17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Direcţia e un abator de poliţişti

REVISTA PRESEI. Direcţia e un abator de poliţişti

Ziarele de vineri scriu despre controalele la comandă din structurile MAI, cazul solistului Cheloo, dar şi despre cele mai atractive dobânzi la băncile româneşti.

“Adevărul” publică dezvăluirile unui fost ofiţer al Direcţiei Control Intern din cadrul Poliţiei Române, care rupe tăcerea: „Direcţia e un abator de poliţişti“. Sub protecţia anonimatului, el a mărturisit cum se fac controalele în structurile Ministerului de Interne şi cum sunt reduşi la tăcere poliţiştii incomozi. El spune că acţiunile de verificare ordonate de mai marii din Poliţia Română sunt dispuse doar pentru a arăta că în serviciile verificate „se întâmplă ceva“. „Cei care conduc această direcţie nu au experienţă în control, singurul lor merit fiind obedienţa faţă de şefi”, arată fostul ofiţer care, în urmă cu puţin timp, a decis să plece de tot din sistem. Dezvăluirile vin în contextul în care poliţiştii Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei au fost ţinta mai multor controale, după ce au instrumentat dosarul „Girofarul“, care a pus, practic, capăt carierei lui Gabriel Oprea în fruntea Ministerului de Interne.

“Gândul” anunţă că “După ce instanţa a oprit proiectul, Consiliul Judeţean Suceava forţează o soluţie pentru terminarea gropii de gunoi din vârful muntelui. „Dacă eşuează, problema va fi gravă”. “Consiliul Judeţean Suceava a găsit soluţia pentru a termina depozitul ecologic de gunoi din Pasul Mestecăniş, după ce instanţa a blocat proiectul, printr-o hotărâre definitivă. După ce Curtea de Apel Cluj a decis anularea hotărârii de Consiliu Local prin care se dădea în administrarea Consiliului Judeţean Suceava un teren de nouă hectare pentru construirea gropii de gunoi, instituţia condusă de pesedistul Cătălin Nechifor vrea să devină proprietarul terenului în cauză pentru a termina proiectul” – scrie ziarul.

“Evenimentul Zilei” citează o serie de declaraţii făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu într-o emisiune televizată, care a spus că “Redactiile sunt ALIMENTATE direct de procurori”. Fostul preşedinte a declarat că Florin Ghiulbenghian este dirijat de cineva împotriva lui Daniel Morar, iar faptul că numele şefului PMP este implicat în câteva denunţuri este doar un efect lateral al acţiunii acestuia. Traian Băsescu a mai declarat că dacă Flori Ghiulbenghian ar fi făcut denunţurile la insistenţele unui procuror, acel procuror ar trebui dat afară din DNA, pentru faptul că a compromis instituţia. Totodată, fostul preşedinte a vorbit şi despre numeroasele cereri ale DNA de încuviinţare a arestării preventive pentru mai mulţi parlamentari, argumentând că nu există în Europa vreo ţară care să ceară această măsură.

Cotidianul” scrie despre “Generația tânără de politicieni, în pragul falimentului”, în contextul ultimei reţineri spectaculoase a DNA care a vizat-o pe Lia Olguţa Vasilescu.

HotNews” analizează decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care a aprobat pe ultima suta de metri din acest mandat construirea unui bloc cu parter si 5 etaje pe strada Mantuleasa. Pe acest teren s-a aflat scoala unde a invatat Mircea Eliade, demolata in 2002.

“Ziarul Financiar” inventariază cele mai bune dobânzi la ora actuală: “Am 5.000 de lei şi vreau să îi depun un an la bancă. Care ar fi cea mai ‘profitabilă’ alegere?”

Wall Street” se ocupă, în schimb, de preţturile de la locuinţe şi constată că exist[ “Apartamente ieftine în Capitală: după avântul de la început de an, ce cartiere au încă preţuri rezonabile”. Ziarul detaliază: “Media preturilor minime de tranzactionare pentru apartamentele vechi din Capitala a depasit nivelul de 1.500 de euro pe metru patrat util, in primul trimestru din 2016, conform analizei realizate de HomeFinders, iar Dorobanti-Beller este zona unde in prezent se tranzactioneaza cele mai scumpe apartamente. Aici, pretul minim pe metru patrat util este de 1.552 de euro la patru camere, 1.574 de euro la doua camere, iar la trei camere ajunge la 1.597 de euro”.

“Gazeta Sporturilor” observă că Hagi a explodat după 1-1 cu ASA: “Ne lipsește calitatea! Jucătorii cu experiență nu vor performanță”. ASA Tg. Mureș și Viitorul au terminat la egalitate, 1-1, după ce mureșenii au marcat golul egalizator în minutul 87. 

Gică Hagi a comentat meciul și a criticat jocul elevilor săi, declarându-se nemulțumit în special de jucătorii cu experiență: “Da, sunt supărat. Când nu vrei să joci și nu vrei să câștigi, asta se întâmplă. Am avut controlul meciului și ne-am impus jocul. Din păcate, suferim în ultimii 30 de metri. Ducem mingea bine până acolo, dar ne lipsește calitatea și nu avem jucători care să decidă. După ce am dat gol și aveam un om în plus, trebuia să controlăm meciul. Din păcate, jucătorii se mulțumesc cu puțin”.

Prosport” publică un interviu cu fotbalistul naţionalei Hoban, căruia îi face o caracterizare telegrafică: “Profil: Terminator. Altfel zis: Recuperator. Nume de cod: Ovidiu. Motto: Nu mă retrag, nu capitulez. Genul acţiunii: acţiune. Dacă n-ar fi fost fotbalist: ar fi fost maratonist. Dacă n-ar fi fost maratonist: tot ar fi alergat. Şi dacă n-ar fi alergat: ar fi menţinut un ritm ridicat în toate acţiunile pe care le desfăşoară în viaţa de zi cu zi. Ovidiu Hoban joacă la Hapoel Beer Sheva în Israel, iar în meciul cu Spania de la Cluj (0-0) a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren”.

“Libertatea” se ocupă în continuare de cazul lui Cheloo şi titrează “L-au făcut din ”afacerist”, navetist! Suspect de trafic de droguri, Cheloo va bate săptămânal ruta Breaza-București pentru a da ochii cu polițiștii”. “Anchetat pentru implicarea într-o rețea de traficanți de droguri, Cătălin Ștefan Ion, alias Cheloo, a scăpat, cel puțin deocamdată, ieftin din toată povestea cu iz de canabis. După ce l-au anchetat câteva ore ca să afle care îi era rolul în afacerea cu stupefiante, procurorii DIICOT prahoveni au decis că artistul poate fi cercetat în libertate”.  

În schimb, “Click” a aflat ce salariu uriaş primeşte Cheloo ca să râdă la Antena 1: “E plătit cu 10.000 de euro ca să facă parte din juriul emisinii „iUmor” şi, în ciuda problemelor de imagine pe care le-a adus, Cheloo, cercetat acum sub control judiciar, rămâne angajatul postului de televiziune.

“Cancan” publică imagini uluitoare cu directoarea de grădiniţă acuzată de maltratarea unor copii. “Am filmat-o la shaorma, cu zâmbetul până la urechi, înainte să fie reţinută!”. Viaţa Ioanei Neagu, directoarea grădiniţei Flipper din Cotroceni, care este acuzată că ar fi agresat fizic mai mulţi copii, pare să nu se fi schimbat prea mult de când faptele sale odioase au ieşit la iveală. În ziua în care a fost reţinută, CANCAN.ro a filmat-o, pas cu pas, pe femeia pe care întreaga Românie o condamnă pentru maltratarea micuţilor.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă