15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum se mai piaptănă cântăreaţa cheală, domnule Preşedinte?

REVISTA PRESEI. Cum se mai piaptănă cântăreaţa cheală, domnule Preşedinte?

Ziarele de vineri scriu despre reîntorcerea fostului premier Ponta în Parlament, dar şi despre declaraţia de presă a preşedintelui Iohannis. 

Adevărul titrează “Ponta se întoarce şi aduce cu el şi lupta anti-Justiţie. Ce legi-surpriză pregăteşte PSD în Parlament” şi scrie că “Victor Ponta îşi doreşte să preia funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor cu scopul de a debloca proiectele legislative de modificare a legislaţiei penale, care zac în acest moment în sertarele Parlamentului. Astfel, Ponta ar câştiga simpatia liderilor PSD din teritoriu, supăraţi că partidul i-a lăsat pe mâna Justiţiei, şi ar fi o răzbunare personală pe DNA”.

Sub titlul “Cum se mai piaptănă cântăreaţa cheală, domnule Preşedinte?”, Lelia Munteanu scrie în Gândul că “Preşedintele e punctual. Nu e de colo să fii punctual. Am mai cunoscut câţiva oameni punctuali. Însă nici unul n-a dorit să ajungă preşedinte. În trei minute şi jumătate, Iohannis a reuşit să ne dea o mulţime de informaţii interesante: Vin alegerile locale. Alegerile au loc din patru în patru ani. Trebuie să fim atenţi pe cine alegem. Autorităţile sunt chemate să organizeze o campanie electorală curată. În alegeri se vor confrunta oameni şi partide. Nu toate partidele sunt la fel, nu toţi oamenii sunt la fel. Nu toate alegerile sunt la fel. “Ce bizar, ce ciudat şi ce coincidenţă!”. Declaraţia Preşedintelui mi-a amintit prima replică din antipiesa lui Ionesco”. 

Cotidianul se întreabă “Unde s-au dus 90% din creditele ce au împovărat Grecia pentru o generație” şi constată că “Doar 5% din împrumutul internațional contractat de Grecia a fost folosit pentru repornirea economiei. Restul a fost folosit pentru a plăti datoriile la creditorii privați, adică pentru bănci. Sub 10 miliarde de euro din cele peste 200 de miliarde de euro din primele două împrumuturi acordate de creditorii internaționali au ajuns în posesia statului elen, arată un studiu al European School of Management and Technology”.

Şi Jurnalul Naţional remarcă îndemnul preşedintelui Iohannis: “Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat românilor să meargă la vot pe 5 iunie şi a arătat că este important ca aceştia să analizeze din ce partid vin candidaţii, în contextul în care unele formaţiuni “mimează” reforma internă”.

Ion Cristoiu, în Evenimentul Zilei, constată că “România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize postdecembriste: Criza de încredere în Sistemul de Sănătate. Klaus Iohannis se preocupă de victoria candidaților PNL la Locale!”. Editorialistul se întreabă “De ce a ţinut Declaraţia de presă? Cum de ce? Ca să ne spună că trebuie să votăm candidații PNL la Locale. Fireşte, noi sîntem gata să votăm PNL, partidul candidaţilor cinstiţi cum ne-a zis Klaus Iohannis. Se ridică însă o problemă. Ca să votăm PNL trebuie să fim vii. Ori aşa cum stau treburile în Sănătate, s-ar putea ca pînă la 5 iunie 2016, ziua, votului să fim morţi!”.

HotNews scerie că “Premierul Ciolos a trimis Corpul de control in doua controale majore la Ministerul Sanatatii: unul va verifica modul in care ministerul a controlat dezinfectantii Hexi Pharma, al doilea – la comisia de biocid a ministerului. Cele doua controale vin pe fondul indoielilor exprimate de medici, ziaristi si membri ai societatii civile fata de modul in care Ministerul Sanatatii a gestionat criza dezinfectantilor”.

Ziarul Financiar ne anunţă “Ce se întâmplă în birourile bancherilor: investitori misterioşi împrumută guverne din Europa cu sute de milioane de euro pe 100 de ani. Întâi a fost Irlanda, acum este Belgia şi urmează alte state”, iar Wall Street inventariază “Ce investitii au facut in ultimii ani cele mai mari spitale din tara”.

Gazeta Sporturilor scrie despre faptul că “Mircea Rednic a anunțat că nu s-a înțeles cu Ionuț Negoiță și că nu va mai continua din sezonul viitor la Dinamo. Pe lista lui Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, se află Cosmin Contra, fost jucător al formației alb-roșie. Fostul fundaș a vorbit despre posibilitatea de o antrena pe Dinamo și a spus că nu ar refuza o eventuală ofertă”, iar ProSport titrează “Şumudică s-a înţeles cu Săpunaru! Doar o condiţie mai trebuie îndeplinită şi Astra face transferul după EURO 2016”.

Libertatea anunţă că “Ilinca Vandici este una dintre vedetele care, în mod inexplicabil, au cam avut ghinion în dragoste. Cu toate că e şi frumoasă, şi… devreme acasă, poveştile ei de amor nu s-au finalizat la altar, aşa că prezentatoarea Kanal D nu a reuşit până acum să aibă ce şi-a dorit: un soţ şi copii. Cu noul iubit, fotbalistul Cătălin Ţîră, pare să fi tras însă lozul câştigător. Cel puţin, ea aşa crede”.

Click descoperă “Scene de sex explicite în manualele școlare ale elevilor de clasa a-9-a”, în vreme ce Cancan titrează misterios “MILF-eta + Brigada ”Secţia 19” + milionarul: L-au umilit pe ”Regele” pornografiei!”

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă