25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. A minţit Dacian Cioloş? SRI îl contrazice oficial pe premier

REVISTA PRESEI. A minţit Dacian Cioloş? SRI îl contrazice oficial pe premier

Ziarele de marţi scriu despre cazul Sebastian Ghiţă, declaraţiile premierului Cioloş privind cartelele PrePay, dar şi despre eşecul Simonei Halep la turneul ATP de la Miami.

Sub titlul “Sebastian Ghiţă s-a pus în genunchi ca să-l salveze pe Mircea Cosma”, “Adevărul” scrie că “în octombrie 2013, Sebastian Ghiţă l-ar fi vizitat acasă la Păuleşti pe Tudose, deputatul exprimându-şi nemulţumirea legată de anchetă, mai precis despre măsurile asiguratorii luate de anchetatori în acest caz. În decembrie 2013, când ancheta a ajuns la Consiliul Judeţean, Ghiţă ar fi mers din nou acasă la procuror. Disperat că apropiatul său, Mircea Cosma, a intrat în vizorul anchetei, Ghiţă ar fi recurs la un gest melodramatic: ar fi cerşit în genunchi salvarea baronului PSD”.

Şi “Gândul” publică un “INFOGRAFIC. Cum funcţiona Republica Penală Ploieşti. Reţeaua de procurori şi poliţişti care ‘lucrau’ cu Ghiţă la dosare”. 

“După ce procurorii DNA au redeschis o anchetă clasată cu NUP de fostul procuror anticorupţie Lucian Papici, datele pe care aceştia le au până acum arată că deputatul Sebastian Ghiţă a coordonat o întreagă operaţiune, în care au fost implicaţi şefi ai Parchetului şi Poliţiei din Ploieşti, pentru a afla date şi a „zădărnici” un dosar penal care îi viza apropiaţii şi partenerii de afaceri. Influenţa sa nu funcţiona doar în jos, pe plan local, ci şi în sus, la Guvernul condus de Victor Ponta, în biroul căruia l-ar fi dus pe Liviu Tudose, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru a-l răsplăti cu o funcţie mai mare pentru intervenţiile sale în dosar, arată DNA” – scrie ziarul. 

Sub titlul “SRI îi dă peste bot peste lui Dacian Cioloș pentru declarația iresponsabilă privind cartelele PrePay. Cu o labă înmănușată, desigur”, Ion Cristoiu scrie în “Evenimentul Zilei” că “dDeși am urmărit cu atenție cele întîmplate la Bruxelles, n-am citit nicăieri în presa străină că teroriștii au folosit cartele PrePay din România, fie și din motivul că la ora actuală ancheta e abia la început. A susține că au fost folosite cartele PrePay înseamnă a avea deja mărturiile teroriștilor arestați sau și mai grav a recunoaște că ai interceptările convorbirilor telefonice ale teroriștilor din faza pregătirii atentatului”. 

Cotidianul” se întreabă “Ce n-au înțeles președintele Iohannis, generalii, primul ministru, chiar și fostul director C. Georgescu” şi explică: “Același spectacol, tras la indigo de 40-50 de ani !Drepți, morgă, maxilare strînse, aplauze, muzică, cifre umflate, menite să întărească optimismul și încrederea în profesionalismul insitituției și, implicit, în securitatea țării. Din loc în loc, lozinci pe care să le preia presa: -”România-redută de securitate”. Formularea aceasta se vrea descurajantă pentru cei tentați de o aventură pe Dîmbovița, mobilizatoare pentru angajați și inhibitorie pentru cei care trăiesc printre misterioșii zvoneri și răspîndaci. Pentru inamici ar putea fi România o redută și asta s-ar putea să ne bucure. Pentru populație, oricît ar fi de rotunjite procentele sondajelor, SRI și celelalte servicii secrete rămîn amenințări la adresa libertăților civile și chiar a drepturilor omului”.

HotNews” scrie despre accidentul rutier in Cehia, în care 4 români au murit şi alţi trei au fost răniţi”. Sub titlul “A minţit Dacian Cioloş? SRI îl contrazice oficial pe premier“, Jurnalul Naţional” constată că “Serviciul Român de Informaţii l-a contrazis oficial pe premierul Dacian Cioloş, după ce acesta declarase că teroriştii au folosit cartele prepay cumpărate din România în pregătirea unor atentate. SRI a precizat că, deşi există cartele româneşti în Siria şi Irak, nu se poate spune cu siguranţă dacă acestea sunt folosite de terorişti sau pur şi simplu de cetăţenii români rezidenţi în cele două ţări”. 

“Ziarul Financiar” scrie despre “cum arată o cumetrie la cel mai înalt nivel în lumea corporaţiilor din America. Amprentele lăsate de McKinsey, cea mai puternică firmă de consultanţă pe paharele din birourile gigantului farma Valeant, o maşină de făcut bani pentru management, dar care acum se prăbuşeşte sub povara datoriilor”.

 Wall Street” prezintă un nou caz de succes în business “A gustat doar din antreprenoriat: la 22 de ani are propria afacere cu accesorii din piele” şi detaliază “Sebastian Roncea a testat pana acum doar statutul de antreprenor. A pornit inca din studentie cu o afacere cu papioane si s-a orientat pe parcurs catre accesorii din piele si materiale textile. A investit la inceput aproximativ 4.000 de euro in acest proiect si vrea sa isi dubleze afacerile in acest an”.

“Gazeta Sporturilor” scrie despre eşecul Simonei Halep la turneul ATP de la Miami “CĂDERE DE MORAL! Simona Halep a fost eliminată de la Miami, după ce a picat psihic în ultimul set! Moment ciudat cu Darren Cahill” şi constată că “Darren Cahill este din nou pe teren, o încurajează pe jucătoarea noastră, însă aceasta pare dărâmată și pare că ignoră indicațiile antrenorului. Un moment ciudat s-a petrecut când Darren Cahill o încuraja, iar Simona a vorbit peste el, cerând apă unui copil de mingi”.

Prosport” face aceeaşi remarcă “Mentalul, veşnica problemă. Simona pierde în sferturi la Miami după un meci pe care l-a controlat în prima parte. Halep – Bacsinszky 6-4, 3-6, 2-6”.

“Libertatea” scrie despre un “Protest pe trecerea de pietoni! Studenţii din campusul universitar Regie şi-au spus nemulţumirea într-un mod inedit, la o ţigară, faţă de Legea antifumat”. “Jandarmii și polițiștii s-au pregătit pentru un megaprotest la care ar fi trebuit sa fie vreo 3.000 de participanți. Toți studenți, nu neapărat și fumători. Poate cele câteva picături de ploaie care s-au cernut peste București, poate programa universitară aglomerata au făcut însa ca la locul stabilit sa se adune doar vreo 300-400 de protestatari ai Legii antifumat. Vreo 25 de minute viitorii intelectuali cu patalama au protestat, la o țigară, într-un mod inedit: au traversat de zeci de ori o strada, doar pe culoarea verde a semaforului!” – scrie publicaţia.

“Click” prezintă dramele ascunse ale VIP-urilor sub titlul “Devastaţi de moartea copiilor” şi exemplifică: “Îi vedem râzând la tv, dar în spatele zâmbetului se ascund multe drame. Poveşti cutremurătoare de viaţă au compozitorul Horia Moculescu, politicianul Crin Antonescu, dar şi omul de televiziune Florin Călinescu. Ce au cei trei în comun? Au suferit din pricina copiilor care au părăsit această lume într-un mod violent”.  

“Cancan” revine la cazul tânărului agresat de antrenorul Stelei “Băiatul lovit de antrenorul Stelei a primit ameninţări ca să nu-l denunţe pe REGHE:”Mi-au zis să stau cuminte cu presa că va ieşi haos!” şi scrie că “E deja a doua oară când familia Reghecampf ne obligă să revenim cu un articol care să demonstreze că nu minţim, după deja faimosul caz Gebhart, care a servit prostituate până la 9 dimineaţa, după o beţie în club”. 

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă