16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Aplicația anti-inundații de 47 de milioane de euro care a...

REVISTA PRESEI. Aplicația anti-inundații de 47 de milioane de euro care a ratat zonele de risc la viituri

În Adevărul citim, miercuri, o analiză a guvernării premierului Victor Ponta: ”Primul Guvern Ponta a început cu stângul.Victor Alistar, propunerea premierului pentru postul de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, a fost retras imediat după ce presa a sesizat că a fost declarat incompatibil. Doi miniştri ai Educaţiei, unul propus, Corina Dumitrescu, şi altul numit, Ioan Mang, au fost acuzaţi de plagiat şi au fost retraşi. Cu o acuzaţie de plagiat s-a confruntat şi Victor Ponta, la numai câteva săptămâni de la preluarea mandatului de prim-ministru. În 18 iunie, ediţia online a revistei britanice „Nature“ a publicat un amplu material în care premierul României „a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte“.

Evenimentul Zilei titrează: ”Aplicația anti-inundație de 47 de milioane de euro care a ratat primele viituri”.

”Hărțile de hazard și de risc, realizate pentru 47 de milioane de euro din fonduri europene, ar trebui să permită autorităților să depisteze zonele expuse unor revărsări ale apelor. În ciuda investiției, aplicația realizată din fonduri europene nu a prognozat exact zonele de risc din Mehedinți și Teleorman, unde au fost ultimele inundații. Primarii au nevoie acum de bani pentru a ridica diguri în zonele predispuse la revărsări”.

Gândul scrie despre susținerea pe care PSD o acordă liberalului Ovidiu Silaghi: ”PSD destructurează PNL. Cum l-a racolat Ponta pe Silaghi la „Sâmbra Oilor”: „Am trădat după ce Antonescu m-a trădat de trei ori”.

„Cine a trădat primul?", reacţionează Ovidiu Silaghi când este acuzat că a trădat PNL pentru PSD. „Am trădat după ce Antonescu m-a trădat de trei ori", îşi continuă propria versiune a poveştii electorale din Satu Mare fostul ministru şi vicepreşedinte al PNL. Negocierile au avut loc cu premierul Ponta chiar la Sâmbra Oilor, dezvăluie Ovidiu Silaghi. În urmă cu zece zile era candidatul PNL a alegerile parţiale, apoi a trecut la PSD. Liberalii îl acuză că a cedat presiunii PSD din cauza dosarului de la DNA”, scrie Gândul.

Curentul titrează,miercuri: ”Ion Iliescu a pus la cale cu Putin, în 2004, amanetarea României către Rusia”.

”După 1989 Moscova a revenit în forţă în România. Domenii industriale cheie sunt achiziţionate, controlul energetic se înăspreşte, România plăteşte cel mai mare preţ pe gaze etc. Toate acestea exprimă un interes geopolitic realizat exclusiv prin intermediul agenturii adânc infiltrate în structurile de Partid şi în aparatul Securităţii. Toate marile privatizări din România au fost un scandal. Toate au fost executate după acelasi şablon. În toate se vădeşte influenţa membrilor reţelei. Cam toată lumea care a dorit să obțină o halcă din România a fost servită de sistemul politic, alcătuit pe baza rezervei de cadre trădătoare ale fostei Securități. (…) Procesul de privatizare la care Securitatea a participat activ era o copie la indigo a modului în care a decurs, pe numeroase segmente, aşa-zisa tranziţie în fosta Uniune Sovietică. Imediat ce a ajuns la putere în decembrie 1989 Gaşca FSN-istă, protejată de Moscova, şi al cărei şef a fost Ion Iliescu, s-a trecut la operațiunea distrugerii pe bucăţi a României”, scrie Curentul.

Ziarul Financiar atrage atenția,miercuri, că preţurile la apartamentele cu trei camere au crescut pentru a treia lună consecutiv în Capitală.

”Proprietarii de apartamente vechi cu trei camere din Bucureşti au prins curaj la începutul acestui an şi au  majorate uşor preţurile solicitate în anumite cartiere ale oraşului, astfel că nivelul mediu a ajuns la sfârşitul lunii aprilie la 74.500 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Aceasta a fost a treia lună consecutivă de creştere, avansul faţă de martie fiind de doar 100 de euro, în timp ce comparativ cu minimul ultimilor ani atins în ianuarie 2014, de 72.650 de euro, preţurile au fost majorate cu 1.850 de euro sau 2,5%”, scrie ZF.

 

 

 

 

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă