14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. De ce se proclamă ortodocşii buricul religios al pământului

REVISTA PRESEI. De ce se proclamă ortodocşii buricul religios al pământului

Ziarele de miercuri scriu despre un posibil mare scandal la nivelul Bisericii Ortodoxe Române, dar şi despre cum a ajuns să fie tradusă în chineză cartea preşedintelui Klaus Iohannis.

Adevărul scrie că “mulţi preoţi şi credincioşi ortodocşi din România au reacţionat cu duritate la o potenţială linie ecumenistă care părea a fi adoptată de ierarhii BOR în negocierea relaţiilor cu celelalte biserici creştine. Atât contestatarii, cât şi superiorii sunt de acord, totuşi, că Biserica Ortodoxă nu poate face niciun compromis într-o ipotetică mişcare de refacere a unităţii universale a Bisericilor creştine”.

Cartea „Pas cu pas” scrisă de preşedintele Klaus Iohannis a fost tradusă în limba chineză şi va fi prezentată în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, unde România este invitată de onoare. Institutul Cultural Român, care organizează participarea României la acest târg, prezintă apariţia editorială a lui Iohannis ca pe un eveniment cultural, însă precizează că iniţiativa traducerii cărţii preşedintelui a aparţinut părţii chineze, România necontribuind financiar la ea. ICR este condus de foşti sau actuali membri PNL, aflându-se sub control parlamentar. Grigore Arsene, patronul editurii Curtea Veche, unde a apărut cartea lui Klaus Iohannis, a confirmat pentru Gândul că negocierea traducerii în limba chineză s-a făcut direct între editurile din China şi România, la iniţiativa chinezilor. Cartea lui Iohannis, „Pas cu pas”, a fost publicată în campania electorală din 2014 şi a mai fost tradusă în maghiară şi bulgară.

Evenimentul Zilei ne spune cum “vânzarea pe nimic a bunurilor executate de Finanțe îi îmbogățește pe samsari”, iar Ziarul Financiar ne prezintă “o poveste incredibilă în America: O femeie inginer român a dezvăluit şi pus în discuţie calitatea automobilelor Tesla şi a fost dată afară imediat de celebrul Elon Musk”.

Libertatea scrie despre “Programul Litoralul pentru bogați. Vedetele și milionarii plătesc și 5.000 de euro pentru un weekend la mare”, în vreme ce Cancan publică imagini exclusive de la înmormântarea din familia Erbaşu, unde “Elena Udrea a apărut în doliu şi plânsă la biserică!”.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Blinken spune că Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul Gaza

Israelul are nevoie de un plan clar și concret pentru viitorul din Gaza, unde se confruntă cu potențialul unui vid de putere care ar...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...
Ultima oră
Pe aceeași temă