15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Florin Piersic şi Alexandru Arşinel, surclasaţi de Sebastian Ghiţă

REVISTA PRESEI. Florin Piersic şi Alexandru Arşinel, surclasaţi de Sebastian Ghiţă

Ziare de joi scriu despre reţinerea de către procurorii DNA a Liei Olguţa Vasilescu, despre fondurile la vedere din bugetul statului pentru indemnizaţiile mamelor, dar şi despre revocarea preşedintelui Senatului şi alimentele expirate vândute românilor.

“Adevărul” scrie despre “Păcatele şi obsesiile baronesei PSD Olguţa Vasilescu. Fosta protejată a lui Vadim avea vedenii cu maşini SRI pitite sub ferestrele Primăriei Craiova”. amintind totodată că “Lia Olguţa Vasilescu a trecut printr-un alt scandal în anul 2014. Edilul Craiovei a fost acuzat de plagiat, însă a declarat că teza de doctorat este 100% autentică”. 

“Gândul” a găsit banii pentru indemnizaţiile de creştere a copilului. “Câteva date oficiale arată unde sunt banii pe care Guvernul Cioloş spune că nu-i are pentru indemnizaţiile mamelor” şi detaliază: “Datele bugetare îl contrazic însă în acest moment pe premier şi arată că, în ciuda tuturor cheltuielilor angajate de Guvernul Ponta şi preluate de Cabinetul Cioloş, măsura ar fi putut fi aplicată nu de la 1 iulie, ci chiar de acum”.

“Potrivit datelor ministerului de Finanţe, execuţia bugetului general consolidat pe primele doua luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un excedent de 800 de milioane de lei, exact cât estimează minsterul Muncii impactul bugetar pe un an întreg al indemnizaţiilor pentru creşterea copilului. Mai mult, dacă ANAF ar ajunge la zi cu recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţe, ar putea aduce un plus la buget suficient cât să acopere câţiva ani plata totală a indemnizaţiilor. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Fiscul nu a reuşit, în 2014, să recupereze decât 1% din cele 2,6 miliarde, în acest ritm având nevoie de 113 ani ca să colecteze toţi banii” – scrie “Gândul”.

“Evenimentul Zilei” scrie despre revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu – “o Decizie pe care nici liderii PNL nu știu de ce au luat-o” – crede editorialistul Ion Cristoiu. “Călin Popescu Tăriceanu e preşedinte al Senatului din 10 martie 2014. De exact doi ani. Ca şi în cazul lui 23 august 1944 din cartea lui Corneliu Leu, nu numai dimineaţa de 29 martie 2016, dar nici zilele, ba chiar săptămînile anterioare, nu anunţau această decizie luată brusc de PNL: Strîngerea de semnături pentru debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu”.

Un alt editorial, în “Cotidianul” titrează sec: “Florin Piersic şi Alexandru Arşinel, surclasaţi de Sebastian Ghiţă”. De ce? “Scheciurile lui Alexandru Arşinel? Depăşite. Poantele lui Florin Piersic? Nu mai sunt de actualittate. O altă „stea” s-a născut. O (îl) cheamă Sebastian Ghiţă. Să facem comparaţii. Păi îi poate trece prin cap lui Arşinel, când se află pe scena de la „Tănase”, să bage în textele lui o situaţie de genul, un ditamai procuror se duce la prim-ministrul unei ţări pentru a-i înmâna o invitaţie la un concert, unde solistă este fetiţa lui, şi nu pentru altceva? Evident că nu. Doar un geniu ca Sebastian Ghiţă poate avea un astfel de „text”. Deci, domnu’ Arşinel, urgent, angajaţi-l la “Tănase” pe Sebastian Ghiţă. Şi cedaţi-i poziţiile dvs. din spectacole. Nici nu ştiţi ce pierdeţi!” – opinează editorialistul Lucian Gheorghiu.

HotNews” remarcă faptul că “O brigadă blindată americană va fi amplasată permanent în Europa de Est începând cu februarie 2017”, iar “Jurnalul Naţional” scrie despre cazul “cântăreţul de muzică hip-hop Ion Cătălin Ştefan, membru al trupei Paraziţii, cunoscut sub numele de Cheloo, care va fi cercetat în libertate sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de procurorii DIICOT de consum de droguri”.

“Ziarul Financiar” consemnează o nouă declaraţie şoc a ministrului agriculturii, Achim Irimescu: „În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare. România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“.

„Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, spune ministrul Irimescu, în­tr-un interviu pentru ZF.

Acelaşi subiect este abordat şi de “Wall Street”, care titrează “Un român aruncă 86 kg de alimente anual. Ce fac marii retaileri cu produsele în curs de expirare?”. Răspunsul? “Ramane o nebuloasa cantitatea de produse aruncate de fiecare mare retailer din Romania. Cert este ca fiecare din cei chestionati de wall-street.ro tinde spre ideal: zero waste (risipa alimentara 0). In schimb, actuala propunere de lege privind risipa alimentara ar putea incuraja “traficul cu alimente aflate in aproprierea termenului de expirare”.

“Gazeta Sporturilor” scrie despre “Finalul meciului de la Severin, care a fost unul incendiar. Săpunaru și Ropotan au fost în centrul evenimentelor, având conflicte cu fanii steliști din tribună. Steaua s-a impus cu 1-0 în meciul cu Pandurii, prin penalty-ul făcut de Hora și transformat de Stanciu. Săpunaru a reacționat nervos imediat, scoțându-și tricoul, dând cu el de pământ și contestând vehement decizia lui Marius Avram”. 

Acelaşi meci este comentat şi de “Prosport“, dar din alt unghi: “Hora erorilor. Steaua e noul lider al Ligii 1 după 1-0 cu Pandurii, la Severin. Ioan Hora a comis henţ în careu, Mrzljak a fost eliminat în prima repriză”.

“Libertatea” scrie despre o “Răsturnare spectaculoasă de situație în cazul lui Cheloo! Ce au descoperit de fapt anchetatorii” şi detaliază: “la perchezițiile făcute azi dimineață acasă la Cheloo s-au găsit doar…15 grame de canabis! O cantitate care, dacă nu este coroborată cu probe solide care să demonstreze că hip-hopper-ul este traficant îl poate plasa pe acesta doar în zona consumatorilor! În această situație, artistul ar putea fi încadrat doar la ”deținere de droguri pentru consum”, infracțiune mult mai lejeră pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani sau cu amendă. ”Practica spune că în astfel de situații, dacă e vorba doar de consum și nu de trafic de stupefiante, se renunță la urmărirea penală și se aplică munca în folosul comunității”, au dezvăluit surse judiciare.

“Click” scrie “Manuela Fedorca s-a retras din lumina reflectoarelor şi are o viaţă personală intensă. Este o mămică de nota zece, însă la capitolul amor nu stă bine deloc. Singurul bărbat care revine mereu în viaţa ei este Sanchi, care a trăit cinci ani cu Luminiţa Anghel”.

Despre o altă relaţie controversată în showbiz scrie şi “Cancan“: “Avem imagini cu intimităţile dintre Florin SALAM şi exotica dansatoare Cristina. Miss Piranda + Salam: aventură sau relaţie?”. Mai precis, scrie ziarul, “la doar câteva ore după parastasul de 7 ani al Fănicăi, fosta lui soţie, Florin Salam şi-a lăsat singură mama noului copil şi a plecat în Italia cu dansatoarea lui.  Nebunie pe sistem turbo, nu alta! Dar turbo pe kerosen, cu avionul adică, că diesel-ul poluează şi nu prea bagă viteză”.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă