8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Premierul care spune că țara sa este "captivă"

REVISTA PRESEI. Premierul care spune că țara sa este “captivă”

Ziarele de vineri scriu despre demnitarii vizaţi de o anchetă DNA disjunsă din dosarul în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată, dar şi despre efectele promulgării legii dării în plată. 

“Adevărul” prezintă “STENOGRAME Boc, Pogea, Videanu, Sârbu, Puşcaş şi Geoană, vizaţi de o anchetă DNA disjunsă din dosarul în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată” şi scrie că Este vorba de demnitari care au fost implicaţi în circuitul proiectului de Hotărâre de Guvern sau în demersurile pentru susţinerea actului normativ privind acordarea de subvenţii la achiziţia de îngrăşăminte din producţia internă, act normativ care ar fi fost profitabil pentru afacerile grupului Intergaro şi i-ar fi adus venituri lui Ioan Niculae de câteva sute de milioane de euro”.

“Gândul” titrează “Iohannis i-a chemat pe Kovesi şi Ungureanu să se împace la Cotroceni” şi constată că “Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a răspuns acuzaţiilor şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a spus că procurorii anticorupţie nu au primit nicio sesizare din partea acestui serviciu secret, privind fapte de corupţie. SIE arată că „nu monitorizează cetăţenii români aflaţi în străinătate, această practică fiind una specifică fostei Securităţi”. SIE explică de asemenea că un serviciu de spionaj nu poate obţine „legal” documente sau date despre conturi şi transferuri bancare din străinătate, iar când acestea sunt obţinute, ele nu pot fi folosite ca probe în instanţă, fiind obţinute practic prin spionaj. SIE mai arată că în 2015-2016, a primit 30 de solicitări de la SRI şi MAI pentru verificarea unor probleme punctuale, dar niciuna de la DNA”.

“Evenimentul Zilei” îl citează pe fostul preşedinte Traian Băsescu care a caracterizat PSD ca fiind o mașinărie de furat voturi şi care a declarat că “Nu am dubii că Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofieri acoperiți, însă nu am cum să dovedesc. Vreau să fac următoarea precizare: în mod categoric ei nu au mai fost ofițeri acoperiți după ce au devenit membri ai parlamentului. Serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un judecător, un parlamentar. Ar însemna să încalce legea, ceea ce nu au făcut cât timp am fost eu la Cotroceni. Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă. De regulă, acești oameni sunt folosiți în teatre de război. Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Ei sunt agenți de agenți de influență, sunt invitați la discuții la SRI sau SIE. Li se explică diverse lucruri și le promovează în presă. Serviciile nu se luptă așa, ci pe tăcute”.

Tot despre declaraţiile fostului preşedinte Băsescu scrie şi “Jurnalul Naţional”, care reţine afirmaţia că “În cazul în care CCR va decide alegeri în două tururi, avantajate ar fi PNL şi partidele mici”. 

Sub titlul “Premierul care spune că țara sa este ‘captivă'”. “Cotidianul” scrie că “Republica Moldova este captivă. O spune chiar premierul Pavel Filip, care însă crede că ţara este ţinută în captivitate de cu totul altcineva decât oligarhul Vladimir Plahotniuc, aşa cum o spun de la protestatarii de rând până la liderii de opinie şi oficialii internaţionali, scrie Jurnal.md. Or, potrivit lui Filip anume cei care cheamă lumea în stradă ţin ţara în captivitate”.

Hotnews” crede că “Promulgarea legii darii in plata adanceste fractura dintre clienti si bancheri. Ultimii sunt dezamagiti de Iohannis, in timp ce primii acuza doi comisari europeni ca tin partea bancilor, nu a consumatorilor”, iar “Ziarul Financiar” ne anunţă că “Legea dării în plată a fost publicată în Monitorul Oficial. Pe 13 mai primul debitor cu probleme la plata creditului imobiliar se poate prezenta la bancă”.

Wall Street” anunţă “Speed dating cu antreprenori: sfaturi din toate colturile lumii care iti pot schimba viata” şi detaliază “Sala este una mare, de peste 60 de locuri. Pe fiecare masuta este cate un nume – poti intui ca sunt din toate tarile Europei, si nu numai. Sunt invitat sa iau loc in fata primului si, timp de doar 4 minute, trebuie “sa smulg” informatii relevante de la unii dintre cei mai sclipitori (si tineri) antreprenori. Prezenti in cadrul Innoveit 2016, la care WALL-STREET a avut exclusivitate pe Romania, antreprenorii “s-au batut” in idei si prezentari ce variaza de la sisteme informatice digitale, pana la solutii pentru un transport mai sigur sau uscatoare ecologice”.

“Gazeta Sporturilor” prezintă “Dezvăluiri de la negocierile Rednic – Negoiță: “Sunt ceva probleme”, iar Prosport” lansează o întrebare “A avut Reghecampf un as în mânecă şi n-a ştiut să-l folosească? Jucătorul despre care mulţi spun că ar fi meritat mai multă atenţie. Ce cifre are?”.

“Libertatea” scrie despre ”Omul-bormașină”, care nu a scăpat de neajunsuri nici cu ajutorul lui Măruță! “Sărăcia l-a gonit în Italia”: “A plecat din sărăcie, de la un orfelinat din Tulcea, a ajuns cunoscut întregii țări și, după câțiva ani de celebritate, s-a reîntors la de unde a plecat. Tudorel Popa, vedeta emisiunii ”Românii au talent” s-a îmbarcat către Italia, să lucreze la un magazin cu produse românești”.

“Click” constată că “Necazurile se ţin lanţ pentru Adrian Mutu!”: “La o lună după ce Alexandra Dinu l-a dat în judecată pentru neplata pensiei alimentare, fotbalistul a dat cu stângu-n dreptu’ şi la echipa de club, ASA Târgu Mureş, unde ar fi pe făraş. Astfel, Mutu ar putea rămâne şi fără salariul pe care judecătorii îi puseseră poprire”.

“Cancan” prezintă “prima imagine cu ucigaşul de pe Calea Victoriei în cătuşe” şi scrie că “Tiberiu Crâmpei, criminalul de pe Calea Victoriei care şi-a omorât joi dimineaţa fosta iubită, a fost prins de poliţişti”.

 

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă