19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Unii cumpără rafinării, alții fac eforturi să plece în concediu

REVISTA PRESEI. Unii cumpără rafinării, alții fac eforturi să plece în concediu

Ziarul Adevărul explică “în ce condiții vor prelua chinezii de la CEFC Energy grupul Rompetrol”.

Chinezii de la CEFC Energy vor prelua fostul grup Rompetrol, actualmente numit KMG International, asumându-şi toate obligaţiile acestuia faţă de statul român, inclusiv constituirea fondului de investiţii de un miliard de dolari. Azamat Zhangulov, vicepreşedinte senior al KMG International, afirma recent că noul dosar Rompetrol deschis de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) nu va afecta „în mod normal“ tranzacţia cu grupul chinez CEFC.

Evenimentul Zilei prezintă un top al firmelor producătoare de dezinfectanți “care au câștigat contracte grase” cu statul român. Hexi Pharma este lider dar Intercoop, Al Carina și Fibro Trade vin puternic din urmă.

Ziarul Cotidianul prezintă reacții după audierea ministrului Fondurior Europene, Cristian Ghinea, la Comisia de Fonduri Europene a Camerei Deputaților. Ghinea ar fi declarat la audiere că îi e frică să organizeze licitații, ca să nu fie fraudate.

Replica i-a dat-o, pe Facebook, fostul premier Victor Ponta: 

“Deci nu facem sisteme informatice (pierzând miliarde de euro bani europeni) de frică să nu fraudeze licitațiile firmele de IT?!  Păi atunci să nu mai mergem cu genți sau portofele la noi pe stradă să nu le fure un hoț? Să nu mai producem și vindem benzină ca să nu se înțepe cineva în conductă!? Să nu mai construim spitale ca să nu șterpelească cineva cărămizile sau sacii de ciment?! Să nu mai aibă băncile bani cash ca să nu fie vreun jaf armat? Păi nu tu faci licitația, nu ești în stare să o faci bine să nu fie fraudată? Dacă e ceva ilegal nu ai DNA să îi prindă pe ăia?! Daca toate firmele de IT din România fraudează licitații de ce vor să lucreze cu ei toate multinaționalele?!”, întreabă Ponta.

Ziarul Libertatea scrie tot despre tranzacții financiare dar se adresează românilor de rând. “Cum să nu dai faliment după vacanţa de vară. 6 metode de a pune ban pe ban”, explică Libertatea.

“Poate că nu este perioada cea mai potrivită din an pentru a strânge ban pe ban, dar încearcă. Antrenamentul din vară îţi va prinde foarte bine la toamnă, când va trebui să strângi cureaua, după cheltuielile din vacanţă. Şi cu atât mai mult la iarnă, când vor creşte vertiginos cheltuielile cu încălzirea şi cu îmbrăcămintea groasă”.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă