14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Mafia achiziţiilor medicale din spitalele din Capitală, sub lupa DNA

REVISTA PRESEI. Mafia achiziţiilor medicale din spitalele din Capitală, sub lupa DNA

Ziarele de marţi scriu despre mafia achiziţiilor medicale din spitalele din Capitală, dar şi despre viața de sclav în România.

Adevărul titrează “Mafia achiziţiilor medicale din spitalele din Capitală, sub lupa DNA” şi scrie că “Mai mulţi directori celebri de spitale, dar şi afacerişti sunt cercetaţi la DNA într-o anchetă privind achiziţiile făcute de mai multe spitale din Capitală. Printre denunţători sunt foşti parteneri de afaceri ai milionarului Dorin Cocoş, unul dintre principalii beneficiari ai contractelor cu unităţile medicale. Procurorii DNA au deschis o investigaţie privind achiziţiile supraevaluate făcute în ultimii ani de mai multe spitale din Bucureşti. Cel puţin aşa susţin procurorii în rechizitoriul prin care medicii Dan Straja (65 de ani) şi Bogdan Păltineanu (49 de ani) au fost trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată”. 

Jurnalul Naţional ne anunţă că “peste 1.500 de români sunt eliberați anual de autorități din mâinile stăpânilor care îi tratează ca sclavi. Dar această cifră este doar o picătură față de numărul real de victime care cad pradă sclaviei moderne despre care nu ajunge nimeni să știe. Ca și în cazul Berevoiești, patroni fără scrupule profită de lipsa de educație și de sărăcia semenilor pentru se îmbogăți. Iată cum arată viața a doi dintre zecile de mii de români exploatați prin muncă”.

Evenimentului Zilei scrie despre “Blestemul unui om de afaceri. A cumpărat o carieră de piatră cu 4 milioane de euro și s-a trezit cu două bătrâne cărora trebuie să le plătească chirie”, iar Ziarul Financiar, într-un exerciţiu jurnalistic de head-hunting, propune cinci români din străinătate pentru poziţia de viceguvernator al BNR, pentru a aduce un suflu nou într-o bancă centrală care nu s-a deschis deloc către exterior.

Wall Street scrie despre “Ce ar fi putut face Primaria Capitalei cu cele 3 milioane de euro jertfite pentru catedrala Mantuirii Neamului”, în vreme ce Libertatea ne spune că Delia și Rihanna au stat de vorbă cinci minute la terminarea show-ului.

 

Cele mai citite

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...
Ultima oră
Pe aceeași temă