23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum s-a stins mica revoluţie fiscală a Guvernului Cioloş. Biriş:...

REVISTA PRESEI. Cum s-a stins mica revoluţie fiscală a Guvernului Cioloş. Biriş: „Nu sunt nebun. Măsurile au fost discutate şi agreate”

Ziarele de marţi, 13 septembrie, scriu despre felul în care s-a stins mica revoluţie fiscală a Guvernului Cioloş, dar şi despre o serie de licitaţii uriaşe, câştigate cu acte false.

Adevărul titrează ‘Operaţiunea ‘Ţigani de vânzare’, pe filiera mafiotă formată din clanurile de romi, Securitate şi Miliţie. Secretul bine ascuns în România comunistă” şi scrie că “Evreii şi saşii nu au fost singurul „produs uman de export” al comunismului românesc. Mii de ţigani au părăsit de asemenea România, contra unor sume importante de bani şi aur, în cadrul unei filiere „mafiote” formate între clanurile de romi, Securitate şi Miliţie. Foamea de valută forte şi de aur a regimului comunsit din România era atât de mare încât era dispus să facă orice pentru a face rost de bani. Vânzarea romilor a fost un alt subiect tabu în România”.

“Cum s-a stins mica revoluţie fiscală a Guvernului Cioloş. Biriş: „Nu sunt nebun. Măsurile au fost discutate şi agreate” – titrează şi Gândul, care explică “Gabriel Biriş a afirmat, în cadrul unui interviu la ZF Live, că pachetul de modificări ale Codului Fiscal le discutase şi agrease înainte de venirea sa la Ministerul Finanţelor, având “promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet”. “Le-am discutat (n.r – modificările) înainte de venirea mea la minister. Acesta este motivul pentru care am acceptat cu onoarea de a mă alătura acestui Guvern. Am avut promisiunea susţinerii în T1 a introducerii acestui pachet.

Cotidianul continuă seria articolelor “Autismul politic şi insecuritatea naţională” şi scrie că “Românii din Franţa sancţionează lipsa de reacţie a autorităţilor române”, iar Evenimentul Zilei anunţă, prin editorialul semnat de Ion Cristoiu că “Rechizitoriul DIPI ne anunță că urmează SRI!”.

Jurnalul Naţional a descoperit “Licitaţii uriaşe, câştigate cu acte false! Contracte de zeci de milioane de euro pentru Porr Construct” şi detaliază “Porr Construct SRL, una dintre cele mai mari firme de construcţii din România, ar fi câştigat în 2012 două proiecte în valoare de 48 de milioane de lei, finanţate din fonduri europene, pe baza unor falsuri. La sfârşitul lui 2015, DNA a clasat cauzele pe motive de interpretare: falsurile, dacă ar fi existat, au fost folosite doar pentru adjudecarea unei licitaţii, dar nu şi pentru accesarea fondurilor europene, întrucât nu firma era beneficiara banilor UE, ci autoritatea care îi oferise contractele.

În iulie şi noiembrie 2015, DNA Timişoara a clasat dosarele în care austriecii de la Porr Construct SRL erau acuzaţi de fraudarea fondurilor europene, apreciind că fapta nu există, iar eventualele infracţiuni ar fi de competenţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Ulterior, reclamantul a depus la Tribunalul Timiş o plângere împotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere în judecată dispuse de DNA, dar, printr-o decizie emisă pe 06.01.2016, şi judecătorul de cameră preliminară a dat dreptate procurorilor anticorupţie”.

La rândul său, Hotnews dezvăluie “Cum au apărut trei apartamente de la Niro în averea lui Călin Popescu Tăriceanu şi de ce procurorii n-au reuşit să facă legătura cu retrocedarea Fermei Baneasa către gruparea Truică”: In averea lui Calin Popescu Tariceanu au aparut oficial abia in 2010 trei apartamente de lux in Central Rezidence Park, afacerea lui Dumitru Nicolae (Niro) unde a fost actionar cu 5% si Dan Andronic pana in 2006, dupa care acesta din urma devine consilierul lui Tariceanu. Apartamentele fusesera cumparate in 2008 de o firma controlata de Tariceanu, dar politicianul nu era obligat sa le declare pentru ca nu erau pe numele lui.  Procurorii il acuza pe Andronic ca a aderat in 2007 la grupul Truica. Dupa ce pleaca din functia de premier, apartamentele ajung pe numele lui Tariceanu”.

Cancan publică “imagini şocante în mijlocul Bucureştilor. Cristi Boureanu, reţinut în trafic după ce şi-a bătut fiica! Fata de 15 ani urla ca din gură de şarpe ca să fie salvată: ”Mă ia acasă, mă rupe-n bătaie!” Patru maşini de Poliţie şi o dubă de Jandarmi au intervenit ca s-o scape pe adolescentă”.

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă