21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. La ce duce autismul clasei politice

REVISTA PRESEI. La ce duce autismul clasei politice

Ziarele de luni scriu despre generaţia Facebook, dar şi despre efectele autismului clasei politice.

Adevărul titrează “„Generaţia Facebook”, de la inculţii rectorului Pop la „legiunile de imbecili” ale lui Umberto Eco. Efectul Flynn sau ce legătură are inteligenţa cu tehnologia?” şi explică “Aducerea în discuţie a „generaţiei Facebook” la Congresul Naţional al Istoricilor Români, care a avut loc la Cluj în acest weekend, a declanşat una dintre cel mai virulente dezbateri publice din ultima vreme. Cea mai mare manifestare ştiinţifică din domeniul istoriei din România în ultimii 36 de ani a fost redusă, în mass-media, la controversa discursului rectorului Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj (UBB), Ioan Aurel Pop, cu titlul „Meseria de istoric la începutul mileniul al treilea”.

“Dacă înjuri că te-a blocat în intersecţie coloana oficială, pune şi pilda şefului de trib la socoteală” – scrie Gândul şi îl citează pe Ioan Rus, fost ministru de Interne în perioada 2000 – 2004: „De pe vremea şefului de gintă sau comandantului de trib”. De acolo s-ar trage tot obiceiul cu protecţia oficialilor, pentru că „şi ei aveau unul-doi în trib care îi păzeau sau aveau mai mare grijă de ei”.

Cotidianul ne explică “La ce duce autismul clasei politice: Insecuritatea naţională, un rezultat al “muncii” de fiecare zi”, iar Evenimentul Zilei, prin Ion Cristoiu, lansează o întrebare: “De ce-și permite Raluca Prună să-l trateze pe procurorul general, Augustin Lazăr, scuzați expresia, cu fundul? E mai mare-n grad ca el?”.

La rândul său, Hotnews lansează o întrebare “Ce caută Cioloş, Dragnea, Băsescu, Tăriceanu, Ponta şi mulţi alţii chiar în aceste zile” şi găseşte un răspuns tranşant: “Locul in politica. Atat si nimic mai mult. Acesta este evenimentul in desfasurare al sfarsitului de vara: o armata de politicieni cautand sa plaseze cat mai bine inaintea alegerilor din decembrie. Tot ce se intampla azi este un joc al pozitionarii astfel incat, dupa batalie, fiecare sa se aleaga cu ceva. In aceasta cheie trebuie citite mai toate actiunile, declaratiile si comportamentul liderilor mari si mici. Ce-i nou in asta, veti intreba. Inainte de fiecare sir de alegeri, toata lumea da din coate. Noutatea sta in faptul ca nimeni nu poate raspunde clar la o intrebare simpla: jocul e jucat sau se mai joaca? Pe ce echipa merita sa pariezi? Ei, si aici incepe distractia”. 

Libertatea ne anunţă că trupa “Carla’s Dreams face ”ravagii” în Europa. Au semnat contracte de peste 100.000 de euro!”, iar Cancan scrie că “L-a găsit pe celebrul broker fugar Cristian Sima. A jucat la cazino până la 6 dimineaţa!”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 777: Șoigu cere suplimentarea livrărilor de arme

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară în Ucraina, a comunicat Ministerul Apărării.Într-o întrunire...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă