21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Simona Halep a scăpat de Serena Williams!

REVISTA PRESEI. Simona Halep a scăpat de Serena Williams!

Ziarele de marţi scriu despre controversata lege a cartelelor pre-pay, dar şi despre cea mai mare surpriză de la turneul de tenis de la Miami.

Sub titlul “Cât îţi ia statul din rezervor la un plin de combustibil, în comparaţie cu restul ţărilor din UE” “Adevărul” prezintă o serie de infografice şi scrie că “Un român poate cumpăra în acest moment 47 de litri de benzină cu echivalentul a 50 de euro, iar din această cantitate statul „absoarbe“ aproape 28 de litri din rezervorul fiecăruia. Acest lucru este posibil deoarece 60% din preţul unui litru de benzină reprezintă taxele pe care le încasează statul, potrivit datelor Comisiei Europene. La motorină situaţia este ceva mai bună: din aceiaşi bani, un client poate cumpăra 48,1 litri, din care echivalentul a 27,7 litri sunt ai statului”.  

 “Gândul” se întreabă “Ce au înţeles parlamentarii din legea cartelelor pre-pay după care plânge SRI. Deputat PSD: „De ce să primeşti telefoane şi să nu ştii de la cine?” şi detaliază: ” Luaţi prin surprindere de declaraţia lui Cioloş cum că aceste cartele ar fi fost folosite de terorişti, iar serviciile se plâng că nu au instrumente de monitorizare, liberalii cer explicaţii la SRI. „Nu e suficient că iese premierul la TV şi nici nu este suficient că SRI dă un răspuns punctual întrebărilor unei televiziuni şi atât”, a declarat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, precizând că, după decizia CCR care a desfiinţat legea în urmă cu doi ani, discuţia trebuie să aibă în vedere „drepturile şi liberăţile cetăţenilor, de dreptul la viaţă privată, la corespondenţă”. De cealaltă parte, PSD şi UNPR susţin fără ezitari o astfel de lege. „De ce să primeşti telefoane şi să nu ştii de la cine? Sunt convins că se va forma o majoritate parlamentară care să permită adoptarea legii”, a declarat deputatul PSD Eugen Bejinariu.

“Evenimentul Zilei” comentează noile mutări pe scena politică, iar Ion Cristoiu se întreabă: “alegerea lui Valeriu Steriu sau parfumarea mortului numit UNPR”. Jurnalistul încearcă un răspuns: “Scoaterea din joc a Generalului a fost o lovitură mortală pentru UNPR. I-a fost adăugată acesteia arestarea preventivă a lui Neculai Onțanu, unul dintre liderii care mai știau cîte ceva din aranjamentele lui Gabriel Oprea și, deci, le putea folosi pentru supraviețuirea partidului. În aceste condiții, ar fi fost de așteptat ca reuniunea de sîmbătă, cea mai importantă din punct de vedere statutar pentru UNPR, să dezbată, în fine, chestiuni de esență ale acestui partid care a evitat pînă acum asumările politice tranșante, din asigurarea dată de Gabriel Oprea că le aranjează el pe toate”.

Concluzia? “Nu s-a dezbătut nimic din ceea ce ar fi putut da acestui partide o anume culoare în obrajii deja palizi. Nici nu avea cum să fie altfel. UNPR a murit  în clipa cînd a fost scos din joc Gabriel Oprea. Alegerea lui Valeriu Steriu nu diferă prea mult de parfumarea mortului,  ca să nu miroasă”.

Cotidianul” constată că “Dacian Cioloş implică România în scenariul atentatelor teroriste de la Bruxelles”. HotNews” scrie despre “Adevăratul examen pentru primari: 66 proiecte de apă şi canal, de miliarde de euro, pe care trebuie să le urmărim când ne dăm votul” şi detaliază “Autoritatile locale si companiile de utilitati din subordinea lor vot putea sa ceara circa 3 miliarde de euro din fonduri europene in perioada 31 martie – 31 decembrie 2016, pentru contructia si modernizarea retelelor de apa si canalizare, in toata tara. Apelurile de proiecte care vor fi deschise de Ministerul Fondurilor Europene reprezinta si un examen real pe care primarii si consilierii judeteni si locali in functie ar trebui sa-l sustina in campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016”.   

Jurnalul Naţional” scrie că, “în goana după bani şi putere, politicienii români n-au mamă şi n-au tată. De multe ori, omul politic uită de familie şi îşi înfundă până şi rudele cele mai apropiate în dosarele de corupţie. Cazul avocatei Loredana Radu, nepoata fostului ministru Gabriel Oprea, arestată preventiv în dosarul primarului Neculai Onţanu, este doar ultimul dintr-un lung şir de momente în care oamenii politici şi-au trădat familia pentru interesele personale. Orbiţi de mirajul banilor, politicieni cu greutate şi-au tras după ei copiii, fraţii sau chiar soţiile”. 

Sub titlul “HR Trends 2016. Conflictul între generaţii din companii: de ce nu vor tinerii să stea peste program?”, “Ziarul Financiar” constată că: “Tinerii care intră în prezent în câmpul muncii au aşteptări diferite de la un loc de muncă faţă de generaţiile anterioare şi pun un accent mult mai mare pe echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, spun specialiştii în resurse umane. De aceea companiile au început să investească în programe de instruire care să „rezolve“ conflictul dintre gene­raţii, conflict care adesea porneşte de la aspecte banale, precum plecatul la ore fixe de la birou al angajaţilor mai tineri, spre deosebire de colegii lor cu vârste mai înaintate, obiş­nuiţi să facă în mod frecvent ore suplimenatare”.

 Wall Street” prezintă un exemplu de businnes de succes: “Un angajat din asigurari a economisit doi ani pentru a se lansa in afaceri: acum face pantofi si are comenzi din Liban si Dubai”. Este vorba despre “Irina Calancea (32 ani) avea un job in asigurari, cu ore peste program si deadline-uri, cand si-a dat seama ca daca tot lucreaza atat de mult ar fi cazul sa o faca pentru ea. Asa ca timp de doi ani a economisit din salariu si a inceput sa studieze piata, pana sa decida ca va face pantofi din piele la comanda. Acum are comenzi din Dubai si Liban”.

“Gazeta Sporturilor” scrie despre “Cea mai mare surpriză de la turneul de la Miami. Simona Halep a scăpat de Serena Williams!”. “Liderul WTA și câștigătoarea turneului de anul trecut, a fost eliminată în optimile competiției de la Miami. Willams a pierdut surprizător, în trei seturi, în fața rusoaicei Svetlana Kuznetsova, locul 19 WTA, scor 7-6 (3), 1-6, 2-6, după o partidă care a durat două ore”.

Prosport” scrie că “Mircea Rednic a lăsat de înţeles că există tensiuni între el şi Ionuţ Negoiţă. Un episod care l-a dezamăgit pe antrenor şi cum Dinamo s-ar putea sabota singură”, iar concluzia e tranşantă: “Şansele ca Mircea Rednic să mai continue şi din vară la Dinamo se apropie de zero. Între antrenorul de 53 de ani şi Ionuţ Negoiţă s-a creat în timp o ruptură, din cauza reticienţei omului de afaceri când vine vorba despre investiţii”.

“Libertatea” are informaţii exclusive despre faptul că “Gabriela Cristea este hotărâtă să-l ”execute” pe Marcel Toader în instanță: “Am niște drepturi care mi-au fost încălcate!”. “La aproape trei ani de la divorțul de afaceristul Marcel Toader, Gabriela Cristea resimte din plin efectele fostului mariaj. Prezentatoarea TV este nevoită să își regleze conturile în instanță cu fostul soț, de la care se pare că are de recuperat sume de bani deloc de neglijat”.

“Click” scrie despre “Drama prin care trec părinții Mădălinei Manole, la 6 ani de la moartea ei”. Şi redă informaţii despre un gest de disperare “De la lună la lună, Eugenia (72 de ani) şi Ion Manole (73 de ani) îşi cheltuiesc pensiile pe medicamente, stau prin spitale, iar supărarea este cu atât mai mare pentru că li s-a îngrădit accesul la singura fiinţă care le-ar mai alina dorul de fiica lor. Este vorba de nepoţelul Petru junior (6 ani), băieţelul Mădălinei şi al lui Petru Mircea, pe care îl văd mai des în poze, după ce ginerele Petru Mircea le-a declarat război. Cei doi bunici nu s-au lăsat intimidaţi şi au recurs la un gest disperat. Toamna trecută, cu pastilele în buzunar, Ion şi Eugenia au plecat din Ploieşti cu maşina fiului lor, şi au venit direct la grădiniţa din Otopeni la care învaţă nepoţelul lor”. 

“Cancan” publică prima imagine cu fetiţa lui Sore! “Fetiţă pe nume Erin care a primit nota 10 din partea medicilor. Micuţa Erin a avut 3 kilograme la naştere”.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă