14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Noul statut al elevului: liber la folosirea telefonului în timpul...

REVISTA PRESEI. Noul statut al elevului: liber la folosirea telefonului în timpul orelor

Ziarele de vineri scriu despre generaţia Google, dar şi despre provocările fără precedent ale Turciei la adresa Alianției Nord Atlantice.

Adevarul titrează “Omran, în vârstă de 4 ani, simbolul violenţei oarbe şi al războiului din Siria, provoacă furie în întreaga lume” şi explică: “Într-o înregistrare video realizată de activişti din cadrul Aleppo Media Center (AMC), micul Omran este surprins ştergându-şi fruntea însângerată cu mâna. Coplilul îşi priveşte apoi mâna şi, nevenindu-i să creadă ce vede, şi-o şterge de scaun. Omran “rezumă suferinţa copiilor din Alep, supuşi unor bombardamente până în case”.

Gândul scrie despre “Generaţia Google. Noul statut al elevului: liber la folosirea telefonului în timpul orelor şi la contestarea notelor” şi constată că vor fi “Reguli noi în şcoli, din această toamnă. Elevii le pot cere socoteală profesorilor pentru notele primite şi pot folosi telefoanele mobile în timpul orelor „în scop educaţional”, nu mai pot fi mustraţi în faţa clasei, iar, dacă îşi corectează comportamentul, nu li se va mai scădea nota la purtare. Toate acestea sunt posibile odată cu intrarea în vigoare a Statutului Elevului, act lăudat de Ministerul Educaţiei şi de reprezentanţii elevilor, însă privit cu scepticism de profesor”.

Cotidianul scrie despre “provocările fără precedent ale Turciei la adresa Alianției Nord Atlantice”, iar Hotnews prezintă ne spune “ce arme nucleare au SUA in Turcia, cum sunt ele depozitate si de ce logistic ar fi improbabila gazduirea lor in Romania”. 

Ziarul Financiar scrie despre “Restructurările invizibile din comerţul modern. Fiecare hipermarket şi supermarket are astăzi de două ori mai puţini angajaţi ca în 2008. Numărul mediu de salariaţi per magazin a scăzut de la 102 la 43 în perioada 2008-2015”. Cancan titrează “S-a dat ”jmeker”, dar s-a făcut de râs. Bodyguarzii l-au umilit pe CONNECT-R de faţă cu MISHA!”. 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...

FOTO. Campania în care primarul Capitalei ascunde adevărul continuă. Nicușor Dan se filmează în Centrul Istoric, scoțând din cadre dezastrul

Nicușor Dan  își transmite mesajele electorale în videoclipuri, multe dintre ele filmate în Centrul Istoric al Capitalei, lângă clădiri ale căror fațade arată bine,...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă