25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Ponta și Tăriceanu vor să modifice Codul Penal

REVISTA PRESEI. Ponta și Tăriceanu vor să modifice Codul Penal

Ziarele de marți informează despre evenimentele României, permanent generatoare de scandaluri, controverse și suspiciuni.

Ziarul Gândul  informează despre planul lui Ponta și Tăriceanu de a opera o modificare la Codul Penal.

“Cei doi au susţinut că este vorba despre punerea în practică a unei directive europene, pe care Guvernul a refuzat să o ia în calcul atunci când a adoptat OUG de modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură penală. Iniţiativa ar urma să fie depusă după alegerile locale, au mai convenit cei doi, după o discuţie la Cabinetul preşedintelui Senatului”, scrie Gândul.

Ziarul Adevărul scrie despre o cunoscută piesă de teatru, Faust, care este interzisă spectatorilor sub 16 ani. Dar apare o problemă.

“Arta nu justifică abuzul. Piesa Faust, interzisă sub 16 ani, se joacă la Sibiu cu fetiţe de 8 ani”, avertizează jurnalistul.

Gazeta Sporturilor scrie despre unul dintre cei mai celebri antrenori români – Mircea Lucescu. El s-a despărțit de echipa  Șahtior Donețk, după 12 ani și 22 de trofee castigate, dar imediat și-a negociat un nou post.

“Mircea Lucescu o va antrena începând din sezonul viitor pe Zenit Sankt Petersburg”, scriu jurnaliștii sportivi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă