18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Fotbaliştii Naţionalei vor să facă matematica distractivă

REVISTA PRESEI. Fotbaliştii Naţionalei vor să facă matematica distractivă

Ziarele de luni abordează teme diverse, de la sărbătorirea Zilei Unirii Basarabiei cu România, o analiză STRATFOR despre cea mai mare problemă de securitate a UE în faţa terorismului, meciul amical România-Spania, până la faptul că detectorul de minciuni ar putea fi interzis. 

“Adevărul” titrează: “Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită de zeci de mii de oameni la Chişinău, umbrită de două alerte cu bombă” şi scrie La Chişinău, mai multe personalităţi şi organizaţii unioniste au deschis Sfatul Ţării 2, în scopul alegerii unei platforme care va avea sarcina de a elabora documente şi strategii de unire a Republicii Moldova cu România, în timp ce în diverse localităţi de peste Prut au avut loc evenimente culturale”.

 “Gândul” publică o amplă analiză STRATFOR despre cea mai mare problemă de securitate a UE în faţa terorismului. “Uniunea Europeană întâmpină obstacole în ceea ce priveşte stabilirea unei reţele de securitate unice. Acest lucru are ca principală cauză diferenţele care intervin în cazul celor 28 de state în ceea ce priveşte priorităţile, resursele şi nivelul de expertiză în cazul terorismului şi crimelor la nivel mondial. Ţările mari, cum ar fi Franţa, Marea Britanie şi Germania, au experienţă în ceea ce priveşte lupta antiteroristă şi dispun şi de resursele materiale pentru a-şi permite menţinerea unor dispozitive şi organisme sofisticate de combatere a terorismului. Acest lucru nu se aplică în cazul statelor mici, care dispun de bugete reduse” – scrie publicaţia. 

Acelaşi subiect este abordat şi de “Evenimentul Zilei”, prin intermediul editorialului semnat de Ion Cristoiu, care analizează “Manipularea prin care atentatele teroriste sunt puse pe seama ISIS”: “Ca și în cazul Atentatelor de la Paris, absența spiritului critic al românilor, dînd posibilitate de manifestare la zeci de Cocoșilă, a produs cîteva clișee periculoase.

Unul dintre acestea se referă la aruncare responsabilității pe seama musulmanilor. De aici, amploarea campaniei vizînd pericolul refugiaților și, mai ales, pledoaria pentru valorile creștine bla, bla, bla. Cel mai periculos clișeu se referă la identificarea Atentatelor ca fiind produsul statului Islamic. Din nou, și poate mai mult de data asta, s-a pus pe seama unei organizații din Orientul Apropiat o capacitate menită a face din ea un fel de URSS din timpul Războiului Rece pentru Occidentul asediat” – opinează Ion Cristoiu.

Cotidianul” scrie despre un alt atentat terorism care s-a produs în Pakistan, lângă locurile de joacă ale copiilor. Şi HotNews” scrie despre acest atentat, care a făcut cele mai multe victime în rândul copiilor şi al femeilor.

Sub titlul “Fotbaliştii Naţionalei vor să facă matematica distractivă”, Jurnalul Naţional” scrie că “un manual auxiliar de matematică a fost lansat, duminică, de FRF, înaintea meciului amical al echipei naţionale cu reprezentativa Spaniei. Proiectul este realizat în colaborare cu Editura Niculescu şi conţine probleme şi exerciţii inspirate din lumea fotbalului. Scopul este de a face matematica distractivă pentru elevi şi de a combate, în acest fel, abandonul şcolar. FRF a oferit şi un moment distractiv, oferind drept exemplu o problemă în care numărul de goluri dădea cu virgulă”.

“Ziarul Financiar” tittrează: “Noi creştem împotriva a ceea ce au făcut guvernele. DNA-ul ar trebui să îşi facă o divizie care să cerceteze pagubele produse în urma lipsei de decizie a autorităţilor. “De şase ani aşteptăm o semnătură”. Este vorba de editorialul semnat de Cristian Hoştiuc, care scrie: “Toate guvernele au nevoie de bani la buget, dar nu fac nimic pentru ei, în afară de a pune taxe şi impozite sau a trimite Fiscul peste companii să colecteze banii. Înainte administraţia cerea şpagă pentru aprobări, pentru semnături, banii ajungeau şi la partide, acum totul este blocat de raziile DNA. Drept represalii, nimeni nu mai semnează nimic, tot circuitul administrativ ajunge să fie blocat, investiţiile companiilor private sunt oprite, iar în cea mai bună situaţie aşteaptă.

Un executiv din logistică spune cu ciudă că firmele cresc împotriva politicilor Guvernului şi a modului de lucru al administraţiei. România poate deveni un hub logistic în regiune, numai să vrea şi Guvernul. şi nu este neaparat vorba de acest guvern tehnocrat, care moşteneşte un întreg obicei administrativ de a nu mişca nimic, dacă roţile nu sunt unse”.

Wall Street” trage un semnal de alarmă: “Salariile din Romania cresc si in acest an cel mai puternic din regiune. Romania risca dezechilibre” şi detaliază: “Romanii vor avea parte si in acest an de cele mai mari cresteri salariale din regiune, insa avansul de aproape 10% prognozat pentru 2016 risca sa genereze probleme in economie, intrucat majorarile succesive din ultimii ani, de asemenea semnificativ peste cele din alte state din Europa Centrala din de Est, au eliminat deja decalajul fata de productivitate”.

“Gazeta Sporturilor” constată că “Si, se puede! România – Spania 0-0. Tricolorii au jucat foarte bine în fața campioanei europene”, adăugând că “România și Spania au terminat la egalitate, 0-0, în cel mai tare amicalal tricolorilor din 2016. Elevii lui Anghel Iordănescu au jucat foarte bine, dezinvolt și au avut ocazii importate de a marca în poarta campioanei europene. Spania a jucat cu mai multe rezerve, iar asta s-a văzut în multe momente”.

Şi “Prosport” comentează meciul şi observă că “arbitrul francez ne iartă de un penalty, după un fault al lui Săpunaru la Fabregas”.

“Libertatea” titrează: “Detectorul de minciuni, la limita legalității. Testul poligraf este doar orientativ și nu poate constitui probă în instanță”. Publicaţia detaliază: “Inamicul public nr 1 al infractorilor a devenit inclusiv inamicul multor avocați. Testul poligrafului ar putea fi interzis pentru că, spun specialiștii, nu există o reglementare în România pentru el.

Până în 2000, proba detectorului de minciuni era folosită doar de către polițiști, iar persoanele private nu aveau acces la această tehnologie. Ulterior, el a devenit o afacere pentru mulți privați care au crezut că vor da lovitura, însă mulți s-au înșelat. Cum la fel și detectoarele s-au mai înșelat”. 

“Click” a aflat că vedeta “Cristina Spătar şi-a mărit sânii ca să-şi ţină soţul acasă”. Operaţia, de 3.000 de euro, a fost făcută de medicul Vitalie Stan care a declarat că i-a schimbat silicoanele vechi de 12 ani, cu unele de calitate, dar şi puţin mai mari. ”Am înlocuit protezele de 370 ml, cu unele de 485 ml, şi le-am repoziţionat. Cristina avut nevoie şi de un lifting (ridicare) mamar, pentru că proteza dreaptă era mult mai deplasată şi se putea observa asimetria”.

“Cancan” descrie o serie de “scene violente provocate de antrenorul Stelei într-un club de noapte! Reghe a lovit un puşti de 17 ani cu capul în gură” şi detaliază: “Totul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ora 4, într-un local de mega fiţe din Bucureşti. Profitând de pauza competiţională pricinuită de meciurile „Naţionalei”, Reghecampf a rămas peste program şi s-a abţiguit binişor, mai-mai se dribla singur indiferent de traseul pe care încerca să-l abordeze. La masă cu el: celebrul Mache, directorul sportiv al Stelei”.

 

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă