10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Războiul tranzacționiștilor în PSD

REVISTA PRESEI. Războiul tranzacționiștilor în PSD

Ziarele de marţi scriu despre scandalul de la Opera Naţională, despre războiul din PSD, dar şi despre otrăvurile de pe grătarul de 1 Mai.

“Adevărul” titrează “SCANDALOS Alina Cojocaru şi Johan Kobborg nu mai au voie să intre în Opera Naţională Bucureşti” şi scrie că “Balerina Alina Cojocaru şi Johan Kobborg, director artistic al trupei de balet de la Opera Naţională Bucureşti, se regăsesc pe o listă a persoanelor non grata în instituţie. Astfel, potrivit documentului semnat de directorul de Resurse Umane al ONB şi trimis către biroul de pază al instituţiei, cei doi artişti nu mai au voie să intre în clădire începând din 25 aprilie”. 

“Gândul” se întreabă “De ce îi lasă pe profesori nervii?” şi caută “câteva explicaţii şi soluţii la un fenomen din şcoala românească: cadrele didactice surprinse în timp ce îşi insultă şi ameninţă elevii la clasă au încetat să mai reprezinte un fenomen izolat. Înregistraţi fie cu ajutorul telefonului mobil, al camerei de supraveghere sau al reportofonului, dascălii au scandalizat opinia publică prin practicile pe care le aplică în dialogul cu şcolarii. Cum s-a ajuns aici? Înainte de toate, trebuie precizat că Ministerul Educaţiei nu dispune de o statistică privind recurenţa acestor situaţii, în unităţile de învăţământ.

Potrivit psihologilor, “mulţi dintre profesorii care ajung să apeleze la astfel de tehnici de predare nu stăpânesc alte căi de a reacţiona în interacţiunea cu clasa şi resimt pierderea autorităţii pe care o deţineau cândva. Astfel de reacţii violente ascund, potrivit acestora, frustrări, incapacitatea de a lucra cu copiii, temeri, probleme ce ţin de viaţa personală”. Ce ar fi de făcut? Deputaţii contactaţi de Gândul consideră că “ar trebui introdusă o evaluare lunară a cadrelor didactice, care să preîntâmpine astfel de cazuri, dar şi o înăsprire a sancţiunilor pentru orice fel de abatere disciplinară în şcoli”.

Sub titlul “Războiul tranzacționiștilor în PSD”, editorialistul Ion Cristoiu scrie în “Evenimentul Zilei” că “De la Războiul din timpul şefiei lui Klaus Iohannis – război pornit de Klaus Iohannis – se va ajunge în scurt timp, trecînd prin faza Partid friendly faţă de Preşedinte, în etapa Partid supus Preşedintelui, al doilea Partid al Meu, a lui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea a tranzacționat cu Klaus Iohannis pentru a fi șeful PSD, deși Procesul de la ÎCCJ  se constituia într-o mare vulnerabilitate. A venit însă un tranzacționist mai puțin pretențios: Valeriu Zgonea. Acesta oferă mult mai mult și la un tarif mult mai mic. Pînă cînd și lui îi va lua locul altcineva. Asta deoarece lideri PSD, ca și alți lideri politici din România tranzacționistă, nu înțeleg că  sunt anumite lucruri care nu se tranzacționează fără riscuri. Da, în PSD e război. E războiul tranzacționiștilor!”.

“Jurnalul Naţional” scrie despre ironia făcută de Victor Ponta, care a afirmat, luni, la Parlament, că s-a referit la Lucian Isar atunci când a vorbit de existența unui ”acoperit” în fostul său guvern. 

Cotidianul” publică o serie de comentarii ale cititorilor la articolul “Justiţia candidaţilor condamnaţi – O superficialitate cruntă în analiza dosarelor de candidatură”, iar Hotnews” ne aminteşte că “salariul minim brut pe economie va creste de la de la 1.050 de lei pe luna la 1.250 de lei, incepand de duminica, 1 mai 2016. Majorarea salariului minim brut cu 19%, care va intra in vigoare de la sfarsitul acestei saptamani, trebuie inregistrata, de catre angajatori, in sistemul electronic REVISAL”. 

“Ziarul Financiar” analizează cele mai recente provocări pentru guvern şi scrie că “Aparent nu ar fi nimic în comun între insolvenţa producătorilor de energie pe bază de cărbune, necalificarea echipei de gimnastică la Olimpiadă, scandalul de la Operă şi dificultăţile financiare ale Televiziunii Române care au dus la excluderea din Eurovision. Sunt doar patru cazuri care s-au suprapus în ultimele două săptămâni ca nişte electroşocuri. Însă, observând reacţiile celor chemaţi să administreze aceste crize, nu poţi să nu constaţi incoerenţa, detaşarea până la indiferenţă şi ridicatul din umeri la cel mai înalt nivel. În condiţiile în care de patru ani România este pe creştere economică substanţială, salariile cresc, taxele scad şi bugetul de care dispune ţara este cu 10% mai mare în valoare absolută decât în 2012, iată că vin aceste duşuri reci să ne amintească ceva: România este o ţară vădit incapabilă să administreze bunuri publice cu grad înalt de eficienţă.

Wall Street” prezintă povestea de succes a unei tinere care a lasat tocurile pentru cizmele de santier si conduce acum un business de 13 mil. euro: “La 31 de ani, a detinut pozitii de top management in cadrul mai multor branduri de fashion, printre care Koton, GAP sau BSB. In prezent, conduce operatiunile din Romania ale retailerului polonez LPP, care detine marcile Reserved, Cropp, House, Mohito si Sinsay, si a reusit ca in doi ani sa dubleze business-ul local. Alina Bistreanu considera ca reusitele sale se datoreaza pasiunii cu care realizeaza lucrurile, inclusiv deplasarile pe santier, unde viziteaza lucrarile de constructie ale magazinelor pe care se pregateste sa le inaugureze”.

“Gazeta Sporturilor” titrează “Şumudică a făcut show la declarații după 4-1 cu ASA! Răspunsuri pentru Duckadam, Reghecampf și Hagi: “Noi nu avem probleme cu tot felul de substanțe!”, iar Prosport” crede că “Mission complete! Astra a mitraliat ASA, cum a cerut Şumudică şi mai are nevoie de un egal, fără egal în istoria sa”. 

“Libertatea” scrie despre “Otrăvuri pe grătarul de 1 Mai! Mici cu nitraţi, monoglutamat de sodiu și carmin” şi detaliază: “Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 de tipuri de mititei, în vederea realizării unui studiu referitor la coținutul acestor produse tradiţionale la potențialele lor efecte asupra sănătății. Ce au aflat… nu miroase a bine.

APC a realizat şi un top 10 al mititeilor analizaţi, după conţinutul de carne: în fruntea topului se află un produs cu 90% carne, iar la coadă – unul cu 61,5% carne. Atenţie mare la etichetă, aşadar, când îi cumpărăm! Cu atât mai mult cu cât unii producători nu menţionează, pe etichetă, tocmai acest ingredient de bază: la 28% dintre produsele analizate nu se specifică conţinutul de carne, fapt ce contravine prevederilor legale aplicabile etichetării produselor”.

“Click” observă că “Alinei Borcea i s-a umplut paharul! Actuala soţie a omului de afaceri închis la Jilava a plecat în urmă cu o lună în America, împreună cu cei doi copii, însă a luat foc când a aflat că rivala Pelinel s-ar fi mutat în vila din Pipera”. „Şi la Boureanu a venit în casa unde el a stat cu fosta soţie, acum vrea să se mute în casa mea. Valentina Pelinel nu a fost în stare să-şi facă o casă, stă şi pândeşte şi vrea casele construite şi muncite de altele. Asta este Pelinel. Vânează averi”, a declarat Alina Borcea, în exclusivitate pentru Click!

“Cancan” titrează “Celebru candidat la Primărie, filmat în timp ce se săruta cu un bărbat!” şi promite dezvăluiri incendiare.

 

 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă