10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un important medic pediatru trage un alt semnal de alarmă:...

REVISTA PRESEI. Un important medic pediatru trage un alt semnal de alarmă: Faceți, vă rog, teste și la medicamente!

Ziarele de joi scriu despre un alt posibil scandal în sănătate, cel al medicamentelor generice, dar şi despre culisele implicării SRI în scandalul dezinfectanţilor.

Adevărul titrează “Un primar necăjit: „Am avut trei jeep-uri nou-nouţe şi am rămas cu un Touareg care troncăne din toate încheieturile“ şi detaliază “Un om de afaceri bucureştean a vrut să se joace de-a primarul în comuna unde îşi construise o casă de vacanţă. Ce a urmat este o poveste incredibilă despre îngâmfarea prostească a românului îmbogăţit peste noapte şi inconştienţa cu care electoratul rural îşi alege conducătorii. La Hulubeşti, în judeţul Dâmboviţa, primarul coboară din jeep, cu ochelari de soare la ochi, şi trage cu pistolul pentru a-şi pune la punct adversarii. Adrian Chiriţă (46 de ani, membru PNL) conduce comuna din 2008, când a făcut pariu cu prietenii de pahar că poate câştiga primăria fără probleme”. 

Sub titlul “Trei promisiuni pe care niciun primar din Bucureşti nu le-a îndeplinit” Gândul comentează “În urmă cu patru ani, le promiteau bucureştenilor sectoare de nota zece. Reabilitarea termică a tuturor blocurilor, strângerea câinilor fără stăpân de pe străzi şi creşterea suprafeţelor de spaţii verzi sunt cel puţin trei promisiuni avansate de fiecare aspirant la fotoliul de primar în Bucureşti, în campania electorală din 2012, care nu au fost duse la îndeplinire. Între timp, mandatele unora dintre ei le-au fost întrerupte de vizitele la DNA, iar rapoartele Curţii de Conturi au scos la iveală cum au risipit banul public, prin fundamentări necorespunzătoare a investiţiilor, depăşirea standardelor de cost şi nu numai”.

Jurnalul Naţional citează un medic pediatru care trage un semnal de alarmă “Faceți, vă rog, teste și la medicamente!” şi detaliază “Un alt scandal e pe cale să izbucnească în Sănătate, după ce Guvernul a confirmat astazi că substanțele dezinfectante sunt, într-adevăr, diluate chiar si de zece ori, potrivit rezultatelor primite de la ICECHIM”.

“Sunt șocat. Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap pana în picioare cu aceste substanțe. Acum îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil! Și mă gandesc la un singur lucru. Aș fi salvat mai mulți copii. Mult mai mulți! Nu-mi vine să cred. Acum înțeleg. Știți, la noi la ATI vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în Germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacterii. Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză”, a explicat medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie.

În Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu crede că “Până la proba contrarie, în Scandalul Dezinfectanților SRI minte. N-a trimis nici o informare!” şi explică “Întrebarea ştia SRI despre corupția din spatele problemelor de calitate ale dezinfectanților și dacă da, a informat DNA? rămîne fără răspuns. Ca și întrebarea Cine a pus la cale criminala Diversiune cu teroriștii din decembrie 1989? 

În privința realității din spitale, SRI răspunde că știa. Ar fi fost ciudat să răspundă că nu. Una dintre misiunile constituționale ale SRI e să se informeze în privința unor amenințări la siguranța națională. O situație precum cea a spitalelor care omoară oameni cu zile din cauza dezinfectanților falsificați trebuia știută de SRI. SRI are în astfel de cazuri obligația să informeze beneficiarii – autoritățile responsabile de Sistemul public de Sănătate. Din răspuns rezultă că SRI a informat în neștire beneficiarii. Care beneficiari – se deduce automat – n-au făcut nimic pentru a stopa dezastrul din Sistemul de Sănătate provocat de dezinfectanții de proastă calitate.

Desigur, întrebarea ivită imediat e următoarea: Dacă a văzut că timp de cinci ani nimeni nu  ia nici o măsură, ce a întreprins SRI pentru a stopa totuși dezastrul care aduce atingere siguranței naționale?”.

Cotidianul constată că “Scutul antirachetă și oficialii SUA sosiți la București irită Moscova – O reacție a Rusiei care confirmă noua postură a României”, iar Hotnewsscrie despre “Dosarul Rompetrol. DIICOT ii acuza pe Isarescu, Nastase si alti inalti demnitari ca au facut jocurile grupului infractional al lui Patriciu. Plus: Guvernul a apelat la SIE pentru a gasi o banca potrivita”.

Ziarul Financiar remarcă faptul că “La doi ani de la lansare, fondul de hedging al ginerelui lui Hillary Clinton, Marc Mezvinsky, va fi închis după ce acesta şi-a pierdut aproape 90% din valoare, potrivit unor surse citate de The New York Times. Fondul s-a vrut a fi un pariu pe revenirea economică a Greciei. Mezvinsky este trecut prin şcoala Goldman Sachs. Vehiculul de investiţii Eaglevale Hellenic Opportunity atrăsese 25 milioane de euro de la investitori pentru achiziţii de acţiuni ban­care şi obligaţiuni guvernamentale greceşti”.

Wall Street prezintă o nouă poveste de succes “Isi dorea sa fie avocat, dar simtea ca rezulatele muncii sale vor veni tarziu si rabdarea nu este punctul sau forte. Catalin Ionescu are 23 de ani, urmeaza cursurile unei facultati de informatica in Marea Britanie, a lucrat pentru Amazon, iar in prezent este programator intr-o companie cu sediul in Silicon Valley, care ii ofera un salariu de 60.000 de dolari in primul an. In Romania s-ar intoarce doar pentru a-si deschide o companie, insa il sperie birocratia din tara noastra”.

Gazeta Sporturilor ne anunţă că “Mircea Sandu critică actuala conducere a FRF după concedierea staff-ului medical al naționalei: “E o batjocură”, iar Prosport scrie că “Kim Rasmussen nu va continua pe banca tehnică la CSM Bucureşti începând din sezonul următor, toate drumurile lui ducând către… Budapesta. Acolo a cucerit Liga Campionilor cu formaţia bucureşteană, acolo îşi va continua activitatea, în proporţie de 99%, la naţionala Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre faptul că Rasmussen va rămâne în Capitala Ungariei. Discuţiile au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor, au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, una dintre cele mai importante personaje ale Federaţiei Ungare”. 

Click scrie “Valentina Pelinel a renunţat încă dinainte de a rămâne însărcinată la pretenţiile financiare pe care le au alte femei din viaţa lui Cristi Borcea. Fotomodelul ar fi fost de acord cu un act de donaţie pentru a se putea insemina cu sperma fostului şef dinamovist, care îl scapă de orice obligaţie pe viitorul tătic. Valentina Pelinel (35 de ani) e pe ultima sută de metri cu sarcina. Aflată deja în nouă luni, blonda e pregătită să-şi aducă pe lume băieţelul, pe care şi l-a dorit nespus de mult. Şi îl va creşte singură, fără tată, cel puţin o bună bucată de vreme”.  

Libertatea titrează “Iubărețul Țociu nu se potolește nici la 54 de ani. Escapadă ROMAntică alături de o amantă nouă!”, iar Cancan ne anunţă că “Fiica cea mică a lui VADIM TUDOR, îndrăgostită peste cap de musculosul care a răpit-o!”.

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă