13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Consens: ordonanţa hoţilor se bucură de sprijinul întregului Parlament

REVISTA PRESEI. Consens: ordonanţa hoţilor se bucură de sprijinul întregului Parlament

Ziarele de joi scriu despre o ordonanţă controversată care se bucură de sprijinul întregului Parlament, dar şi despre faptul că Guvernul Ciolos a reusit printr-o gafa, sa-si ridice in cap o buna parte din magistratii Romaniei.

Adevărul titrează “Consens: ordonanţa hoţilor se bucură de sprijinul întregului Parlament” şi explică “Îi ştiţi pe ăia care zic că povestea cu plagiatele e o petardă de presă, menită să abată atenţia de la adevăratele probleme ale ţării? Sunt simple unelte. Dacă scotoceşti prin cotloanele Parlamentului, poţi vedea cât de mulţi oameni, din tot spectrul politic, profită de neatenţia noastră şi lucrează pe furiş întru salvarea plagiatorilor: cedează într-o parte ca să atace apoi mişeleşte din altă parte. Atunci îţi dai seama că mizele sunt uriaşe”.

Evenimentul Zilei scrie despre “Mărturiile brokerului fugar Cristian Sima. Cum a ajuns copilul cu educație hitleristă din Oltenița să învârtă sute de milioane de euro la Bursă”, iar Cotidianul comentează despre “Un discurs “bine făcut” pentru liniştea aliaţilor – Klaus Iohannis, reacţie “consecventă” şi “predictibilă” la declaraţia lui James Pettit.

Gândul ne anunţă că “Cu trei luni înainte de alegeri, un partid de 0,6% a ajuns, peste noapte, colectorul a nu mai puţin de 13 parlamentari, jumătate dintre ei pesedişti, traşi pe linie moartă. Partidul România Unită al lui Bogdan Diaconu i-a adus sub sigla lui Vlad Ţepeş, căruia i-a făcut şi patrulă în partid, pe prietenul lui Victor Ponta, deputatul Sebastian Ghiţă, pe finul fostului premier, Marius Manolache, deputatul care nu se vedea egal cu restul „cetăţenilor normali”, pe Mihai Sturzu care l-a comparat pe Liviu Dragnea cu Ceauşescu, dar şi pe Cristian Rizea, scăpat la mustaţă de arestul DNA. „Nu am vrut să iau de la gura copilului meu să îi duc domnului Dragnea. Asta mi s-a cerut”, a explicat acesta din urmă motivul trecerii la PNR. Majoritatea celor care au venit alături de Diaconu au fost traşi pe linie moartă în partide sau au probleme în justiţie”.

Hotnews scrie că “Guvernul Ciolos a reusit printr-o gafa, nepricepere sau superficialitate birocratica, puteti sa-i spuneti cum doriti, sa-si ridice in cap o buna parte din magistratii Romaniei. Acestia au speculat o imprecizie dintr-o ordonanta de urgenta data de guvern in iunie 2006 pentru a mai salta putin salariile din invatamant si domeniul sanitar, printre cele mai vitregite. De fapt, guvernul Ciolos a aplicat sectorial legea-cadru de salarizare adoptata in 2010 de guvernul Boc, amanata de la un an la altul. Numai ca a facut-o prost. Desi intreaga ordonanta se refera cu predilectie la ei, la medici, asistente, profesori, primul articol este formulat in asa fel incat se intelege ca vizeaza de fapt toti bugetarii”. 

Libertatea prezintă fotografii exclusive cu Alina Borcea în SUA, despre care crede că “se simte la Miami ca peștele în Ocean!”.  

 

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă