest caz printr-un semnal primit pe un ceas special. Şi nu e prima noutate prezentă la un turneu final. 

Și tot în Adevărul citim că Apelul lui Dan Voiculescu la condamnarea de 5 ani se reia de la zero. Procesul de la Curtea de Apel în care Dan Voiculescu este judecat pentru spălare de bani în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare, se va relua de la zero. Asta după ce judecătorul Florică Duţă a întins o serioasă mână de ajutor avocaţilor din dosar.

În Evenimentul zilei, citim despre Liberalii, goniți unul câte unul din guvernarea lui Ponta. Odată cu abandonarea de către PSD a strategiei „USL trăiește”, zilele liberalilor în administrația publică sunt numărate. După ce strategia de a rupe PNL după alegerile europarlamentare a eșuat, PSD a trecut la epurarea acestora din funcțiile publice, de la centru și până în teritoriu.

Și tot în EVZ citim despre un Director de cabinet, angajat la Guvern cu o diplomă falsă, trasă la xerox. Daniel Pavel a fost angajat ca șef de cabinet al fostului secretar de stat Victor Socaciu cu o diplomă „furată” de la un celebru avocat. Timp de aproape un an, el a reprezentat interesele revoluționarilor în Parlamentul României și a semnat acte în numele instituției.

SE ASCUT CUȚITELE ÎN PSD: VICTOR PONTA ÎI VREA CAPUL LUI LIVIU DRAGNEA, scrie Curentul. În PSD se pregătește inevitabil „noaptea cuțitelor lungi” în urma căreia junele Ponta vrea să-l execute pe insistentul baron-șef, Liviu Dragnea, cel care îl tot împinge forțat către Cotroceni.

Gândul spune că ElectoRATA e doar începutul. Guvernul pregăteşte un PACHEŢEL ELECTORAL pentru bugetari, pensionari şi familiile sărace. Electorata nu este totul pentru anul electoral 2014. În prag de alegeri prezidenţiale, Guvernul se pregăteşte să lanseze pe piaţă un set de măsuri cu impact social, susţinând că măsurile sunt negociate cu FMI şi ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor. Oferta electorală a lui Ponta include majorări salariale pentru bugetari, creşterea pensiei sociale, a îndemnizaţiilor de creştere a copilului, precum şi introducerea unei alocaţii speciale pentru copiii din familii cu venituri reduse.

De ce a dat guvernul Ponta 17,5 milioane lei? Bene şi Napoca Construcţii au umflat de 20 de ori terenul pentru un capăt de pistă, scrie Cotidianul. Pista de 2.100 metri de la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a costat 42 de milioane de euro. O căruţă de bani. Asta deşi iniţial contractul a fost semnat pentru 32,43 milioane de euro. Numai că 24 de acte adiţionale au săltat preţul.

Statul român plăteşte daune unui criminal pentru confortul redus din închisoare, scrie Jurnalul Național. În aprilie 2009, fiind închis la Poarta Albă pentru o tâlhărie, Mihai Laurenţiu Marin a ucis în bătaie un alt deţinut. Instanţa l-a obligat atunci să plătească rudelor victimei 1.500 de lei, daune materiale. Adică 350 de euro.

A cheltuit la cazinou TOȚI BANII CÂȘTIGAȚI LA ROLAND GARROS!, scrie Capital. Ernests Gulbis, care l-a învins pe Roger Federer în optimile de finală de la Roland Garros şi ocupă locului zece în clasamentul ATP, s-a grăbit să îşi cheltuiască banii câştigaţi la turneul de la Paris într-un cazinou.

Tot Capital ne dezvăluie Cine moşteneşte imperiul lui Ilie Vonica. Menită să preia frâiele afacerii dezvoltate de tatăl său, Andreea Loredana Vonica (30 de ani) a devenit prematur stâlpul unui gigant farmaceutic aflat într-un moment de cumpănă. Doctor în farmacie, fiica lui Ilie Vonica a evoluat treptat în cadrul Polisano, de la operator calculator, între anii 2002-2007, la farmacist, între 2007 şi 2010, iar de trei ani este farmacist specialist.  

 

 

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă